• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 41 z 99
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 99

#480247  autor: grzegi
 06 cze 2011, 21:11
kwistas pisze:Niektórzy to CI traktują jak nawigacje, w czasach GPS ta usługa będzie wymierała
W czasach GPS? Naprawdę myślisz, że GPS ma tak duży odsetek osób. Nie wydaje mi się. Poza tym z GPS trzeba umieć korzystać, a CI jak włączysz raz, to masz z z automatu. I jeszcze jedna rzecz - chcę się napić piwa, nie kupuję browaru. Chcę przybliżoną lokalizację, CI starcza, nie muszę wydawać 'miliona' na tel z DOBRĄ nawigacją...

Poza tym dobre navi jest w cenach grubo powyżej 1000zł, a to w telu to raczej marny substytut.

#480317  autor: kwistas
 07 cze 2011, 01:46
Mało znam osób którzy wiedzą co to CI, za to telefonów z nawigacją przybywa, według mnie CI to tylko bajer, nie można tego traktować w celach nawigacyjnych, zwłaszcza poza miastem gdzie jeden nadajnik potrafi parę kilometrów siać zasięgiem. Czy telefony z nawigacją są drogie? Specjalnie nie są drogie, a na pewno więcej udzieli Ci informacji niż CI, ja np. na swoją E52 (która droga nie jest) nie mogę narzekać mam wgrana mapę całego kraju, plus kraje ościenne, zawsze mnie zaprowadziła do celu dokładnie i to bez wspomagania siecią, nawet Google maps na moim starym SE k550i co obsługuje tylko jave pokazuje dokładną lokalizację stacji bazowej.

#480699  autor: Gadulski
 08 cze 2011, 18:29
Ciekawe Cell Info wyłapałem dzisiaj w Brzegu. Fragment logu:

20110608 095435 54676 25345 0 260 02 98% -83 Ogrodki Dzialkowe Brzeg, ul. Włościańska 4 - JYSK [OPO:53307:GSM900]

Pozdrawiam :)

Obrazek

#481037  autor: slawnokia
 10 cze 2011, 00:38
Gadulski
Udało Ci się zrobic screena tej nazwy :?:

#481211  autor: Gadulski
 10 cze 2011, 21:26
slawnokia, Niestety nie :(
Jeszcze będę miał okazję zrobić :)
Pozdrawiam.

Obrazek

#481264  autor: zik
 11 cze 2011, 08:28
W Tarnowie nadal brak cell info Er...sorry T-Mobile. Cell info nie ma od ok. roku, kilka dni temu na chwilę wróciło z niektórych lokalizacji, po czym znów znikło

#481283  autor: asziatko
 11 cze 2011, 11:03
Nie da się ukryć że w Tarnowie nie ma dalej CI. Już będzie pełen rok jak nie miną już jak znikło CI w Tarnowie.

Parę dni temu jak pisze zik pojawiło się na dosłownie na prę minut CI na kilku stacjach - osobiście widziałem nazwę CI z Tarnowa Nowodabrowska ale wszystko zanikło.

Co ciekawe było że nazwy emitowane były np. tylko na 2 z 3 sektorów albo na 1 z 3 sektorów.

Osobiście pisałem parokrotnie do PTC w sprawie zaniku CI ale pozostało wszystko bez echa prócz rutynowej procedury otrzymania SMS że występuje problem i zostanę poinformowany o jego usunięciu, co do tej pory nic się nie zmieniło.

Od czasu jak zanikło zupełnie CI w Tarnowie zostały odpalone 4 nowe stacje BTS co można by było na prawdę wrzucić ciekawe nazwy CI w Tarnowie. W tych 4 stacjach jest jedna piko komórka gdzie aż się prosi żeby była nazwa Galeria Handlowa ewentualnie nazwa owej Galerii Handlowej.

Czy wróci CI w Tarnowie na stałe?. Mam jeszcze taką nadzieje.

Gadulski koniecznie by się przydało żebyś ustrzelił nazwę Ogrodki Dzialkowe żeby znalazła się w Ciekawych http://www.btsy.eu/ciekawe.html?strona=miasta :).

