• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 149 z 208
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 208

#481016  autor: Petun
 09 cze 2011, 22:57
ubuntulnx pisze:
Petun pisze:Oj to naprawdę straszne! Co ja teraz zrobię!
Hm może to, że przed zadawaniem najbardziej oklepanych pytań nt. przedłużania (a jak poczekam/nakrzyczę/złożę wymówienie to pomoże?????) przeczytasz choć kilka stron wstecz.
Petun pisze:Konsultant nie mowił o moim średnim rachunku, nie jestem głuchy. Abonament przekraczam maksymalnie 10zł na tym telefonie i to sporadycznie.
Twój abo brutto to ok. 54zł. Przekraczając go o 10zł masz 64zł. Średni rachunek jest z kilku miesięcy wstecz, wieć uśredniając mogło wyjść ok 70 zł. Zanim nazwiesz kogoś kłamcą, zważ, że sam możesz nie znać technikaliów i na kogo wtedy wychodzisz?
Petun pisze:Była oferta bez telefonu, może dlatego 40zł, a nie 60zł?
Oferta to Nowy Pakiet dla Firm 40. Netto 40zł, brutto ok 49zł. Z usługą obniżającą koszty do wskazanych powyżej i bez telefonu jest cena ok 45zł brutto.
Petun pisze:Mogę podwyższyć nieco abonament i nie brać tych 270 minut tylko mniej, pomoże to w negocjacjach odnośnie telefonu?
Im wyższy abo tym tańsze telefony, ale na niskie ceny tych modeli bym akurat nie liczył. Zadzwoń na *600, oni mogą dać radę.
Nie będę na nikogo krzyczeć. Sprawdziłem faktury - nie przekraczam minut, konsultant albo źle spojrzał w monitor i pokręcił abonament z innymi telefonami, albo zrobił to specjalnie. Poza tym, nawet jeśli bylby to uśredniony wynik - chyba warto wspomnieć o tym klientowi prawda, a nie kręcić? Bo żadne słowa w stylu: "Przekracza Pan abonament na tym telefonie średnio o tyle i tyle, więc średnio wychodzi opłata taka i taka" nie padły.

No cóż, pozostaje *600 albo podziękowanie za współpracę. Zastanawia mnie tylko jedno - jak zadzwoniła do mnie ostatnia rozmówczyni i powiedziałem Jej, że nie chcę narazie nic przedłużać, że wolę poczekać bo może do listopada się coś zmieni i będzie korzystniej, to najpierw zapytała "ale dlaczego? jak to?" (co mnie trochę rozbawiło, przyznam) i po chwili dodała: "w najbliższym czasie nic się nie zmieni i nie będzie innych warunków".

Czy to znaczy, że faktycznie przez pół roku nie pojawią się żadne nowe oferty i ta Pani ma dostęp do takich informacji, czy znowu specjalnie ktoś kreuje w ten sposób rozmowę, aby mnie (powiem łagodnie, żeby przedmówca się tak nie denerwował :wink:) zmylić?

#481038  autor: KKI_
 10 cze 2011, 00:38
Ja, jak już kilkukrotnie pisałem uwielbiam ludzi którym się podoba oferta, ale jednak wolą czekać na "lepsze warunki bo pewnie będą", i niekiedy zostają z przysłowiową ręką w nocniku. Obecnie na indywidualu takich ludzi jest na pęczki "Jak to, miesiąc temu proponowaliście mi 144 minuty i 2 numery a teraz 84 minuty i 2 numery bądz 144 minuty bez numerów?"

Skandal :mrgreen:

PS: Ubawiło mnie stwierdzenie o Specjalnych pakietach złotówek. Na słowo musicie mi wierzyć że dostęp do tego ma może z 3 % konsultantów którzy się z Wami kontaktują. Także statystycznie rzecz ujmując nawet gdybyście się wspięli na wyżyny zdolności negocjacyjnych to nie wynegocjujecie tego bo nie ma technicznych możliwości.

KKI

#481080  autor: Petun
 10 cze 2011, 11:04
dzisiaj zadzwoniłem *600, faktycznie, tam pomogli z ceną telefonu i nie tylko:

Pani była bardzo miła, widać, że się starała skonfigurować ofertę najlepiej jak mogła (albo przynajmniej dobrze). Stwierdzam to po tym, jak ciepłym głosem powiedziała: "Przepraszam, ale niestety nie mogę zaproponować 100 sms za 1 zł przez 6 m-cy i dodatkowych minut przy cenie telefonu samsung wave 8500 1zł, bo mi system odrzuca..." Heh, widać, że próbowała przynajmniej :).

