W salonie powiedziano mi że sklep to całkiem inna...inny dział? No i że mi nie pomogą . Więc wypadałoby do BOKu napisać... ale tam kodu PUK żądają... a karta sim była kupiona z 5 lat temu no i wiecie...
Ale wracając do sprawy , pewna osoba ma abonament w orange , na firmę i teraz wypada przedłużenie..
Ofert przedłużenia jest dużo (dopasowana , optymalna itp... ) , różnią się chyba małymi szczegółami... a chodzi mi o to aby w miarę tanio załapać tam Samsung galaxy S2.
I niby cena , dużym,i ładnymi, pomarańczowymi cyframi wynosi 1199. Acz potem dowiaduje się że trzeba zapłacić 1474 (coś koło tego), no bo VAT....
Z drugiej strony przy katalogu telefonów , na dole jest przy niektórych tel . napisana ich niby cena w salonie... Jeszcze nie wiem ile w salonie tak naprawdę zechcą... ale niby przedłużanie oferty przez neta jest premiowane tańszymi i lepszymi... telefonami , ofertami itp.
A tak jakby wychodzi że online nic mi nie da , a nawet cena tel jest droższa niż w salonie (na podobnej umowie sprawdzałem ).
Wie ktoś może jak to działa? Naprawdę lepiej kupić online? Ja osobiście lecę zawsze i tylko na karcie prepaid więc abonament to dla mnie czarna magia. A wiadomo , chcę jak najwięcej , jak najtaniej.... ktoś pomoże? Dziękuję