Użytkownik
Ranga
Stały bywalec
ale to nie zmienia faktu że aparaty w telefonach są troche słabsze a różnica w cenie jest niestety duża, ale jeżeli komuś jest wygodniej mieć jeden aparat, w sensie telefon, a nie nosić po 2 sprzęty to już jego wybór, to wszystko zależy od gustu, chociaż ja osobiście wolę wydać 250zł a porządny aparat zamiat 1500 na telefon, który oprócz stosunkowo dobrego aparatu nie ma w sobie nic specjalnegobob pisze:A dla amatorów, to czy zrobią zdjęcie bdb aparatem w n8 czy tanim coolpixem to roznicy wiekszej nie będzie. Chyba, ze zaczną sie bawic ustawieniami aparatu, wtedy prawdopodobnie bedzie mozna odczuc roznice.
USB on the Go, wyjście HDMI streamujące wszystko - nie tylko video i zdjęcia, spora dawka dobrego softu (pamiętajmy o kompatybilności wstecz) darmowa nawigacja (całkiem niezła), świetna jakość nagrań video (jak na telefon, z dźwiękiem stereo) naprawdę dorba jakość połączeń (wielu producentów zapomina o tym jakże ważnym aspekcie), jedna z najlepszych wśród telefonów jakość muzyki (ścisła czołówka), otwieranie w standardzie divx, xvid, mkv, pełen multitasking bez śmiesznego zamrażania aplikacji, aluminiowa, zwarta obudowa, pełen zestaw kabli w zestawie z telefonem - no rzeczywiście to jest nic specjalnego, przecież wszyscy producenci tak robią i ich sprzęt ma takie możliwości - litościoprócz stosunkowo dobrego aparatu nie ma w sobie nic specjalnego
Dareus pisze:ja mam lustrzankę Nikona D3100
uwielbiam takie komentarze...Dareus pisze:Jestem amatorem i każdym aparatem posługuję się w podobny amatorski sposób na ustawieniach automatycznych
to ciekawe bo takie modele istnieją - choćby znany G810. Nie wspominam nawet o konstrukcjach sharpa, które pod względem aparatu kasują większość konstrukcji(mowa o telefonach - niestty są one tylko na rynek azjatycki)Nie ma możliwości zmieszczenia większego obiektywu - z optycznym zoomem w komórce.
A Sharp zoom optyczy zastosował kawałek czasu przed G810.rain86 pisze:Nie wspominam nawet o konstrukcjach sharpa
BzduryMerlin pisze:Zdjęcia z komórek nigdy nie dorównają tym z aparatów.
Samsung B600, telefon Lumixa... Co to jest?Merlin pisze: No chyba że stworzą aparat foto z funkcją telefonu