• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #480845  autor: Sissoo
 09 cze 2011, 12:00
Telefon kupiłem miesiąc temu i jak narazie sprawuje sie bardzo dobrze, upadł mi kilka razy na beton i mimo kilku rys na obudowie wszystko dziala w porządku jednak jedyna wadą jest co jakis czas zawieszający sie telefon, dzieje sie to podczas pisania wiadomosci ze slownikiem telefon zawiesza sie i nie mozna nic zrobic po czym po chwili sam sie restartuje. Nie wiem co mam z tym zrobic, czy ktos miał podobny przypadek w tym modelu? Czy możliwe jest oddanie tego telefonu na gwaracje? Prosze o pomoc bo to naprawde fajny telefon i chcialbym móc korzystac z niego w pełni.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 12:38 przez Sissoo, łącznie zmieniany 1 raz.

#480853  autor: orson_dzi
 09 cze 2011, 12:39
Sissoo pisze: Czy możliwe jest oddanie tego telefonu na gwaracje?
Jak ją masz, to jak najbardziej. Bardzo możliwe, że jest to jakiś błąd w oprogramowaniu w najlżejszym przypadku.
Przy okazji mogą obudowę wymienić.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#480864  autor: Sissoo
 09 cze 2011, 13:06
Chciałbym jeszcze zapytać jedno pytanie a mianowice czy jesli mam podbitą karte gwarancyjną w jednym z Warszawskich salonów orange to czy mogę iśc z ta gwarancją do innego salonu i zostanie ona przyjęta bez problemu ?

#480878  autor: orson_dzi
 09 cze 2011, 13:44
Tak ale chyba tylko firmowe salony przyjmuja telefony.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#480882  autor: Sissoo
 09 cze 2011, 13:56
Ok Dziękuje za pomoc

#480918  autor: Ramirez
 09 cze 2011, 17:53
Pociesze ciebie ze to nie jedyny przypadek z tym wieszaniem sie telefonu. Ja mialem to samo a mianowicie kupilem ten telefon zaraz po polskiej premierze na przelomie pazdziernika i listopada i tez niepotrzebnie szybko gwarancje podbilem. Pierwszy egzemplarz mial skopana glosnosc rozmow i tez wieszal sie podczas pisania smsow. Pojechel na gwarancje i po 5 tygodniach czekania nareszcie doczekalem sie wymiany na nowy. Nowy tez sie wieszal podczas pisania smsow. Dopiero sytuacje poprawilo wgranie najnowszego oprogramowania chociaz nie do konca, bo tez slownik T9 troche glupial. Czyli drugi egzeplarz byl tez skopany, w dodatku po 4 miesiacach sie zepsul, pojawilo sie echo podczas rozmow. No i znowu pojechal na gwarancje. I dopiero trzeci egzeplarz musze przyznac jest dobry. Ma te same oprogramowanie co w drugim egzemplarzu i juz nie ma zadnych problemow. Jako ciekawostke napisze ze tez trzeci egzemplarz ma taka mini naklejke -Digital By Qualcomm, niedaleko latarki. Poprzednie tego nie mialy. Widac zmienili fabryke :)
Orson napisal ze wymienia obudowe... :) Raczej nie :) bo ten telefon jest nierozbieralny. Kazde wyslanie na gwarancje rowna sie wymiana na nowy telefon.

#481285  autor: Sissoo
 11 cze 2011, 11:35
To pocieszyłeś mnie ;) W najbliższym czasie pójdę oddac ten aparat na gwarancje może będe miał szczęscie i dostanę nowy i nie wadliwy telefon. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

#481657  autor: kowcio
 12 cze 2011, 23:09
Tak, w tym modelu na początku były wadliwe oprogramowania i były problemy. Tu nawet nie trzeba wymieniać fizycznie telefonu na nowy,ale po wgraniu oprogramowania powinien działać ok.
Przyjąć telefon musi każdy salon Orange, możesz również zanieść prosto do serwisu Samsunga. Nawet możesz ich poprosić, by wgrali czysty soft, bez tego Orange całego :P