• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#482244  autor: remi89
 15 cze 2011, 20:06
Dlatego w Play zalecają automatyczny wybór sieci. Gdyż w przypadku utraty zasięgu macierzystego telefon automatycznie loguje się do Plusa. Więc w trasie między miastami nie powinno być problemów. Ja mam PF i jestem bardzo zadowolony z zasięgu. Dodam że korzystam tylko z GSM-u obydwóch operatorów. Zarówno zasięg macierzysty jak i roamingowy jest dobry.

P@weŁ

#482291  autor: KamaZ
 15 cze 2011, 22:12
bonek83 pisze:Wiadomo, że nie ma co przesadzać ale jak mówią, przezorny zawsze ubezpieczony. To też zależy gdzie się mieszka, jak daleko ma się do nadajnika i czy się będzie jeździć po Polsce B.
Ja mieszkam według Twojego podziału administracyjnego w "Polsce B" i jakichś większych problemów z zasięgiem Play nie mam.

#482378  autor: gsmfun
 16 cze 2011, 11:16
@Bonek masz racje. Poza tym jak już zostaniesz klientem Playa to wcale nie jest tak łatwo się stamtąd wyrwać (vide ostatnie kary za naliczanie niebotycznych kwot dla klientów za wcześniejsze odstąpienie od umowy). Teraz z zasięgiem Playa nie jest za 'różowo' a ciekaw jestem jak Plusa wykupi Solorz i wypowie umowę na korzystanie z zasięgu Plusa. to była by dopiero bieda. Póki co zyczę wszystkim klientom 'fioetowej sieci' wszystkiego najlepszego.

#482398  autor: vh
 16 cze 2011, 12:09
gsmfun pisze:Teraz z zasięgiem Playa nie jest za 'różowo'
Rozwalają mnie takie teksty naganiaczy z PTC. Z zasięgiem nigdy nie miałem problemów (własne przekaźniki + przekaźniki Plusa, jakby ktoś nie wiedział).
gsmfun pisze:Teraz z zasięgiem Playa nie jest za 'różowo' a ciekaw jestem jak Plusa wykupi Solorz i wypowie umowę na korzystanie z zasięgu Plusa. to była by dopiero bieda.
O siebie się martw, biedaku, a nie o klientów konkurencyjnej sieci. Oni sobie bez Ciebie poradzą. Naprawdę.

#482413  autor: horas
 16 cze 2011, 13:15
a tak z ciekawości, niewykorzystane minuty w Orange przechodzą na jaki okres ??
 #482424  autor: Karolek81
 16 cze 2011, 13:59
Mapa na stronie Play jeśli chodzi o 2G teoretycznie obejmuje calutką Polskę. A ja tu słyszę, od ludzi, że tak nie jest. Że np. trzeba wybiec z domu żeby mieć zasięg. A więc to jednak nie jest wydumany problem.

#482446  autor: maciek764
 16 cze 2011, 16:05
Koniecznie wybiec i koniecznie tyłem.
 #482517  autor: grzegi
 16 cze 2011, 22:37
Karolek81 pisze:Mapa na stronie Play jeśli chodzi o 2G teoretycznie obejmuje calutką Polskę. A ja tu słyszę, od ludzi, że tak nie jest. Że np. trzeba wybiec z domu żeby mieć zasięg. A więc to jednak nie jest wydumany problem.
''

wystarczy manualnie się przełączyć na stały zasięg Plusa i po problemie. przecież wszyscy Ci piszą. Sprawa jest banalnie prosta - możesz korzystać z zasięgu obu operatorów.
 #482553  autor: vh
 17 cze 2011, 08:47
Karolek81 pisze:Mapa na stronie Play jeśli chodzi o 2G teoretycznie obejmuje calutką Polskę. A ja tu słyszę, od ludzi, że tak nie jest. Że np. trzeba wybiec z domu żeby mieć zasięg. A więc to jednak nie jest wydumany problem.
Ciekaw jestem, ile płacą za pisanie takich bzdur.

#482697  autor: avt31
 17 cze 2011, 21:15
Ilu tu "znaFcUw" sieci P4.
Gdyby było tak jak piszecie, to już dawno z Play bym się ewakuował.
A jestem i póki nie spartolą PF nie zamierzam przenosić się, ani żadna ze znanych mi osób :lol:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 19:23 przez avt31, łącznie zmieniany 1 raz.

#482882  autor: tomonek
 18 cze 2011, 13:42
Ja poleciłbym tobie play, gdyż jest nastawiony do wszystkich operatorów, Era zaś (jak wyżej napisałeś komunikujesz się z Play) do play rozmowy/sms nalicza po za abonament.

Osobiście posiadam tel w Play odkąd on jest w Polsce, jestem zadowolony

jak przeniesiesz nr do play pod abonament 69 masz 500+ min / 883 sms o ile się nie mylę

Osobiście posiadając play 69 jako stały klient mam 420min lub 563sms. tyle że 120min jest odrębne i jako pierwsze schodzi nie jest wymienne na sms, a pozostałe 300min jest wymienne na sms.

dodatkowo mam + 100 min za bycie w długim stażu u tego operatora - także nie wymienne na sms - niezależne

+ free rozmowy do wszystkich w play bez ograniczeń.

Trafiłem na promocje w kwietniu - każda nokia za 1zł. zadzwoniłem, przedłużyłem umowę i mam nokie e72 za 1zł - wartej 499zł w tym abonamencie,

Jak do tej pory mam wszędzie zasięg, podczas podróży po polsce 500-600km w różne zakątki polski nie zauważyłem braku zasięgu, zasięg jest w windach, piwnicach, czego orange może pozazdrościć.

Jak do tej pory play jest wg mnie najlepszym operatorem

Pozdrawiam!