W Kontakcie,
Artur

#481391  autor: zik
 11 cze 2011, 20:17
Przez ten krótki czas jak cell info działało zauważyłem nowe nazwy tylko z jednej nowej stacji na dachu Sokołowskich ZM (ul. Klikowska/Elektryczna). Cell info emitowane z tamtej lokalizacji to było "Elektryczna" , "Klikowa" i ostatnia w sumie najciekawsza bo z literówką "Klikowa, os.Piaskowa" - dla wyjaśnienia w Tarnowie nie ma osiedla Piaskowa, jest dzielnica/osiedle Piaskówka. Z innych nowych stacji na dachu ZK i w Gemini Park cell info nie było emitowane

#481467  autor: slawnokia
 12 cze 2011, 01:55
W Bielsku-Białej po ponad dwóch tygodniach działania CI, w sobotę po południu ponownie znikło.

Przez ten cały okres od czasu do czasu występowały kilku czy też kilkunastominutowe przerwy w działaniu CI, o czym już kiedyś pisałem. I to nie ze wszystkich stacji jednocześnie, a tak jakby "na zmianę".

Więc jeśli u mnie jest obecne CI to działa właśnie cały czas w ten sposób.
Nie ma w tych przerwach żadnej reguły.

Na chwilę obecną jedyne CI emituje stacja na bielskim Gemini Park ze wszystkich sektorów(jak zwykle zresztą).

Więc "jaj" z działaniem CI ciąg dalszy :? .

#482077  autor: Gadulski
 14 cze 2011, 22:41
asziatko, zrobię wszystko, aby tę nazwę uchwycić :)

Obrazek

#482540  autor: slawnokia
 17 cze 2011, 00:15
Gadulski
Złap ta nazwę. A z nazwą z Raciborza "Czakow" coś się wyjaśniło?

Bo na pewno wyjaśniło się z nazwą "Za Kocieja" z okolic Rybnika czyli Jejkowic;

Obrazek
Nazwa leci ze stacji w Jejkowicach:
A są tam ulice Przed Koleją i Za Koleją. Obie równoległe do linii kolejowej w kierunku na Kuźnię Raciborską.
Więc nazwa jest błędna i powinna wyglądac tak : "Za Koleją" a bardziej właściwie :"Jejkowice-Za Koleja".
Więc nazwa została poprawiona na taką:

Obrazek

Niby ok, tyle że ul.Zebrzydowicka jest w Rybniku, a nie w sąsiednich Jejkowicach. Gdyby posłuchac mojej sugestii to byłoby w 100% dobrze. Prawidłowa była by też sama nazwa miejscowości Jejkowice.
Plus za zmianę nazwy błędnej, i duży minus za nazwę niestety niezbyt dokładną.

Dziś ponownie w Bielsku CI wróciło,zobaczymy na jak długo.

Pozdrawiam.

#482620  autor: user_delete10
 17 cze 2011, 15:37
Ja zasugerowałem w Gliwicach nazwę skrzyżowania Jagiellońska-Dworcowa choć i tak najbardziej wymowny w tej lokalizacji byłby Pl.Piastów czyli gliwicki dworzec autobusowy.

#482749  autor: Gadulski
 17 cze 2011, 23:15
slawnokia, dzisiaj w expressowym tempie dla Ciebie i siebie również sprawdziłem stację bazową T-Mobile w Raciborzu. Nazwy emitowane z masztu przy pl. 1 Maja to:

Obrazek

Screen:

Obrazek Obrazek

Czyli już wiemy, że tak jak przypuszczaliśmy chodzi o nazwę ulicy "Dabrowszczakow" po zmianie CB jest "Dabrowszczakow-Lakowa"

Niespodzianka jest też z innego sektora tej samej stacji:

Obrazek Obrazek

A było: "Kolejowa, Kosciuszki"... Szacun dla osoby poprawiającej komunikaty! :)

Analizując sytuację komunikatów emitowanych z Jejkowic uważam, że wpowadzona nazwa "Zebrzydowicka" / "Rybnik" jest optymalna...

Twoja propozycja musiałaby wyglądać tak: "Za Koleja" / "Jejkowice", jednak antena musi być skierowana w stronę Rybnika, dlatego są takie komunikaty...

