• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 232 z 244
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 244

#480459  autor: play4you2
 07 cze 2011, 20:01
qper pisze:Przyjrzyj się jeszcze raz na spokojnie, mnie brakuje 5 dni historii na kilkunastu numerach więc albo mam super pecha (co oczywiście jest możliwe ) albo to dotyczy większej ilości abonentów.
Mam wszystkie aktywności od 1 6 2011r, więc nie wiem, jak mam to wyjaśnić. Są nawet jeszcze starsze, jak ustawię odpowiednio okres rozliczeniowy w systemie.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#480461  autor: qper
 07 cze 2011, 20:05
U mnie wygląda tak

Obrazek

i na przykładowym drugim numerze

Obrazek

Gwarantuję, że przez te kilka dni intensywnie korzystamy z tel. ;)

#480463  autor: Blank
 07 cze 2011, 20:15
play4you2,
Ja także mam problemy z historią połączeń, więc problem dotyczy sporej ilości użytkowników. W Play24 mam zarejestrowane dwa numery Play Fresh oraz usługę Play Online (na jednym koncie).
W Play Online, historia kończy się na 1.06, a w Play Fresh na 31.05

Obrazek

Do tego dochodzą inne ciekawostki, jak błędy w Historii Doładowań (Play Fresh), czy data ważności limitu MB w Play Online:
http://img593.imageshack.us/img593/2689/play24err.jpg
Dla wyjaśnienia, data ważności zwiększa się z każdym dniem (czyli np. 10-go będzie data do 10.07 zamiast 30.06).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#480466  autor: joxar1
 07 cze 2011, 20:25
Chciałbym zgłosić, że u mnie również jest problem - biling zatrzymał się na 2.06
Obrazek

#480468  autor: Quetzal
 07 cze 2011, 20:29
Mógłbym przedstawić niemal identycznego screena, a nawet cztery bo zarządzam w Play czterema numerami.

Ostatnio taka awaria trwała ponad tydzień, a teraz maja jakieś problemy techniczne, przesuwają nawet konferencję prasową, więc myślę, ze jeszcze kilka dni bilingi nie będą działały.

divhashmorex pisze:play4you2,
Do tego dochodzą inne ciekawostki, jak błędy w Historii Doładowań (Play Fresh), czy data ważności limitu MB w Play Online:
Dla wyjaśnienia, data ważności zwiększa się z każdym dniem (czyli np. 10-go będzie data do 10.07 zamiast 30.06).
Co jak co, ale to Ci chyba nie powinno przeszkadzać ;)

#480470  autor: playonline
 07 cze 2011, 20:37
qper pisze:Mogę ci zrobić screena na dowód i porównasz z aktywnością na koncie
U mnie tez ostatnie polaczenia / smsy sa z 02.06.2011r...

#480472  autor: qper
 07 cze 2011, 20:39
Więc sami widzicie, że to nie jest pojedynczy przypadek...

Ale co tam, zgłaszać tego nie będę bo to nie jest warte tego czasu i nerwów.

Play4you teraz już masz potwierdzenie ;)

#480473  autor: playonline
 07 cze 2011, 20:39
qper - czy Ty widzisz od kogo przychodza polaczenia?

#480476  autor: qper
 07 cze 2011, 20:41
playonline pisze:qper - czy Ty widzisz od kogo przychodza polaczenia?
Wiem o co ci chodzi ;) ale nie widzę.

Jeżeli jest połączenie przychodzące to play24 pokazuje opis z książki telefonicznej tej osoby do której jest to połączenie.

#480483  autor: Quetzal
 07 cze 2011, 20:51
qper pisze: Jeżeli jest połączenie przychodzące to play24 pokazuje opis z książki telefonicznej tej osoby do której jest to połączenie.
Chyba masz na myśli wychodzące?
u mnie na przychodzących jest widoczny tylko mój numer niezależnie od kogo jest połączenie.

#480485  autor: qper
 07 cze 2011, 20:53
Quetzal pisze:Chyba masz na myśli wychodzące?
Nie, playonline chodziło o przychodzące ;)

U mnie jest podobnie ale jak do książki dodasz swój numer i opis to będzie się ładnie wyświetlać opis :) i o to chyba pytał kolega

#480488  autor: Quetzal
 07 cze 2011, 20:58
qper pisze: U mnie jest podobnie ale jak do książki dodasz swój numer i opis to będzie się ładnie wyświetlać opis :)
A tak, to wiem (zarządzam kilkoma numerami i wszystkie z nich mam wpisane do książki).
Tyle, ze znam swoje imię i myślę, z bardziej praktyczna byłaby informacja od kogo było połączenie a nie do kogo ;)

Zresztą... w tej chwili i tak nie ma to znaczenia bo bilingi w ogóle nie działają ;)

#480489  autor: qper
 07 cze 2011, 20:59
Quetzal pisze:Tyle, ze znam swoje imię i myślę, z bardziej praktyczna byłaby informacja od kogo było połączenie a nie do kogo
Zgadzam się w 100% ;)

Na bilingach drukowanych też tego nie ma.

