• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#479880  autor: nav
 05 cze 2011, 12:23
Sprawdzilam dzis na telefonie jak dziala play i wyglada na ladny zasieg 3G ;) , wiec okolo 20tego zamowie sobie internet.
divhashmorex, jak dostaniesz fakture, daj znac czy jest wszystko tj pisales powyzej z usluga szczesliwe godziny i ta korekta oraz abonamentem, ja juz zrazona jestem roznymi 'bledami' operatorow.

edit:
Ricki1980 pisze:chyba najbardziej opłacalną oferta internetu w Play jest zakup modemu Huawei E173U-2 w zestawie na kartę za 129zł
patrzylam na strone play i ten modem w zestawie jest za 219 zl

#481153  autor: Blank
 10 cze 2011, 15:08
nav, co do modemu, to nie dziwne. Promocja - "Zestaw Play Online na Kartę z modemem Huawei E173-U2" kosztuje 129 złotych, ale tylko w salonach Play.

Wracając do tematu, jak prosiłaś:
Od 6-go w Play24 jest komunikat, że Saldo Niezapłaconych Faktur i kwoty wydanej poza abonamentem wynosi -83,23 zł. Mogłem zatem napisać, że wszystko się zgadza, ale postanowiłem poczekać na fakturę.
Dziś ją dostałem (termin płatności: 17.06). Wszystko się zgadza.
W skrócie wygląda to tak:
Za aktywacje 1,00 zł, Za pakiet SMS 8,00 zł, Za abonament (czerwiec) 59,00 zł i za abonament (maj - 7 dni) 15,23 zł. Wszystko się zatem zgadza :-)
Na fakturze znajdują się jeszcze pozycje "Nocny Transfer" (wartość 10 PLN, rabat - 10 PLN, do zapłaty 0 PLN) i co ciekawe Pakiet Społecznościowy (wartość 5 PLN, rabat - 5 PLN, do zapłaty 0 PLN). Przyznam szczerze, o tym, że Pakiet Społecznościowy pojawi się na fakturze nie wiedziałem :lol:

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#481178  autor: Marens
 10 cze 2011, 17:24
divhashmorex pisze: "Zestaw Play Online na Kartę z modemem Huawei E173-U2" kosztuje 129 złotych, ale tylko w salonach Play.
Cała masa tych zestawów leży również w Saturnach...
divhashmorex pisze:Przyznam szczerze, o tym, że Pakiet Społecznościowy pojawi się na fakturze nie wiedziałem
On nawet jest na fakturach LongPLay II + pakiet internetowy
Mogliby sobie tą pozycję darować.

#481453  autor: nav
 12 cze 2011, 00:14
divhashmorex, Dzieki za info.
Bylam ostatnio w salonie play, bo chcialam zobaczyc jak dziala internet (salon mam doslownie 2 ulice dalej, a jestem w 'trojkacie' nadajnikow) i konsultantka strasznie nalegala na podpisanie umowy juz teraz zaraz. Ja jej na to, ze musze sie zastanowic i najprawdopodobniej zamowie przez internet, bo sa dodatkowe GB. Ona na to, ze przez internet nie mam prawa zwrotu, a tu mam w salonie 7 dni na testy. Powiedzialam, ze przeciez jest 10 dni na rezygnacje jesli zamawia sie usluge na odleglosc (czy to przez telefon czy przez internet). Konsultatntka, ze niby tak ale jest problem z kurierem i oni tego nie uznaja :O ...
Czy ktos sie orientuje jak to w koncu jest? Czy ta dziewczyna po prostu chciala zarobic za kolejna podpisana umowe, czy rzeczywiscie jest problem ze zwrotem uslugi zamowionej przez internet?

#481457  autor: mkowalski
 12 cze 2011, 00:35
nav pisze:Czy ktos sie orientuje jak to w koncu jest? Czy ta dziewczyna po prostu chciala zarobic za kolejna podpisana umowe, czy rzeczywiscie jest problem ze zwrotem uslugi zamowionej przez internet?
Przepis który mówi o 10 dniach ma zastosowanie, jeśli zamówiony produkt nie był używany. Jeśli chcemy oddać nieużywany zestaw (czyli modem i karta) to nie będzie problemu. Ale jeśli zaczniemy używać karty SIM, a po kilku dniach nam się odwidzi, to Play nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu.

Najlepszą metodą na sprawdzenie, czy w danej lokalizacji będzie działał Play Online, jest kupienie startera prepaid i sprawdzenie stabilności. Starter kosztuje 19 zł i ma do wykorzystania 1 GB, co jest wystarczające do przetestowania oferty.

