• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 84 z 217
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 217

#480515  autor: mikkel
 07 cze 2011, 22:53
Ja zdecydowałem się na przedłużenie umowy we czwartek a w piątek miałem kuriera. Gdyby mi wycieli taki numer żeby to nie doszło do skutku to napewno do skutku doszłaby zmiana operatora.

#480533  autor: dedeman
 08 cze 2011, 00:25
Jeśli to pomoże w dyskusji to przedłużyłem umowę w piątek ok. 15, z tego co widzę, to tego samego dnia została wysłana i w poniedziałek przed południem już miałem paczkę.
Raczej mało prawdopodobne, że mogli zrobić to specjalnie, ale nic nie jest wykluczone. Najlepiej teraz byłoby dorwać numer przesyłki, wtedy byś wiedział gdzie i czy w ogóle była przesyłka.

#480539  autor: thonka
 08 cze 2011, 03:49
andrzejw pisze:A jaki by miał interes operator ,
operator dobrze zdaje sobie sprawe, ze w takim wypadku moglby dostac wypowiedzenie w trybie natychmiastowym i stracic wiele wiecej niz na ponownej wysylce paczki...

mialem do czynienia z wieloma firmami kurierskimi. ostatnio zamawialem towar z Warszawy i wyszedl on w czwartek (UPS, standardowa oplata sklepu internetowego to 10zl, wiec watpie by byla to jakas super opcja doreczenia). teoretycznie powinien byc w piatek po poludniu. kurier bez zajakniecia przywiozl paczke w sobote choc jestem bardziej niz pewien, ze nie musial.
DHL z tego co pamietam nawet "savery" czyli popularne paczki ekonomiczne awizuje 2 razy. chyba, ze umowa z PTC jest inna niz wszystkie... moja paczka przedluzeniowa w marcu wyszla w piatek po poludniu, w poniedzialek byla u mnie, druga wyszla w poniedzialek, byla we wtorek. kobieta jeszcze specjalnie i tak musiala sie wracac, bo zapomniala wydac papiery z umowa.

jezeli blad byl ze strony PTC to problemow nie beda robic, jezeli jednak w DHLu ktos sie uprze, ze byl i nikogo nie zastal, choc go nie bylo to niestety, ale sprawa moze byc ciezka do rozwiazania.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#480550  autor: alef
 08 cze 2011, 08:06
też się udzielę w temacie...

rozmowę z SUK miałem w sobotę. Przemiła Pani powiedziała, że do 3 dni roboczych kurier powinien się u mnie pojawić i że dostanę SMS'a z numerem listu. Przez resztę weekendu i poniedziałek na iBOA wisiało info, że przesyłka jest w przygotowaniu. We wtorek rano na iBOA pojawiły sie już informacje o datach i warunkach przedłużenia umowy...no i oczywiście numer listu przewozowego - SMS, który niby powinien być wysłany z automatu nie doszedł. Przed 15 zadzwonił kurier...i po 20 minutach miałem w rękach aneks z SGS2.

A co do kurierów...oto fragment statusu:
06-06-2011 21:07 Warszawa Przesyłka w sortowni DHL
06-06-2011 21:41 Warszawa Przesyłka odebrana od nadawcy
więc po 21 odebrana.
i druga sprawa:
Druga próba doręczenia
Po pierwszej nieudanej próbie kurier zostawia awizo i po dwóch dniach nieodpłatnie ponawia próbę doręczenia.
to cytat ze strony DHL ...niestety z działu "Usługi dodatkowe"...także pytanie brzmi czy Era (czy tam T-m) wykupuje taką usługę

#480557  autor: łazęga
 08 cze 2011, 09:19
st.konsultant pisze:

[ Dodano: 2011-06-07, 19:49 ]
łazęga pisze:st.konsultancie proszę napisz jak to jest, że będąc nowym klientem mogę zamówić HTC Wildfire S, a w i-BOA w promocji internetowej przy przedłużeniu go nie ma?

Nowe podejście do stałych abonentów?

To akurat nie jest kwestia nowy czy stary Klient tylko kwestia IBOA. Nie rozumiem czemu nie zgłosiłeś w dniu dzisiejszym tego problemu do BOA, skoro masz już wybraną taryfę i telefon. W takiej sytuacji zamówiłby Ci go po prostu konsultant. Sam byłem świadkiem dzisiaj takich sytuacji.
Jestem niecałe 4 m-ce przed końcem umowy. Wg konsultanta mogę dokonać przedłużenia tylko przez i-BOA. Dopero na 3 m-ce przed końcem mogę przedłużać przez inne kanały. Zgadza się?

