• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#470646  autor: KC-KARLOS
 14 kwie 2011, 17:01
rafalecito pisze:Ok juz wszystko wiem(dzwonilem na infolinie), bajki opowiadal gosc w salonie (co za ludzie tam pracuja??) takze sorki Karlos20 - miales racje.
Wiem, bo korzystałem :) Tak więc piszę - Abonament za 1 zł MNP jest nadal dostępny. Przeniesienie numeru do PLAY trwa max. 2 dni. W ramach oferty klient przed podpisaniem umowy wybiera jeden z dwóch benefitów, które dostanie przez 6 miesięcy (6 okresów rozliczeniowych) - Nieograniczone Rozmowy w PLAY albo Pakiet 60 Minut do WSZYSTKICH SIECI. Warunkiem skorzystania z benefitu to zgoda na otrzymywanie e-faktur na adres e-mail lub dostępne do pobrania na komputer z PLAY24. Żadnych dodatkowych haczyków. Stawki: 39 gr/min, 18 gr/SMS, 19gr/MMS, 12 gr/100kB (płatne poza abonament, gdyż w tym abo nie dostaje się Pakietu Złotówek).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#470726  autor: mungo
 14 kwie 2011, 23:27
Skorzystałem z oferty. Wszystko poszło sprawnie. Jedyne czego mi w tym brakuje to możliwość blokady droższych usług (wziąłem ofertę tylko dla stanu darmowego) i chciałbym ograniczyć możliwość nabicia rachunku poprzez blokadę np: smsów premium i subskrypcji premium, telefonów typu 700, roamingu, transmisji danych. Pani w salonie powiedziała że nie da się nic zrobić i zaproponowała mixa. W Play24 widzę także limit kredytowy 1000zł. Czy rzeczywiście potwierdzacie że nie ma w Playu żadnych blokad ewentualnie możliwości ustalenia jakiegoś limitu rachunku.

#470768  autor: pakierhakierxd
 15 kwie 2011, 09:51
Limitu kredytowego nie zmienisz
a te usługi można wyłączyć przynajmniej ja wyłączyłem przez play 24
wystarczy napisać zgłoszenie że prosisz o wyłączenie usług takich i takicb

#470775  autor: KC-KARLOS
 15 kwie 2011, 10:42
W PLAY24 można samodzielnie włączyć blokadę transferu danych poza sieć PLAY oraz blokadę odbieranie połączeń z numerów zastrzeżonych. Jeśli chodzi o inne blokady, one są dostępne, tylko trzeba tak jak przedmówca pisał, zrobić zgłoszenie opisując dokładnie, co chcesz zablokować. Blokady są darmowe. Pozdrawiam!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#478025  autor: tomek9119
 26 maja 2011, 14:01
Wiecie może jak zrezygnować z tego abonamentu za 1zł i przejść do Play Fresh? Trzeba pójść do salonu czy można to zrobić jakoś online?

#478095  autor: KC-KARLOS
 26 maja 2011, 20:37
tomek9119 pisze:Wiecie może jak zrezygnować z tego abonamentu za 1zł i przejść do Play Fresh? Trzeba pójść do salonu czy można to zrobić jakoś online?
Musisz złożyć rezygnację z prośbą o przeniesienie numeru do Fresha listem poleconym. Wzór wniosku, który możesz wypełnić, dostaniesz w punkcie sprzedaży Play. Tam również dostaniesz nowy adres korespodencyjny, gdzie musisz wysłać rezygnację.

[ Dodano: 2011-05-26, 20:41 ]
Aha, dodam, iż od dnia otrzymania listu do Play, obowiązuje 30-dniowy okres wypowiedzenia umowy. Po tym okresie Play przemigruje Cię do Play Fresh, a ty dostaniesz 30 darmowych minut do wszystkich sieci na 30 dni. Konto też będzie ważne 30 dni.

#478254  autor: tomek9119
 27 maja 2011, 16:23
Wielkie dzięki za wyjaśnienie :)

#478469  autor: mungo
 28 maja 2011, 20:07
Swoją drogą nie łatwiej zrobić MNP do prepaida w innej sieci zamiast prosić się o rezygnację w Play, wysyłać listy polecone i czekać aż ktoś odbierze list? Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tego abonamentu, ale jak mi się skończy 6 miesięcy wezmę następny a z tego spróbuje zrezygnować właśnie przez MNP.
 #483233  autor: kosaz
 20 cze 2011, 05:40
Witam !!
Mam takie pytanko czy jeszcze istnieje promocja mnp 1 zl ze stanem darmowym na 6 mcy w play??

z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam i zycze milego dnia tygodnia
kosaz
Ostatnio zmieniony 21 cze 2011, 15:08 przez kosaz, łącznie zmieniany 1 raz.

