• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #479887  autor: grzegi
 05 cze 2011, 12:48
Witam,

Mam taki problem - otóż od pewnego czasu zauważam taką uciążliwą prawidłowość, że podczas rozmów z drugą osobą (najczęściej jest ona w w PLAY), w trakcie rozmowy, podczas przechodzenia na nadajniki Plusa rozłącza mi rozmowę.
Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu i czy jest sens pisać zgłoszenie do konsultanta? Telefon obsługuje tylko 2G, więc rady o przełączeniu się na 3G na sztywno odpadają.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 14:12 przez grzegi, łącznie zmieniany 1 raz.

#480075  autor: Claudec
 06 cze 2011, 07:46
Przełącz sobie telefon na ręczne wyszukiwanie operatora, następnie wyszukaj i wybierz na sztywno sieć.
Play dopiero raczkuje z tym handoverem (Play <-> Plus), chociaż coś takiego powinno być w tej sieci od momentu kiedy pojawiły się ich przekaźniki.
 #480443  autor: radar77
 07 cze 2011, 18:55
grzegi pisze:Witam,

Mam taki problem - otóż od pewnego czasu zauważam taką uciążliwą prawidłowość, że podczas rozmów z drugą osobą (najczęściej jest ona w w PLAY), w trakcie rozmowy, podczas przechodzenia na nadajniki Plusa rozłącza mi rozmowę.
Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu i czy jest sens pisać zgłoszenie do konsultanta? Telefon obsługuje tylko 2G, więc rady o przełączeniu się na 3G na sztywno odpadają.

Pozdrawiam.

Napisz do rzecznika, opisz dokładnie z jakiego CID do jakiego nie chce zestawić rozmowy. Rzecznik pomoże szybciej niż BOK, pomimo, ze nie odpowiada ;)

PS. W erze w Łodzi też zrywa i co...

--
pozdrawiam
radar77

#480445  autor: grzegi
 07 cze 2011, 19:25
Tak też zrobiłem. mam nadzieję, że odniesie to wymierny skutek.

Dzięki.

#480535  autor: ciuchcia
 08 cze 2011, 01:13
Nie ma czegos takieg w Play jak handover Play -> Plus .... informacja uzyskana przeze mnie juz danwo temu od ludzie z dzialu sieci Play. Jesli jestes podlaczony do nadajnika Play i wyjdziesz z jego zasiegu w zasieg Plusa rozmowa zostanie rozlaczona zawsze. Jesli przejmie Cie kolejny nadajnik Play bedzie kontynuowana. Tak samo jestli przechodzisz Plus -> Plus bedzie kontynuowana.

#480538  autor: ezaq
 08 cze 2011, 02:32
ciuchcia pisze:Nie ma czegos takieg w Play jak handover Play -> Plus
Kiedyś nie było, ale od jakiegoś czasu jest dostępny handover Play-Plus. Tylko nie wszędzie działa, a jak działa to różnie z nim bywa.

#480580  autor: grzegi
 08 cze 2011, 11:06
ciuchcia pisze:Nie ma czegos takieg w Play jak handover Play -> Plus .... informacja uzyskana przeze mnie juz danwo temu od ludzie z dzialu sieci Play.
jak sam widzisz - dawno oznacza w tym wypadku to, że masz przestarzałe informacje. Handover oficjalnie jest ale kuleje - dlatego też poruszyłem ten temat licząc, że odpowiednie osoby wezmą to pod uwagę...

#480592  autor: maciek764
 08 cze 2011, 11:42
Ja ze swoich obserwacji mogę napisać, że oficjalnie handover jest, ale w rzeczywistości też jest.... fikcją. Nie spotkałem się, żeby jeszcze gdzieś mi to zadziałało. A na trasach bardzo często kończy się zasięg macierzysty.