A teraz wg mnie "szokująca" odpowiedź BOA na dostępność Wildfire S w i-BOA:

W odpowiedzi na Pana korespondencję uprzejmie wyjaśniam, iż wspomniany model telefonu tj. HTC Wildfire S nie jest w ogóle dostępny w opcji przez iBOA. Nie posiadamy również informacji czy i kiedy ewenyulanie będzie możliwość zamówienia w/w modelu za pośrednictwem tego kanału.

Normalnie szczena mi opadła.
Ciekawe jak to ma to reklamy na:
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... dluz_umowe
i punkcie mówiącym o pełnej ofercie dostępnych modeli.
Rozumiałbym jeszcze (choć nie spodziewałem się, że będą szli drogą Play i telefonów widmo), że nie mają jeszcze dostawy, ale nie przewidziano tego modelu do I-BOA to wg mnie szczyt beznadziejności.

#480564  autor: szmigier
 08 cze 2011, 10:09
Witam.
Ja na szczęście przedłużyłem w czwartek i w piątek odebrałem swojego Wave II. Niestety również bez sms z nr listu przewozowego - więc ta usługa kuleje obecnie w Erze /T-M/. Ale mam pytanie do tych co jak ja przedłużyli w ostatnich dniach poprzedniego tygodnia, czy jak wejdziecie na swoje konto w i-boa to regulaminy taryfy macie po "nowemu"? Bo klikając w link regulaminu taryfy pojawia mi się ta nowa wersja z płatnym internetem? I po kiego wała jak zwykle włączają Granie Na Czekanie :smt011 :evil: bez pytania czy mogą...

#480568  autor: waeren
 08 cze 2011, 10:18
st.konsultant pisze:waeren napisał/a:
A ja mam pytanie odnośnie zawsze biznes. Niby można w sieci T dzwonić za darmo, ale jak się wgłębi człowiek w regulamin to już nie jest tak różowo jak na logo T :evil:

Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę, ale wg. mojego rozumienia regulaminu to mogę dzwonić z Polski po całym świecie (oczywiście w sieci T) za darmo, ale jak wyjadę do Niemiec, to już nie mam połączeń za darmo do T bo jestem w roamingu (a niby jedna sieć miała być).....mylę się czy mam rację :?:

Poprawiać Cię nie będę, bo jest dokładnie jak napisałeś. Nielimitowane rozmowy dotyczą tylko połączeń wykonywanych z Polski. Na roamingu płaci się wg stawek roamingowych, będąc nawet zalogowanym do T-Mobile. Za granicą można włączyć pakiety 30 minut za 9 zł.
No to powiem szczerze, że ch.. nie oferta, a miała być super sieć 129 mln użytkowników, czy ilu tam.....miało być za darmo w sieci T a jest jak zwykle.....

Czy te pakiety roamingu są też w biznesie?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#480569  autor: thonka
 08 cze 2011, 10:18
szmigier pisze: I po kiego wała jak zwykle włączają Granie Na Czekanie :smt011 :evil: bez pytania czy mogą...
moga... przeczytaj dokladnie regulamin... powinien byc tam punkt, ze wlaczaja subskrybcje sms zalezna od peselu oraz granie na czekanie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#480584  autor: Woytek
 08 cze 2011, 11:13
do wyboru :

play: 210min, 250mb, jakis słaby telefon za 1zł 39zł miesiecznie

t-mobile: 240min, i tu jest problem bo myslalem, że wezmę wildfire s za 1zł po zbiciu punktami, a dowiaduję się pare postów wczesniej, że nie jest oferowany?! 45zł miesiecznie

umowa konczy mi się 28 czerwca, czekac na rozwój wydarzeń co do wildfire s ?

edit: ze strony facebookowej, na pytanie użytkowniczki o dostępność htc wildfire s w kolorze białym ;) "T-Mobile PL Z pewnością pojawi się niebawem. Już dziś możesz zamówić go telefonicznie, także w kolorze białym :)"

#480595  autor: qba84
 08 cze 2011, 11:45
Skoro w taryfie multimedialnej minuty wymienne są też na dane to jak jest z kolejnością? Jak przekroczę pakiet (np. 100MB) to potem jak telefon będzie łączył się z netem do dopiero będą schodziły dane/minuty czy zwolni i już się nie da korzystać?

#480596  autor: thonka
 08 cze 2011, 11:49
qba84, zapis ten dotyczy wymiennosci na dane w przypadku braku aktywnej paczki danych.
tak wiec masz paczke - nie wymieniaja Ci sie minuty na MB
nie masz paczki - minuty sa wymienne na MB

#480597  autor: qba84
 08 cze 2011, 11:52
ok. Dzięki za odpowiedź. 100 MB to pewnie za mało na Androida. Po przekroczeniu paczki słyszałem, że w ogóle nie da się neta przeglądać.