Ostatecznie mam plan 24m-ce/60zł/250 minut, +25 minut za 0zł przez okres 24 miesięcy, rabat na abo 50% przez 5 m-cy, no i nówka Wave 8500 za gorsze.

Nie będę ukrywać, że jestem zadowolony z takiego przebiegu negocjacji, nie wydaje mi się, abym mógł coś ugrać ponad to, nie widzę też jakiejś masakry w tej ofercie w porównaniu z konkurencją.

Życzę Wam udanych negocjacji, ubuntulnx dzięki za pomoc.

#481086  autor: KKI_
 10 cze 2011, 11:29
wg mnie masz plan Optymalny 250 + 10 % ale to ma każdy, z tym że abonament kosztuje ok 60 zł ale brutto, a telefon w takim wypadku kosztuje 1 zł bez żadnych negocjacji

KKI

#481089  autor: tomus261
 10 cze 2011, 11:55
KKI masz 100% racji to jest standard.
A to na pociechę dla kolegi :twisted: :

B

#481094  autor: Petun
 10 cze 2011, 12:22
Wiem to, nie musicie mi pokazywać linków z internetu..

Dzisiaj rano w necie jak sprawdzałem był rabat na 4 miechy, Pani zaoferowała 5mcy + 10%, czego w necie też nie mogę/nie potrafię znaleźć.

Niemniej jednak - nie widzę w tym przypadku powodów do jakiś narzekań z mojej strony, dostaje 275 minut na okres 24 m-cy, po odliczeniu wszystkich kosztów za minute wychodzi 20gr, przelicza mi minuty na smsy, więc przy 4 telefonach i tak tego nie wykorzystam i nie wyjdę poza rachunek. Do tego phone jeden z lepszych na rynku za free praktycznie, a z mojej prostej kalkulacji wychodzą ciekawsze wyniki - 19*60zł + 5*30zł = 1290, przy chęci sprzedaży mobile na aukcji za 800zł pojdzie jak swieża buła, więc koszt zmniejsza się do 490zł. Jeżeli podzielimy sobie 490zł na 24 miesiące wychodzi 20,41zł netto za 275 min/mc.

Chyba zaczynam rozumieć konsultantów. Wiadomo, każdy by chciał za 40zł abo brutto mieć 400 minut do wszystkich, 200sms za zł/mc i jakiś rabat na ileś miesiecy (najlepiej 12 przy 24m-cach umowy) i do tego galaxySII za 1,22zł. No ale tak się po prostu nie da, niezależnie od stażu/liczby telefonów w firmie itp., dla mnie z oczywistych powodów.

#481101  autor: tomus261
 10 cze 2011, 12:49
Źle mnie odebrałeś . Ale jak ktoś pisze:
Petun pisze:dzisiaj zadzwoniłem *600, faktycznie, tam pomogli z ceną telefonu i nie tylko:

Pani była bardzo miła, widać, że się starała skonfigurować ofertę najlepiej jak mogła (albo przynajmniej dobrze). Stwierdzam to po tym, jak ciepłym głosem powiedziała: "Przepraszam, ale niestety nie mogę zaproponować 100 sms za 1 zł przez 6 m-cy i dodatkowych minut przy cenie telefonu samsung wave 8500 1zł, bo mi system odrzuca..." Heh, widać, że próbowała przynajmniej .
to dla mnie osobiście kojarzy się to z jakąś super ofertą - a tu standardzik.
Ale jeden lubi kwaśne jabłka drugi słodkie gruszki. :lol:

B

#481105  autor: Petun
 10 cze 2011, 13:03
Hehe ;)

Tak czy siak uważam, że nie ma co narzekać. Ale faktycznie pierwsza część zabrzmiała tak, jakbym miał dostać górę złota :lol:

#481107  autor: tomus261
 10 cze 2011, 13:10
Petun pisze:Tak czy siak uważam, że nie ma co narzekać.
Tymbardziej, że nowe oferty mają tendencję spadkową.

