Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Taki zapis pojawił się w regulaminie tego pakietu za 10 zł miesięcznie. Interesuje mnie teraz następująca kwestia - czy mogę aktywować ten pakiet, a swojego smartfona (innej firmy!) ustawić do korzystania z APN-u blackberry.net? W regulaminie jest zastrzeżone, że nie będzie działać protokół RTSP, ale chodzi mi tylko o e-mail i strony internetowe.Usługa zapewnia nielimitowany ilością przesłanych danych dostęp do APN blackberry.net na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w zasięgu Sieci Telekomunikacyjnej P4. Transmisja danych w ramach innych APN rozliczana jest zgodnie z Cennikiem Oferty, z której korzysta Użytkownik.
Nie ma potrzeby. Sieć Telekomunikacyjna P4 to zasięg Plusa i Play.wtd pisze:Tylko zwróć uwagę na "w zasięgu P4".
Teoretycznie powinno się dać - pakiet oferuje nielimitowaną transmisję przez APN blackberry.net. Jeśli telefon przestawię na ten APN, powinienem spełniać warunki pakietu.wtd pisze:W orange kiedyś to oferowali dla nokii na symbianie, więc pewnie da się.
A jeśli skasujesz APN internet i zostawisz tylko blackberry.net? Wtedy cała transmisja z telefonu powinna iść tym APN-em, który zostanie w telefonie. I właśnie o to mi chodzi - czy nie będzie wtedy problemów z dostępem do internetu?SolarWarden pisze:Nie wiem też jak ujarzmić połączenie, gdyż raz pokazuje połączenie BlackBerry (HSDPA), a raz Internet (HSDPA). Nie wiem też jak uruchomić przeglądarkę by działała poprzez blackberry.net, bo jak na razie to przy aktywnym połączeniu BlackBerry (HSDPA) po włączeniu przeglądarki uruchamia się Internet (HSDPA), czyli w tym czasie usługa BB jest niedostępna.
Chodzi Ci o BB (napisałes BIS) ? Zdaje się, że można. W opcjach BB musisz właczyć modem (jak poszukasz to znajdziesz), podpiąć jeżynę przez kabel USB do kompa, połączeniem zarządza się przez Desktop Mangera. Nie korzystałem z tej opcji, więcej info szukaj na bbforum.plSpacedust pisze:A czy można używać BIS jako modemu dla PC ?
A to wiem, ale interesuje mnie bezpłatna transmisja po BIS.Pijo pisze:Chodzi Ci o BB (napisałes BIS) ? Zdaje się, że można. W opcjach BB musisz właczyć modem (jak poszukasz to znajdziesz), podpiąć jeżynę przez kabel USB do kompa, połączeniem zarządza się przez Desktop Mangera. Nie korzystałem z tej opcji, więcej info szukaj na bbforum.plSpacedust pisze:A czy można używać BIS jako modemu dla PC ?
Połączenia lecą po APN operatora , a nie po BIS. Choć ktoś gdzieś kiedyś wspominał na bbforum, że da lączyć po BES na którym nie są nałożone IT Policy - ale BES to raczej tylko pracownicy korpo używają .
Czy obok 3G pojawia się logo jeżynki ?anelim pisze:Czy ktos moze mi pomoc w konfiguracji uslug BB w Play?
Dzis aktywowalam usluge BB, w prawym rogu pojawia sie dokladnie 3G, wiec chyba wszystko ok, potwierdzilam jeszcze na infolinii, ze faktycznie jest ta usluga dostepna. Nie moge jednak zarejestrowac sie tutaj:
https://playmobile.blackberry.com/
wyskakuje kominikat, ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki. I tyleProbowalam z roznych przegladarek w tym takze z telefonu i nic :/ Czy ktos mial podobny problem? Konsultant z BOK powiedzial, zebym jutro sprobowala bo moze trzeba odczekac, czy to mozliwe?