#480606  autor: thonka
 08 cze 2011, 12:11
qba84, jest ciezko. GG dziala, mail tez, ale nawet opera mini lapie takie opoznienia, ze ciezko jest cokolwiek zaladowac.

#480613  autor: st.konsultant
 08 cze 2011, 12:33
Co do HTC Wildfire S jest w tej chwili dostępny w kolorze białym, fioletowym i chyba (?) grafitowy. Nie wiem czy pojawiła się już możliwość zamówienia go przez IBOA, ale jeżeli nie to proponuję skontaktować się po prostu z BOA i poprosić, żeby konsultant go zamówił. Jeśli komuś szkoda na połączenie z biurem obsługi to niech poprosi o anulowanie opłaty w takiej sytuacji i też myślę, że problemu z tego tytułu nie będzie.

#480615  autor: łazęga
 08 cze 2011, 12:33
Woytek pisze:do wyboru :

umowa konczy mi się 28 czerwca, czekac na rozwój wydarzeń co do wildfire s ?

edit: ze strony facebookowej, na pytanie użytkowniczki o dostępność htc wildfire s w kolorze białym ;) "T-Mobile PL Z pewnością pojawi się niebawem. Już dziś możesz zamówić go telefonicznie, także w kolorze białym :)"
Chyba mnie źle zrozumiałeś.

Tel. jest dostępny, ale dla nowych Klientów i przedłużających też, ale nie przez i-BOA.

#480616  autor: st.konsultant
 08 cze 2011, 12:35
waeren pisze:
st.konsultant pisze:waeren napisał/a:
A ja mam pytanie odnośnie zawsze biznes. Niby można w sieci T dzwonić za darmo, ale jak się wgłębi człowiek w regulamin to już nie jest tak różowo jak na logo T :evil:

Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę, ale wg. mojego rozumienia regulaminu to mogę dzwonić z Polski po całym świecie (oczywiście w sieci T) za darmo, ale jak wyjadę do Niemiec, to już nie mam połączeń za darmo do T bo jestem w roamingu (a niby jedna sieć miała być).....mylę się czy mam rację :?:

Poprawiać Cię nie będę, bo jest dokładnie jak napisałeś. Nielimitowane rozmowy dotyczą tylko połączeń wykonywanych z Polski. Na roamingu płaci się wg stawek roamingowych, będąc nawet zalogowanym do T-Mobile. Za granicą można włączyć pakiety 30 minut za 9 zł.
No to powiem szczerze, że ch.. nie oferta, a miała być super sieć 129 mln użytkowników, czy ilu tam.....miało być za darmo w sieci T a jest jak zwykle.....

Czy te pakiety roamingu są też w biznesie?
Pakiety roamingowe działają również w biznesie:

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110605.pdf

#480618  autor: qba84
 08 cze 2011, 12:36
thonka pisze:qba84, jest ciezko. GG dziala, mail tez, ale nawet opera mini lapie takie opoznienia, ze ciezko jest cokolwiek zaladowac.
Ok. Dzięki raz jeszcze.

#480619  autor: łazęga
 08 cze 2011, 12:46
Potwierdź mi jeszcze st.konsultancie, czy równocześnie z pojawieniem się w i-BOA możliwości przedłużenia umowy z tel. mogę to zrobić przez BOA?

#480624  autor: st.konsultant
 08 cze 2011, 13:05
łazęga pisze:Potwierdź mi jeszcze st.konsultancie, czy równocześnie z pojawieniem się w i-BOA możliwości przedłużenia umowy z tel. mogę to zrobić przez BOA?
Nie możesz, w IBOA opcja dostępna jest miesiąc wcześniej. Ale sytuacja z HTC Wildfire S jest niestandardowa więc możesz użyć tego argumentu w rozmowie z konsultantem. Z doświadczenia wiem, że takie sprawy były załatwiane pozytywnie.

#480642  autor: klimasz
 08 cze 2011, 14:23
st.konsultant, czy prawdą jest, że od piątku wchodzą jakieś zmiany w taryfach dla firm? dzisiaj będąc w punkcie dealerskim, na pytanie o oferty przedłużenia umowy w taryfach dla firm, usłyszałem odpowiedź: "Proszę zgłosić się w piątek, ponieważ dzisiaj dostałem informację, że w piątek nastąpią zmiany, powinno się zmienić na lepsze" ???
  • Strona 84 z 217
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 217
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84