W zależności od doładowania:
5 zł = 100 SMS / 5 dni
10 zł = 250 SMS / 10 dni
30 zł = 1000 SMS / 30 dni
50 zł = 2000 SMS / 50 dni
Jeżeli nie wykorzystałeś wszystkich smsów z poprzedniego doładowania i doładujesz ponownie, liczba SMSów zostanie zsumowana, a okres ważności będzie zależny od sytuacji i będzie wynosił minimalnie 5, a maksymalnie 50 dni:
Okres ważności nie ulega skróceniu. To znaczy, że jeżeli na przykład 10.06 doładujesz za 50 zł i dostaniesz 2000 SMSów, a następnie przez 5 dni wykorzystasz 500 SMS i 15.06 doładujesz za 10 zł, to okres ważności nadal będzie do 10.07.
Okres ważności ulega przedłużeniu, ale nie sumowaniu. To znaczy, że jeżeli na przykład 10.06 doładujesz za 10 zł i dostaniesz 250 SMS do 20.06, a za 7 dni doładujesz za 5 zł, to okres ważności będzie wynosił 5 dni od daty ostatniego doładowania (22.06).
Podsumowując:
Doładowując konto w czasie ważności starego pakietu SMS, liczba SMSów w ramach bonusu zostaje sumowana, a okres ważności będzie zależny od ostatniego doładowania, przy czym nie krótszy niż okres ważności SMSów sprzed doładowania.
Ponadto, liczba SMSów nie może przekroczyć 2000.
EDIT: Cóż, mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi, bo nie mam pojęcia, jak to wytłumaczyć w bardziej łopatologiczny sposob
Ewentualnie, mówiąc w dużym uproszczeniu. Jeżeli co miesiąc (29 dni

) będziesz doładowywać za 30 zł, to SMSy będą przechodziły na kolejny miesiąc.
29 dni, ponieważ SMSy są ważne 30 dni i przyznawane w ciągu 24h od daty doładowania. Normalnie to kilka minut, max. 30m, ale czasami się nie wyrabiają (według opinii użytkowników).