#481565  autor: KC-KARLOS
 12 cze 2011, 16:59
mkowalski pisze:
nav pisze:Czy ktos sie orientuje jak to w koncu jest? Czy ta dziewczyna po prostu chciala zarobic za kolejna podpisana umowe, czy rzeczywiscie jest problem ze zwrotem uslugi zamowionej przez internet?
Przepis który mówi o 10 dniach ma zastosowanie, jeśli zamówiony produkt nie był używany. Jeśli chcemy oddać nieużywany zestaw (czyli modem i karta) to nie będzie problemu. Ale jeśli zaczniemy używać karty SIM, a po kilku dniach nam się odwidzi, to Play nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu.

Najlepszą metodą na sprawdzenie, czy w danej lokalizacji będzie działał Play Online, jest kupienie startera prepaid i sprawdzenie stabilności. Starter kosztuje 19 zł i ma do wykorzystania 1 GB, co jest wystarczające do przetestowania oferty.
mkowalski - to nie jest dobry pomysł, ponieważ w Play Online na Kartę jest limit prędkości 1 mbit/sek.

Fajniejszym rozwiązaniem na testy, będzie kupno startera Play Fresh za 5, doładowanie go za 5, 10, 20 czy 30 zł i zakup pakietu 1 GB (25 zł), albo 500 MB (15 zł) czy też 200 MB (tylko 9 zł) - do wyboru - pakiet ważny jest 2x dłużej, niż starter POnK, czyli 30 dni.
We Fresh'u nie ma limitów prędkości, więc można wyciągnąć do tych max 4 mbit/sek (najwyższa prędkość w Play Online All Inclusive na abo).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#481571  autor: mkowalski
 12 cze 2011, 17:29
Karlos20 pisze:to nie jest dobry pomysł, ponieważ w Play Online na Kartę jest limit prędkości 1 mbit/sek.
Faktycznie, masz rację. Ale do sprawdzenia stabilności i opóźnień nadaje się tak samo dobrze ;)

#481573  autor: KC-KARLOS
 12 cze 2011, 17:33
mkowalski pisze:
Karlos20 pisze:to nie jest dobry pomysł, ponieważ w Play Online na Kartę jest limit prędkości 1 mbit/sek.
Faktycznie, masz rację. Ale do sprawdzenia stabilności i opóźnień nadaje się tak samo dobrze ;)
Jak najbardziej :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#481756  autor: Blank
 13 cze 2011, 13:42
mkowalski, tyle tylko, że starter PF kosztuje 5 zł...

BTW, nie wiem czy mam racje, ale zauważyłem, że zaniżają mi ilość transferu pobranego w nocy (w ramach usługi "Nocny Transfer") w Historii Połączeń.
Przykład: Dziś w nocy pobrałem 2 GB, a mam napisane, iż pobrałem ok. 1 GB :>
Też to zauważyliście?

Trochę to wkurzające, bo za ten transfer i tak nie płacę. Mogliby zaniżać ilość transferu w dzień :-)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#481892  autor: nav
 13 cze 2011, 22:35
A ja dzis zrobilam testy na starterze play fresh i starej motorolce z umtsem, nawet nie jest zle, ale nadal sie waham czy kupic w sklepie czy przez internet ...

Obrazek

Jestem ciekawa czy nie bedzie mi zrywalo polaczen, bo raz telefon przeszedl mi na 2,5G, a we freshu mozna przeciez korzystac nie tylko z zasiegu 3G - w play online juz nie.

#481954  autor: Blank
 14 cze 2011, 12:44
nav, na UMTS ciężko będzie sprawdzić, choć po wynikach widać, że nie jest źle (maksimum).
Wykorzystując ten telefon nie jesteś w stanie sprawdzić, czy masz dobry zasięg HSPA/HSPA+, a w związku z tym, jak będzie działać PO.

Nie masz jakiegoś znajomego, który mógłby użyczyć ci modem HSDPA, najlepiej działający na częstotliwościach 900/2100 MHz. To byłby bardziej obiektywny test.
Nawet trzykreskowy zasięg HSPA jest zdecydowanie bardziej stabilny niż 4-5 kreskowy zasięg WCDMA (na podstawie własnych obserwacji).

Popytaj znajomych. może ktoś korzysta z Play Online?

#484159  autor: b5209874
 23 cze 2011, 18:50
Ktoś się orientuję czy dostane jeszczę internet w play tylko na dowód, chodzi o abonament.
Na ich stronie w regulaminie chcą zaświadczeń/rachunków.
Nie mam telefonu w play, po prostu chce wziąć internet jako nowy klient.