Pozostałe cele emitują lub powinny emitować:
"Jekowice" / "Slask" lub gm.Jejkowice" / "Slask" :)

Pozdrawiam:
Gadulski.

Obrazek

#482768  autor: slawnokia
 18 cze 2011, 00:01
Gadulski to kolejny raz potwierdza się, że ten temat jest czytany przez osoby odpowiedzialne za CI :D

Trochę poprzeglądałem różne plany Rybnika i okolic, bo teren znam osobiście średnio i wynika,że nazwa "Zebrzydowicka" jest ok.
Po samych Jejkowicach za bardzo pojeździc nie mogłem jak na razie, ale na pewno z innej celi jest CI :

Obrazek

Ciekaw jestem czy ta sama nazwa funkcjonowała, kiedy jeszcze błędnie emitowana była nazwa "Za Kocieja", czy też coś innego było.

Mam za to kolejny "kwiatek" z Żor z dnia dzisiejszego:

Obrazek Obrazek

Gdzie wcięło literkę K w takim nazwisku?

#482781  autor: Pawrzes
 18 cze 2011, 02:14
slawnokia, odpowiadając na pytanie: po za wnętrzem tych budynków można zobaczyć 2 z nich np. Hotel Marriott jest też z antenki zamontowanej w przejściu podziemnym pod Alejami Jerozolimskimi.

Gadulski
, Fajnie że pojawiają się zmiany Cell Info czyli jest ciągle ulepszana jego jakość, więc jak widzicie zmiana marki operatora nic tu na gorsze nie zmienia a wręcz przeciwnie ;)

Myślę że z CID 51209 najlepszą nazwą była by nazwa osiedla czyli "Zebrzydowice" i jako druga "Rybnik-Jejkowice" bo sieć w tej okolicy nie jest gęsta więc dana cela obsługuje spory teren daleko od tej jednej ulicy. Albo jeszcze dokładniej "Zebrzydowicka-Glowna" "Rybnik-Zebrzydowice, Jejkowice"

Ciekawe z którego CID jest więc Zebrzydowicka, Glowna...

Dokładna mapy: http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ ... riant=ORTO

http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ ... ant=RASTER

Wpisujący "os.Sikorsiego" był głodny i zjadł "k" :P Myślę że niedługo ta nazwa będzie poprawiona :)

----------

W Warszawie coś nowego i już ulepszonego :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

#482963  autor: user_delete10
 18 cze 2011, 18:34
Czy ja wiem czy tak dużo terenu pokrywa nadajnik w Jejkowicach?... Sprawdźcie mapę. Gdy robiłem to za ostatnim razem czyli bardzo dawno temu (nie wiem czy się coś pozmieniało) to zachodnia część powiatu rybnickiego jest bardzo gęsta pokryta antenami T-Mobile. Plus i Orange tam nie istnieją.

#482969  autor: Dideq
 18 cze 2011, 18:50
Pawrzes pisze:Fajnie że pojawiają się zmiany Cell Info czyli jest ciągle ulepszana jego jakość, więc jak widzicie zmiana marki operatora nic tu na gorsze nie zmienia a wręcz przeciwnie
Fajnie tylko dlaczego od dobrych 6 miesięcy nic się nie zmieniło w rejonie Łodzi Widzewa? Nadal CI nie ma jak nie było. Reklamacja złożona i nic. :(

#483553  autor: joxar1
 21 cze 2011, 11:18
Obrazek

Grabno, gm. Ustka.
Tak, to jest T-Mobile, ale na karcie life:), a każdy z Symbianem od S60v3 w górę wie, że na standardowym widoku pulpitu CI jest tylko kilka sekund, a i przez te kilka sekund pokazywana jest dodatkowa nazwa narzucana przez SIM.

#483558  autor: Pawrzes
 21 cze 2011, 11:40
Dideq, a z których CID nie ma CI, możesz to sprawdzić?

---------------------------

Zaktualizowane Cell Info w salonie operatora dawnej sieci Era:

Obrazek

Pozdrawiam

#483639  autor: tagal
 21 cze 2011, 16:07
Na Dąbrowie też nie ma - CID 62298, LAC 30710.
Pozdrawiam.
  • Strona 41 z 99
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 99
  • 1
  • 39
  • 40