• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #483598  autor: Krzychu13
 21 cze 2011, 13:56
Za kilka dni wyjeżdżam na wakacje i chiałbym mieć jakis internet do podstawowych spraw. Znalazłem w domu modem Huawei E156G - kiedys był zakupiony w Play jak byla promocja na nie. Miałem już zamiar kupować starter Play, ale w miejsce w które sie wybieram nie ma zasięgu tej sieci. Zacząłem sprawdzać innych operatorów i zarówno zasięg, jak i najbardziej odpowiadającą mi promocje ma Plus (pakiet 500mb za 15zl w Plus na karte). Niestety jak zainstalowalem oporgramowanie ze strony Plusa (iPlus manager), to modem nie chce połączyć się z siecią. Ogólnie modem jest zainstalowany w systemie i jest jako zainstalowany i gotowy do użycia. Co może być przyczyną tego problemu i czy da rade, aby modem zadziałał prawidłowo. Z góry dzięki.

#483698  autor: Maq
 21 cze 2011, 20:33
Spróbuj ściągnąć program TopNetInfo i go skonfiguruj pod Plusa.
A sterowniki zainstaluj te dostarczone od Play.

Plus -> Idea -> Plus -> mBank Mobile -> Lyca Mobile
Siemens C35i -> C60 --> Nokia 6030 --> Siemens S65 -> M75 --> Samsung L760 -> i5700 --> Motorola Defy+ -> Motorola Moto G
iPlus 20GB & Neo VDSL 80Mbits

#483700  autor: neoptb
 21 cze 2011, 20:39
Krzychu13, temat wałkowany w sieci wielokrotnie... A jeśli nie znalazłeś odpowiedzi odsyłam pod 2601 - połącz się z działem wsparcia iplus i wszystko Ci wyjaśnia od A do Z.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#493221  autor: Orfi
 30 lip 2011, 17:15
Niepotrzebnie instalowałeś aplikację iPlusa. Mam ten sam modem, też z Play, fabrycznie był bez simlocka i testowałem go z różnymi kartami Plusa, Heyah działa bez problemu. Po prostu wkładam kartę danej sieci, modem do lapka, uruchamiam, łączę i to wszystko bez żadnych dodatkowych danych, konfiguracji po prostu działa.

Orfi

#493227  autor: nemo2009
 30 lip 2011, 17:50
Orfi pisze: to wszystko bez żadnych dodatkowych danych, konfiguracji po prostu działa.
Tak jest wystarczy wpisać odpowiedni APN.Ja mam zainstalowany oryginalny Mobile Partner,wydaje mi się,że lepiej to działa.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"