• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #481703  autor: Bluminator
 13 cze 2011, 10:52
Witam, mam teraz taki mały dylemat z sieciami . Posiadam już jeden abonament w sieci play (od prawie 4 lat) i jestem z niego w 100% zadowolony. Ale teraz zbliża mi się koniec umowy z plusem (w zasadzie skończyła się jakiś tydzień temu), jestem w plusie już przeszło hmm z 10 lat i jakoś nie widzę żadnych większych zniżek dla stałych klientów, natomiast po 2 latach w play od razu (przedłużając umowę przez telefon) dostałem coś koło 20% rabatu na abonament na stałe. Ostatnio dzwoniła do mnie pani z plusa i proponowała specialne warunki przedłużenia (aktualnie posiadam taryfę za 79zł), jednak nie były tak ciekawe jak przejście do play.

Uff wstęp zrobiłem niezwykle zagmatwany, ale teraz do rzeczy.

1. Bardzo interesuje mnie liczba mms wliczonych w abonament (mms wysyłam często poza sieć), a gdzieś na tym forum wyczytałem że w plusie
MMS-y poza sieć nie są wliczone w abonament.
, czy w play też tak jest?
2. Jeżeli skorzystam z numerów poleconych to jakie taryfy abonamentowe będę miał do wyboru (tam widziałem że są naprawdę różne m.im AIM AIMF ST)?
3. Za to co obecnie płacę w plusie bedę miał w playu Stan darmowy 99? Bo tak mi pokazuje na stonie playa.
4. Czy przy przejściu z numerów poleconych otrzymam rabat 50% przez 3 miesiące na abonament?
5. I teraz kwestia telefonu, Poszukuję fona z dobrym aparatem i dużym wyświetlaczem, to są moje 2 główne kryteria ;)

#481761  autor: Blank
 13 cze 2011, 13:52
1. W abonamencie Play liczba minut do wszystkich sieci jest w rzeczywistości Pakietem Złotówek. Pakiet Złotówek można przeznaczyć na rozmowy do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych (39gr, 29gr lub 19gr w zależności od abo), oraz SMSy i MMSy do wszystkich sieci komórkowych (18gr).
Cena SMSa i MMSa w Abonamencie wynosi 18 groszy, a zatem odpowiedź na twoje pytanie:
MMSy poza sieć są wliczone w abonament. Każdy MMS to koszt 18 groszy z Pakietu Złotówek
3. Tak, Stan Darmowy 99 kosztuje 79 złotych. W ramach abonamentu dostajesz 142,50 zł na połączenia (wideo i głosowe - 19gr), SMSy i MMSy (18gr) do wszystkich sieci oraz Stan Darmowy w Play na zawsze .
W Wybranej ofercie, Pakiet Złotówek możesz przeznaczyć także na transfer danych w cenie 12 gr / 100 kB. Mało to opłacalne, ale jest taka możliwość.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#481784  autor: Stefek
 13 cze 2011, 15:01
W abonamencie 99-za 79 zł miesiecznie masz 550 darmowych minut do wsyzstkich sieci wymiennych na 580 sms badz mms,pakiet złotówkowy to 104zł 50 gr. przenisienie numeru przez pierwsze 3 miesiacę 50 % abonament, jeżeli byłbyś zainteresoewany żeby zadzwonił do Ciebie konsultant Play który doda Ci na pierwsze pół roku odatkowe 100 minut na rozmowy to proszę o wiadomość prywatną. Mam nadzieję że pomogłem!

#481787  autor: Bluminator
 13 cze 2011, 15:33
Dzięki za pomoc.
jeżeli byłbyś zainteresoewany żeby zadzwonił do Ciebie konsultant Play który doda Ci na pierwsze pół roku odatkowe 100 minut na rozmowy to proszę o wiadomość prywatną.
Ale ja chciałem to załatwić tak żeby ten ściągnięty numer do playa zaliczał mi się do tego bonusu na telefon/psp/ps3/netbooka

#481793  autor: Stefek
 13 cze 2011, 15:53
no to wpisujesz w zakładce poleć znajomego ale siebie chyba nie możesz polecić:)

#481797  autor: piotr10
 13 cze 2011, 16:04
Przechodząc do play możesz skorzystać z oferty super stan darmowy(jest to oferta dla osób które mają abonament u innych operatorów), różni się to tym, że masz 750 min wymienne na 792 sms, 50% rabatatu na abonament przez 3 miesiące,stan darmowy do play.

#481972  autor: Bluminator
 14 cze 2011, 14:51
W koncu zdecydowałem się na taryfe "Stan Darmowy 99", ale teraz mam problem z wyborem telefonu. Jak narazie podobają mi się te:

- Sony Ericsson Aino
- Samsung S8000 jet
- Nokia X6

Czy może są jakieś lepsze perełki na które uwagi nie zwróciłem;) Btw cena to tak max 90 zł w tej taryfie.
Jak już pisałem interesują mnie zdjęcia, oraz duży i czytelny wyświetlacz. A ten napis
Zamów przez telefon
przy każdym z powyższych telefonów, oznacza że nie jest i nigdy już nie będzie on dostępny w sprzedaży, czy może że jest on dostępny w sprzedaży wysyłkowej (i tak zamierzałem właśnie w ten sposób go kupić:>).

#481978  autor: Stefek
 14 cze 2011, 15:24
telefony godne polecneia w tym abo to xperia x 8 za 1 zł ,Samsung Galaxy Ace za 1 zł i to by było na tyle:D