B

#481117  autor: hans1054
 10 cze 2011, 13:43
KKI_ pisze:
PS: Ubawiło mnie stwierdzenie o Specjalnych pakietach złotówek. Na słowo musicie mi wierzyć że dostęp do tego ma może z 3 % konsultantów którzy się z Wami kontaktują. Także statystycznie rzecz ujmując nawet gdybyście się wspięli na wyżyny zdolności negocjacyjnych to nie wynegocjujecie tego bo nie ma technicznych możliwości.
Wiesz co nie opowiadaj bajek i nie wciskaj ludziom kit bo ja specjalny pakiet złotówek mam od 3 lat i wiem na 100% że jest dostępny (proponują go nawet w salonach firmowych w orange tylko trzeba umieć negocjować a nie być dupą wołową. Jakby specjalnego pakietu złotówek nie było to bym nie pisał.
Chcę przede wszystkim uświadomić klientów orange że taki pakiet jest i mogą sie o niego starać jeżeli chcą pozostać przy starym planie taryfowym bo dla mnie zwierzaki sa zupełnie nieopłacalne.
KKI Ty pewnie jakbyś mógł to byś dał standardowa zwierzęca opcje żeby Ci tylko prowizja lepsza wpadła na konto. Nie wiem co cie tak ubawiło ze mówię prawdę ?? Jeżeli tak to jesteś najdziwniejszym człowiekiem jakiego znam :( Śmiać sie z prawdy :( . Co innego jakbym kłamał wtedy mógłbyś napisać ze cie rozbawiło moje stwierdzenie. Widocznie nie jesteś zbyt kompetentnym konsultantem jeżeli nie masz dostępu do specjalnego pakietu złotówek :). W salonach formowych Orange jest specjalny pakiet złotówek :) i nie byłem wcale w warszawie pytać się o ten pakiet tylko w małej mieścince :)

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#481139  autor: Tidus
 10 cze 2011, 14:31
A czy z Zwierzakach można dostać zniżkę na abonament przy przedłużaniu umowy bez telefonu? Czy tylko na usługi dodatkowe?

#481143  autor: Petun
 10 cze 2011, 14:41
tomus261 pisze:
Petun pisze:Tak czy siak uważam, że nie ma co narzekać.
Tymbardziej, że nowe oferty mają tendencję spadkową.
ktoś wcześniej napisał, że za 2-3 miechy bedzie fajna oferta biznesowa, bo nie można zadowolić naraz indywid i biznesowych. Jestem ciekaw co do tego, bo są też inne telefony w firmie.

#481242  autor: OrangeDlaFirm
 10 cze 2011, 23:07
nie wiem czy już wiecie, ale zarówno dla nowych jak i dla przedłużających umowę klientów czeka reaktywowana usługa - Rozmowy ze wszystkimi, czyli dodatkowe minuty.

Co ciekawe, promocję można łączyć i dziś np. klient przy przedłużeniu otrzymał:
Optymalny 250 (60zł netto) - 250min
+ Oferta dpasowana (1zł netto) - 30min
+ Rozmowy ze wszystkimi - 89min
+ Rabat na telefon 300zł netto

podsumowując, 61zł netto i 369min do wszystkich

dodatkowo obniżono ceny wielu telefonów,
m.in. nokia n8, e7, e52, samsung galaxy S, galaxy S II i wiele innych.

zobaczymy, co będzie dalej... ;)

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#481244  autor: bulkasz
 10 cze 2011, 23:19
Brzmi dobrze:) Tylko dalej brak jakiegokolwiek internetu.

#481246  autor: tomus261
 10 cze 2011, 23:22
OrangeDlaFirm pisze:dodatkowo obniżono ceny wielu telefonów,
Szkoda tylko że 2 tygodnie temu je podniesiono aby teraz obniżyć.

A gdzie te nowe ceny można zobaczyć??
I gdzie takie promocje. Bo może się skuszę jednak.

B

#481347  autor: bayger
 11 cze 2011, 16:40
Witajcie!

Przeczytałem ostatnie kilkanaście stron tego wątku, ale jeśli coś będzie nie tak to nie krzyczcie tak od razu ;)

W Orange jestem od 6 lat, jednak ostatnimi czasy głównie przez to, że najbliżsi są w tej sieci. Mój obecny plan taryfowy to Orange Abonament 75 zł, z różnymi prezentami, przedłużeniami przez internet itp. Nie będę w to wnikał, bo skoro ta oferta nie jest dostępna to szkoda się rozwlekać.

