• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#481351  autor: Atlan
 11 cze 2011, 16:57
razin, Właśnie na jakimś portalu ktoś napisał, że się nie da tego zrobić ;) Tak samo jak nie da się napisać cyferki przetrzymując dłużej klawisz :)

To teraz czekam na testy jak to wygląda te wysyłanie smsów w tym LG ;)

Zagadki logiczne

#481439  autor: gm
 11 cze 2011, 22:21
Atlan pisze:A ja mam pytanie do Was odnośnie wysyłania smsów, bo tutaj się naczytałem niezbyt dobrych rzeczy, a jest to ważna informacja dla mnie:

Czy to prawda, że korzystając z T9 i pisząc słowo "piłka" rzeczywiście skróci nam smsa do 70 znaków? Nie da się nigdzie ustawić, żeby był tryb uproszczony i T9 napisał "piłka" ale wysłał "pilka"? W Nokii tak właśnie się dzieje i jest to dla mnie wielka zaleta. Może ktoś sprawdzić, czy nie ma nigdzie jakiegoś uproszczonego trybu, albo Alfabetu GSM czy coś takiego?

No i jeszcze pytanie, czy to prawda, że nie da się w środku smsa napisać np. imienia z wielkiej litery?

Mógłby ktoś sprawdzić te rzeczy?
Co do imienia to i tak i nie. Tak to jeżeli napiszesz je po kropce, ale to jest oczywiste. Rozumiem, że pytasz o imię z wielkiej litery napisane przy pomocy T9. Tutaj jest porażka na maksa. Nie da się, trzeba wpisać, np. G a później dopisać rzegorz. Co gorsza dostałem odpowiedź z biura LG, że nie można dopisywać słów jeżeli nie ma go w bazie. Niby jedno udało mi się, ale nie było w ogóle takiej kombinacji w spisie. Jeżeli już jakieś są w bazie, ale nadal nie ma tego co chcemy to nie dopiszemy nowego. No i niestety nie można wysłać mmsa do większej grupy osób niż jedna :-(

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#481715  autor: Atlan
 13 cze 2011, 12:03
Lander50, gm, Czyli tak jak myślałem - LG nie jest dla mnie ;) Samsunga pozbyłem się w tydzień z identycznych powodów, widzę że i w LG nie można normalnie i sprawnie zrobić tak prostej czynności jaką jest pisanie smsów ;) No szkoda :)

A już nieumiejętne zrobienie T9 w tych czasach zakrawa o kpinę ;) Ale niech się dalej ścigają w liczbie Mpix i modeli z dotykowymi ekranami...

Zagadki logiczne

#481901  autor: Marcin1979
 13 cze 2011, 23:11
Ja już nie patrzę na te znaki i w ilu sms-ach się wysyła bo wysyłam ich jak na lekarstwo. Niestety ten lg w przypadku sms-ów to największa porażka z jaką się spotkałem. Dopisywanie słów do słownika to chyba czysta loteria, póki jest jakaś propozycja nie zobaczysz komendy spell word. Czasem propozycje są jakieś abstrakcyjne, nie chcąc się denerwować trzeba wpisywać po fragmencie słowa i wcisnąć ok, potem dokończyć resztę.
Kto pisze dużo sms-ów niech omija ten telefon szeeeerokim łukiem. Do rozmów super sprawa, do tego ten czas pracy na baterii.
Po tych kilku miesiącach używania mogę coś napisać o wytrzymałości tego telefonu - obudowa jest więcej niż solidna, ciężko dostrzec jakiekolwiek ślady używania. Natomiast szybka (plastik) pokrywająca ekran ma już sporo rys, z tym że nie rozczulam się nad nim i noszę w jednej kieszeni z kluczami czy monetami. Klawiatura nie nosi śladów używania (ale pewnie wynika to z faktu, że mało piszę). Bateria w dalszym ciągu mnie zadziwia, podpinam go zawsze do radia z zestawem głośnomówiącym w samochodzie przez BT (codziennie ok 1h30m) i w takich warunkach daje radę ponad tydzień.
Z tym połączeniem przez BT to w sumie dziwna sprawa bo żeby usłyszeć rozmówcę muszę radio bardzo mocno pogłośnić (uciążliwa sprawa bo w radiu nie ma osobnej regulacji głośności w zależności od źródła sygnału, wiadomo czym się to kończy jak zapomnę wyciszyć po skończonej rozmowie). Myślałem, że to wina radia (bo na poprzednim samsungu też tak było) ale jak podłączam iPhone'a to słyszę idealnie na tym ustawieniu co słucham radia.