#484167  autor: KC-KARLOS
 23 cze 2011, 19:14
b5209874 pisze:Ktoś się orientuję czy dostane jeszczę internet w play tylko na dowód, chodzi o abonament.
Dostaniesz na sam dowód, jeśli weźmiesz Internet w Play BEZ modemu na 12 miesięcy. Sprawdzają Cię tylko w BIK-u.

#484168  autor: b5209874
 23 cze 2011, 19:22
Jest jakaś różnica między salonem, a braniem przez internet?
Próbuje wziąć przez neta, bez modemy na 12 miesięcy i wyskakuję mi taki coś.

"Przygotuj ksero wybranego powyżej dokumentu oraz dowodu osobistego.
Jeżeli nie przygotujesz dokumentów - kurier nie wyda Ci przesyłki"

#484169  autor: maciek764
 23 cze 2011, 19:22
jeśli weźmiesz Internet w Play BEZ modemu na 12 miesięcy
Co bardzo zalecam - krótka umowa, modem można kupić za 130zł a obniżki spore - 19GB za 59zł przy zakupie przez internet.

#484175  autor: KC-KARLOS
 23 cze 2011, 19:44
maciek764 pisze:
jeśli weźmiesz Internet w Play BEZ modemu na 12 miesięcy
Co bardzo zalecam - krótka umowa, modem można kupić za 130zł a obniżki spore - 19GB za 59zł przy zakupie przez internet.
Dokładnie :) a do tego nielimitowany transfer danych od 24 do 9 rano, Facebook, NK za darmo i do 4 mbit/s

#484311  autor: Blank
 24 cze 2011, 11:23
Karlos20 pisze:
b5209874 pisze:Ktoś się orientuję czy dostane jeszczę internet w play tylko na dowód, chodzi o abonament.
Dostaniesz na sam dowód, jeśli weźmiesz Internet w Play BEZ modemu na 12 miesięcy. Sprawdzają Cię tylko w BIK-u.
eee, nie?

Przy zamówieniu usługi Play Online przez internet, nawet z modemem musisz mieć tylko kserokopię dowodu osobistego.
I Nic więcej

#486041  autor: nav
 01 lip 2011, 13:07
Tak oto wczoraj stalam sie posiadaczka (czy szczesliwa to sie okaze ;) ) Play Online 69.
Wzielam jednak oferte z salonu, bo z moim zdecydowaniem zanim bym zamowila to szybko by to nie nastapilo, poza tym mam mozliwosc 7 dniowego testowania uslugi.

Jak ktos wczesniej pytal do zakupu potrzebny jest tylko dowod osobisty, w przypadku oferty studenckiej legitymacja lub indeks, albo zaswiadczenie z dziakanatu.
I tak sprawdzaja w biku i trzeba podpisac zgode na udostepnienie danych innym operatorom w przypadku nieuregulowania platnosci, ale to jak wszedzie.

Co do transferow to jestem zadowolona nawet ping mnie milo zaskoczyl

Obrazek

Na orange mialam dwa razy taki.
Polaczenie zerwalo mi od tej pory raz. Jedyna rzecz ktora mnie drazni to to, ze non stop przelacza mi sie z HSPA na WCDMA. Mam modem E 173-2. Nie wiem czemu tak sie dzieje, juz gdzies czytalam o podobnej sytuacji. Nadajniki mam blisko jeden z jednej strony ulicy, drugi z drugiej i jeszcze trzeci z boku, wiec chyba z zasiegiem nie powinno byc problemow. Przy WCDMA predkosc jest praktycznie zerowa. Czy ktos ma podobny problem na tym badz innym modemie, czy cos pomoglo?

#486054  autor: pakierhakierxd
 01 lip 2011, 14:47
Kupiłem ten modem dla znajomego i też jest tak samo może to jakaś funkcja oszczędzania energii czy coś bo właśnie raz pisze szybkość 7.2 mb/s a raz 384 kb/s a zasięg jest maksymalny to na pewno nie wina tego ale aż tak to nie przeszkadza zmienia się szybkość zazwyczaj gdy nie korzysta się z internetu,sam kupię sobie niedługo ten modem usb bo jest ok obsługuje umts 2100/900 i nadają się dobrze do internetu playa który jak się sprawdzi to się zostawi a jak nie to przejdę na iplusa.

Pozdrawiam :)

#486056  autor: maciek764
 01 lip 2011, 14:50
Sieć wymusza zejście do samego UMTS podczas stanu bezczynności w celu oszczędzania zasobów radiowych. A że Huaweie to zwykłe budżetówki to czasem mają z tym problemy (zawieszają się na UMTS i nie chcą wejść wyżej, a wtedy transmisji nie ma). Rozwiązaniem jest kupno porządnego modemu.