• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #480346  autor: the_neptun
 07 cze 2011, 10:33
witam,
chcialbym postraszyc plusa, ze przenosze numer- 2 lata temu dosalem 600zl upustu na telefon przez taki manewr :) jestem klientem biznesowym i zastanawiam sie jakie dane bede mi potrzebne, by zlozyc wnioske o przeniesienie do t-mobile- oczywiscie nie chodzi mi o pierdoly typu pesel, nip, regon, wpis do ewidencji, ale o dane, ktore t-mobile bedzie potrzebowal z sieci plus :O jakas 7.07.2011 konczy mi sie umowa, ale okres rozliczeniowy mam do 26 kazdego miesiaca, jak zrobic aby bylo dobrze??

z gory dziekuje

#480354  autor: Stefek
 07 cze 2011, 11:33
Czemu akurat T- Mobile , przeciez Play ma duzo korzystniejsza oferte?

#480356  autor: the_neptun
 07 cze 2011, 11:43
Stefek pisze:Czemu akurat T- Mobile , przeciez Play ma duzo korzystniejsza oferte?
bo akurat t-mobile jest niedaleko... a chcem tylko postrzaszyc. tak czy siak jakosc>cena

#480358  autor: Stefek
 07 cze 2011, 11:57
jak chcesz tylko postraszyć to zrób to za pomocą infolinii t-mobile oni Ci powiedz ajakie dokumenty masz przygotowac itd ale jak przyjdzie kurier to nie podpisuj umowy. I tak wczesniej dostaniesz sms czy wyrazasz zgode na przenisienie numeru do t-mobile więc juz plus bedzie mial to odnotowane i jak przyjdzie kurier to poprosut umowy nie podpiszes,z chociaz watpie by to coś dało:)

#480359  autor: the_neptun
 07 cze 2011, 12:05
Stefek pisze:jak chcesz tylko postraszyć to zrób to za pomocą infolinii t-mobile oni Ci powiedz ajakie dokumenty masz przygotowac itd ale jak przyjdzie kurier to nie podpisuj umowy. I tak wczesniej dostaniesz sms czy wyrazasz zgode na przenisienie numeru do t-mobile więc juz plus bedzie mial to odnotowane i jak przyjdzie kurier to poprosut umowy nie podpiszes,z chociaz watpie by to coś dało:)
przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie :) dzwonilem, ale musze zglosic sie do salonu, a do najblizszego mam 30km i nie mam za bardzo kiedy jechac, a dodzwonic sie nie moge.. Pan w bok'u nie potrafil mi powiedziec jakie dokumenty dane beda mi potrzebne poza oczywistymi.

#480362  autor: Stefek
 07 cze 2011, 12:10
idąc tym tropem zadzwon na bok play i złóż zamówienie na przeniesienie numeru, tam przy skladaniu zamówienia tylko dane z dowodu plus nip a dla kuriera przy przenisienia numeru to kserokopia dowodu.. ale nie wiem po co Ci dokumenty ktore masz przygotowac skoro i tka nie podpiszesz z nikim tej umowy...

#480365  autor: grzegi
 07 cze 2011, 12:23
Jak chcesz postraszyć, to tak jak wspomniał kolega - po prostu złóż telefoniczną dyspozycję o przeniesienie numeru. Po co Ci kompletować dokumenty? Równie dobrze jak kurier przyjdzie z wnioskiem o przeniesienie to możesz mu nie otworzyć, albo powiedzieć, że nie masz dokumentów przy sobie i przeniesienie nie dojdzie do skutku.

Poza tym żadne inne dokumenty poza wymienionymi przez Ciebie nie są wymagane.

A Plus albo się przejmie tym, że odchodzisz i coś Ci przez telefon zaproponują, albo nie. Osobiście z Plusa nikt do Ciebie nie przyjedzie, na to nie licz ;p

I ostatnia rzecz. Mówisz, że okres rozliczeniowy masz do 27, czy któregoś tam. We wniosku o przeniesienie nru zaznaczasz, że chcesz przenieść numer po zakończeniu umowy z obecnym operatorem. Twój obecny operator wyznacza wtedy datę przekazania numeru. Wniosek tak naprawdę do nowego operatora możesz zgłosić w każdej chwili - byle przed końcem obowiązywania obecnej umowy i przed ewentualnym podpisaniem aneksu.

#480369  autor: the_neptun
 07 cze 2011, 12:36
Stefek pisze:idąc tym tropem zadzwon na bok play i złóż zamówienie na przeniesienie numeru, tam przy skladaniu zamówienia tylko dane z dowodu plus nip a dla kuriera przy przenisienia numeru to kserokopia dowodu.. ale nie wiem po co Ci dokumenty ktore masz przygotowac skoro i tka nie podpiszesz z nikim tej umowy...
grzegi pisze:Jak chcesz postraszyć, to tak jak wspomniał kolega - po prostu złóż telefoniczną dyspozycję o przeniesienie numeru. Po co Ci kompletować dokumenty? Równie dobrze jak kurier przyjdzie z wnioskiem o przeniesienie to możesz mu nie otworzyć, albo powiedzieć, że nie masz dokumentów przy sobie i przeniesienie nie dojdzie do skutku.
wybacznie, ale jestem uczciwym czlowiekiem i przede wszystkim nie chcialbym byc kiedys potraktowany w taki sposob, byc narazonym na koszty przez czyjes widzimisie. ok, to juz wszystko wiem :) to nie jest jedyny nr w plusie, ktory posiadam, wiec powinno miec spory wplyw na motywujaca oferte :) poki co oferuja warunki prawie jak dla nowych klientow.

dziekuje i pozdrawiam

#480370  autor: Stefek
 07 cze 2011, 12:40
uczicwosc uczciwoscia ale to wychodzi na to samo, równie dobrze mógłbyś przenieśc numer do np t-mobile i w ciągu 10 dni masz prawo do rozwiazania tej umowy oczywiscie jezeli nie uzyjesz sima ktorego dostaniesz od nich... wiec to jest twoje święte prawo do zmiany ewentualnej decyzji.

#480745  autor: ppp1ppp
 08 cze 2011, 21:29
raczej takim straszeniem nic nie osiągniesz, no chyba że płacisz wysokie rachunki