Telefonu używam dość intensywnie, za ostatnie 5 miesięcy moje średnie "zużycia" są następujące:
liczba minut wygadanych w ramach abo: 440
liczba smsów wysłanych w ramach abo: 1000
mms: maks. 4-5/mc
dane: maks. 1 MB/mc

Reasumując płaciłem średnio 10 zł ponad abonament, czyli zawsze jakieś 85 zł.
Rozmowy są w 90% na orange i stacjonarne, smsy w 70% również.
Umowa kończy się w okolicach września, interesuje mnie też nowy telefon - najpiej Nokia E52, na kolejne 24 m-ce.

Moje pytania:
1) co się stanie jeśli nie przedłużę umowy? Warunki pozostaną te same?

2) czy jest możliwość pozostać w tym samym planie taryfowym i wziąć nowy telefon?

3) jeśli nie, to który ze "zwierzęcych" planów się nadaje do moich potrzeb użycia telefonu? (wg mnie żaden, ale ciężko mi oceniać te wszystkie zawiłości)

Rozmawiałem dzisiaj z konsultantką przez czata, ale to chyba jakaś pomyłka, bo robiła mi kopiuj-wklej ze strony www, za każdym razem pisząc, że dostanę za staż 40 minut do wszystkich ;)

Liczę na Waszą pomoc!

#481355  autor: Petun
 11 cze 2011, 17:25
OrangeDlaFirm pisze:nie wiem czy już wiecie, ale zarówno dla nowych jak i dla przedłużających umowę klientów czeka reaktywowana usługa - Rozmowy ze wszystkimi, czyli dodatkowe minuty.

Co ciekawe, promocję można łączyć i dziś np. klient przy przedłużeniu otrzymał:
Optymalny 250 (60zł netto) - 250min
+ Oferta dpasowana (1zł netto) - 30min
+ Rozmowy ze wszystkimi - 89min
+ Rabat na telefon 300zł netto

podsumowując, 61zł netto i 369min do wszystkich

dodatkowo obniżono ceny wielu telefonów,

zobaczymy, co będzie dalej... ;)
ehh, szkoda ze wczoraj rozmawiałem na *600 i zdecydowałem się na nową umowę, gdzie mam prawie 100 minut mniej za 60zł, czyli te same pieniądze praktycznie. Mogę jej nie podpisać i próbować uzyskać lepsze warunki? Będą jakieś konsekwencje w takim przypadku?

#481356  autor: ubuntulnx
 11 cze 2011, 17:30
bayger, zakładam że SMS również w ramach O. weź abo Pelikan za 59zł. W podstawie dostaniesz 150 minut+40% stażowego, łącznie 210 minut. Nie siedzę już w indywidualu, ale w biznesie i to niebezpośrednio, ale z tego co się orientuję będziesz miał dodatkowo 800SMS do wszystkich wymienne na 4tysiące do Orange. Za pieniądze z obniżki z 75 na 59zł wykup usługę zatrzymaj czas pro (po pierwszej minucie z O nie liczy kasy aż do 60 minuty, limit - 1000minut).

Obrazek

#481359  autor: Atlan
 11 cze 2011, 17:31
bayger, Aż jestem ciekawy co Ci koledzy zaproponują ;) Na moje oko dzisiaj w zwierzakach osoba która dużo pisze i dużo rozmawia nie znajdzie dla siebie rozwiązania. Pół biedy, że neta jeszcze nie potrzebujesz ;)

Przy takiej liczbie smsów tylko Pelikany wchodzą w grę.
W Pelikanie za 59,90 masz zaledwie 210 minut (150 + 60 z przedłużenia) i 4000smsów do Orange/800 smsów do innych sieci. Nawet jak wynegocjujesz tańsze opcje dodatkowe (w tym minuty do Orange) to będzie to na początku zaledwie 50 minut. To w dalszym ciągu połowa tego co potrzebujesz ;)

Na moje sprawne oko to najlepiej dla Ciebie będzie przejść na kartę do NOG.

Zagadki logiczne

#481360  autor: ubuntulnx
 11 cze 2011, 17:31
Petun pisze:ehh, szkoda ze wczoraj rozmawiałem na *600 i zdecydowałem się na nową umowę, gdzie mam prawie 100 minut mniej za 60zł, czyli te same pieniądze praktycznie. Mogę jej nie podpisać i próbować uzyskać lepsze warunki? Będą jakieś konsekwencje w takim przypadku?
Możesz nie przyjąć i jak przesyłka wróci i numer odblokuje się, na nowo przedłużyć.

Obrazek
  • Strona 149 z 208
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 208
  • 1
  • 147
  • 148