#483234  autor: Sig
 20 cze 2011, 06:14
Podepnę się do pytania (choć wydaje mi się, że jak najbardziej promocja jeszcze obowiązuje) i dopytam, po tych 6 miesiącach można przenieść sobie numer do Fresha? Trzeba wysłać formalne wypowiedzenie umowy, z zaznaczeniem przejścia do Fresha, czy da radę uporać się z tym w salonie?

#483268  autor: Jedrker
 20 cze 2011, 10:18
kosaz pisze:Mam takie pytanko czy jeszcze istnieje promocja mnp 1 zl ze stanem darmowym na 6 mcy w play??
tak
http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... index.html
Sig pisze: po tych 6 miesiącach można przenieść sobie numer do Fresha? Trzeba wysłać formalne wypowiedzenie umowy, z zaznaczeniem przejścia do Fresha, czy da radę uporać się z tym w salonie?
Można przejść nawet parę dni po podpisaniu umowy do fresha, w salonie mają gotowe druczki, wypełniasz i sprawa załatwiona ;P

#483510  autor: pawlisko123
 20 cze 2011, 23:48
a jest jakaś opłata aktywacyjna? w regulaminie nic nie widzę na ten temat,ale pani w salonie coś o 49zł mówiła,ale nie była pewna

#483512  autor: mkowalski
 20 cze 2011, 23:53
Nie ma żadnej opłaty aktywacyjnej.

#483514  autor: Animatter
 20 cze 2011, 23:57
Nie ma opłaty aktywacyjnej w Long Play 1zł MNP, czyli z przeniesienia numeru. Normalnie (z nowym numerem) jest 29zł o ile się nie mylę. Limit do max 4 sztuk na osobę. Ale sprzedawcy dosyć niechętnie sprzedają złotówkę - nie wlicza się od jakiegoś czasu do prowizji ; ]

#485687  autor: tomek9119
 29 cze 2011, 19:12
Karlos20 pisze:Musisz złożyć rezygnację z prośbą o przeniesienie numeru do Fresha listem poleconym. Wzór wniosku, który możesz wypełnić, dostaniesz w punkcie sprzedaży Play. Tam również dostaniesz nowy adres korespodencyjny, gdzie musisz wysłać rezygnację.
Jedrker pisze:Sig napisał/a:
po tych 6 miesiącach można przenieść sobie numer do Fresha? Trzeba wysłać formalne wypowiedzenie umowy, z zaznaczeniem przejścia do Fresha, czy da radę uporać się z tym w salonie?

Można przejść nawet parę dni po podpisaniu umowy do fresha, w salonie mają gotowe druczki, wypełniasz i sprawa załatwiona ;P
To jak to w końcu jest? Można załatwić wszystko w salonie czy trzeba wysyłać list?

#485693  autor: maciek764
 29 cze 2011, 19:36
"Konsultancie" możesz mi powiedzieć od kiedy wypowiedzenia umowy można dokonać przez telefon :?:

#485694  autor: Konsultant_play
 29 cze 2011, 19:37
mozna zalatwic poprzez kanal callcenter chcesz pozostaw swoj nr na pw odezwe sie

[ Dodano: 2011-06-29, 19:40 ]
przez telefon spisujemy umowe i wysylamy dokumenty o odstapienie nr-u do innej sieci jezeli jest dluzsze niz 4 miesiace jest to zerwanie umwoy jezeli na karte to tylko odstapienie od umowy, a jezeli mniej niz 4 miesiace to wtedy po zakonczeniu umowy klient dopiero przechodzi do sieci play

Chcesz wziac telefon w play na najbardziej korzystnych warunkach z tanszym telefonem napisz na PW
Lub wyslij sms-a o tresci kontakt na nr 797-099-974
Koszt jak za zwyklego sms-a

#505348  autor: kerim36
 26 wrz 2011, 13:52
Po dzisiejszej wizycie w salonie Play dowiedziałem sie o zmianie tej oferty z dniem 15.09.2011.

Główne zmiany:
- Kazdy Klient moze tylko raz skorzystać z Oferty promocyjnej z Abonamentem 1 zł.
- dotyczy tylko i wylacznie MNP

REGULAMIN:
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 9-2011.pdf

Pograzony w smutku pozdrawiam

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#505502  autor: woody
 27 wrz 2011, 10:03
Obowiązuje regulamin z 15.09.2011 r. Wczoraj składałem wniosek o przeniesienie numeru i podpisywałem umowę. Ten regulamin jest tam nawet wymieniony. Baa ... zostałem poinformowany o zmienie regulaminu i pytano się mnie, czy przechodziłem wcześniej na tę ofertę. Oczywiście wraz z umową ten regulamin otrzymałem.

Iphone 6 Plus 16 GB