• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #483351  autor: bwinowiec
 20 cze 2011, 14:52
Witam ! Chciałbym się dowiedzieć , z jakiej sieci polskiej ( abonamentu , mixa, karty ) będę mógł wysyłać najtaniej sms'y do Wielkiej Brytanii na komórkę . Najlepszy był by jakiś pakiet sms'ów do UK . Z góry bardzo dziękuję ;)) !

#483355  autor: Vieslav
 20 cze 2011, 15:06
Orange + multibox, czyli internetowa "bramka" po zalogowaniu na koncie w orange.pl. W wersji podstawowej masz 30 darmowych smsów na cały świat do wszystkich sieci komórkowych. Wersja gold kosztuje około 5-6 zł miesięcznie i jest tam 100 smsów na takich samych zasadach. Wersja gold dodawana jest też do internetu orange freedom (czy do innych nie wiem, nie używam). Dodatkowo jeśli masz telefon na androidzie to z marketu można pobrać bardzo fajną aplikacje o nazwie SMSoid która wysyła smsy przez multiboxa. Jest to najwygodniejsze rozwiązanie (sam korzystam). Acha, w przypadku wysyłania smsów z multiboxa nadawcą jest twój numer komórkowy.
Zapomniałem dopisać: wersja standard aktywuje się zaraz po założeniu konta na orange.pl (oczywiście powiązanie go z numerem w orange), wersje gold można kupić dodatkowo. Kosztuje dokładnie 6,15zł i można włączyć w karcie, mixie oraz abonamencie.

#484139  autor: bwinowiec
 23 cze 2011, 17:14
Vieslav pisze:Orange + multibox, czyli internetowa "bramka" po zalogowaniu na koncie w orange.pl. W wersji podstawowej masz 30 darmowych smsów na cały świat do wszystkich sieci komórkowych. Wersja gold kosztuje około 5-6 zł miesięcznie i jest tam 100 smsów na takich samych zasadach. Wersja gold dodawana jest też do internetu orange freedom (czy do innych nie wiem, nie używam). Dodatkowo jeśli masz telefon na androidzie to z marketu można pobrać bardzo fajną aplikacje o nazwie SMSoid która wysyła smsy przez multiboxa. Jest to najwygodniejsze rozwiązanie (sam korzystam). Acha, w przypadku wysyłania smsów z multiboxa nadawcą jest twój numer komórkowy.
Zapomniałem dopisać: wersja standard aktywuje się zaraz po założeniu konta na orange.pl (oczywiście powiązanie go z numerem w orange), wersje gold można kupić dodatkowo. Kosztuje dokładnie 6,15zł i można włączyć w karcie, mixie oraz abonamencie.

Wielkie dzięki ! bardzo mi pomogłeś. a dodatkowo dzięki temu że wszedłem na strone orange.pl dowiedziałem się że moge mieć darmowy internet (1 GB ) na miesiąc przy doładowaniu 25zł , (2,5 GB) na 3 miesiące doładowywując za 50 zł itd...

Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy wersje gold trzeba kopować co miesiąc, czy raz i ma się ją na stałe ?

#484143  autor: ezaq
 23 cze 2011, 17:48
Dodam tylko, że można kupić dodatkowe SMSy do MultiBoxa:

20 SMS-ów, wyślij SMS o treści PULA pod numer 7208 (cena SMSa 2 zł + VAT)
60 SMS-ów, wyślij SMS o treści PULA pod numer 7508 (cena SMSa 5 zł + VAT)
bwinowiec pisze:Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy wersje gold trzeba kopować co miesiąc, czy raz i ma się ją na stałe ?
Jeśli się nie mylę to aktywujesz raz, a następnie co miesiąc usługa Ci się odnawia pobierając opłatę. Przeczytaj regulamin - tam powinno wszystko być wyjaśnione.

...

#484144  autor: lordi
 23 cze 2011, 17:58
na forum.android.com.pl jest aplikacja na Androida umożliwiająca wysyłanie właśnie poprzez BOXa - super sprawa chociaż jak wiadomo wymaga pakietu internetowego lub WiFi aby się to opłacało
ja korzystam i 30 SMS schodzi akurat na moje potrzeby

#484206  autor: Vieslav
 23 cze 2011, 21:34
Wspominałem o tej aplikacji: smsoid może? Akurat kolega chce zainwestować w orange free na karte więc transmisja danych nie będzie problemem. Sam mam mboxa gold, smsoid i tylko z tego wysyłam smsy. A w UK nie ma przypadkiem t-mobile? Może da rade coś pokombinować z tą siecią (nasze polskie t ma pakiety działające na cały świat wewnątrz sieci).