andrzejw pisze:A jaki by miał interes operator ,
operator dobrze zdaje sobie sprawe, ze w takim wypadku moglby dostac wypowiedzenie w trybie natychmiastowym i stracic wiele wiecej niz na ponownej wysylce paczki...
mialem do czynienia z wieloma firmami kurierskimi. ostatnio zamawialem towar z Warszawy i wyszedl on w czwartek (UPS, standardowa oplata sklepu internetowego to 10zl, wiec watpie by byla to jakas super opcja doreczenia). teoretycznie powinien byc w piatek po poludniu. kurier bez zajakniecia przywiozl paczke w sobote choc jestem bardziej niz pewien, ze nie musial.
DHL z tego co pamietam nawet "savery" czyli popularne paczki ekonomiczne awizuje 2 razy. chyba, ze umowa z PTC jest inna niz wszystkie... moja paczka przedluzeniowa w marcu wyszla w piatek po poludniu, w poniedzialek byla u mnie, druga wyszla w poniedzialek, byla we wtorek. kobieta jeszcze specjalnie i tak musiala sie wracac, bo zapomniala wydac papiery z umowa.
jezeli blad byl ze strony PTC to problemow nie beda robic, jezeli jednak w DHLu ktos sie uprze, ze byl i nikogo nie zastal, choc go nie bylo to niestety, ale sprawa moze byc ciezka do rozwiazania.