#480499  autor: playonline
 07 cze 2011, 21:28
qper pisze:Na bilingach drukowanych też tego nie ma.
Aaa w ten sposob. :) Myslalem, ze cos sie na plus zmienilo. ;)

PS Mam odpowiedz na zgloszenie z tymi smsami... ;) Nie widza problemu. :D Chyba nikt nie widzial tego filmiku lub nie skumali o co chodzi... A wiec trzeba bedzie jeszcze raz dokladnie to wytlumaczyc... ;) Podalbym tresc odpowiedzi ale niestety nie moge zalogowac sie do Play24 poki co.. :/

#480500  autor: qper
 07 cze 2011, 21:31
playonline pisze:
qper pisze:Na bilingach drukowanych też tego nie ma.
Aaa w ten sposob. :) Myslalem, ze cos sie na plus zmienilo. ;)

PS Mam odpowiedz na zgloszenie z tymi smsami... ;) Nie widza problemu. :D Chyba nikt nie widzial tego filmiku lub nie skumali o co chodzi... A wiec trzeba bedzie jeszcze raz dokladnie to wytlumaczyc... ;) Podalbym tresc odpowiedzi ale niestety nie moge zalogowac sie do Play24 poki co.. :/
Nic nowego, aż chce się krzyknąć "a nie mówiłem" ;)

Tam chyba nie siedź technicy tylko normalni studenci...

#480505  autor: Blank
 07 cze 2011, 21:56
Quetzal pisze:
divhashmorex pisze:play4you2,
Co jak co, ale to Ci chyba nie powinno przeszkadzać ;)
Pewno, że by mi nie przeszkadzało, gdyby nie to, że i tak, że w ostatnim dniu o 24:00 transfer jest zerowany :)
Po prostu takie dziwaczne teksty.
31.05 o 23:55 miałem 500 MB do bodajże 07.06., a następnego dnia 14336 MB do 30.06. Termin się przesuwa, ale nie ma to żadnego znaczenia, poza optycznym :)

qper,
Ja osobiście zrobiłem już dwa zgłoszenia (dobry ze mnie człowiek :P), z czego pierwsze 5 dni temu (o drobnych błędach optycznych), a drugie dziś (o bilingach).
Swoją drogą, czasami wydaję mi się, że Play zatrudnia nie informatyków, a nawet nie studentów, lecz gimnazjalistów do spraw związanych z funkcjonowaniem swoich stron internetowych. Najlepiej działa blog. Reszta jest do kitu. Graficznie przeładowane, niekompatybilne i wielko-problemowe.
Mimo wszystko, mam tyle szczęścia, że i tak jest lepiej niż gdy byłem w Mixplusie :P

Po za tym sieć póki co działa dobrze... odpukać ...
No i ceny są super :) ... odpukać :-)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#480508  autor: Sig
 07 cze 2011, 22:13
"Najśmieszniejsze" jest to, że Blog nie stoi w serwerowni Play, a na normalnym (nie wiem czy VPN czy dedyku) serwerze w Holandii :-). To moze w sumie tłumaczyć jego względnie bezawaryjną pracę (poza pamiętnym momentem "przekroczenia transferu" dawno temu) i chyba niech taki rozdział zostanie - jest się przynajmniej gdzie pożalić jak nic nie działa :-).

#480522  autor: playonline
 07 cze 2011, 23:24
qper pisze:Nic nowego, aż chce się krzyknąć "a nie mówiłem" ;)

Tam chyba nie siedź technicy tylko normalni studenci...
Oto i odpowiedz. ;)

Obrazek

Formatke trzeba poprawic. ;) No a dwa, nikt chyba nie zapoznal sie z tematem (az szkoda, ze nie widac co konsultant zapisal w zgloszeniu) gdyz chodzilo o to (co zreszta widac na filmiku), ze smsy NIBY nie wychodza (rozne telefony, rozne sim, rozne msisdn, rozne lokalizacje, rozne konta) a jednak sa dostarczane i pobierana jest za nie oplata. Co ciekawe w rozmowie telefonicznej dowiedzialem sie, ze telefon byl wylaczony dlatego nie dotarly. Telefony byly caly czas wlaczone. :) Co widac na filmiku. :) PS Macie mozliwosc odpalenia tego wczesniejszego linku? Bo u mnie nie ma problemu a Play niby "nie ma takiej strony". A i juz tylko 2 dni? Kiedys bylo 5, pozniej 3 a teraz 2... ;)

LINK DO FILMIKU Z DNIA 01.06.2011

Co by nie bylo, ze link zle dziala to na wszelki wypadek wrzucam czysty link:
http://w981.wrzuta.pl/film/2k0IMRmLHFD/ ... play_cz._2

No i aby potwierdzic, ze Play24 dziala jak chce a w zasadzie historia polaczen (nie dziala) to zapodaje screen... :)

Obrazek

Zwroccie uwage, ze w odpowiedzi na zgloszenie jest info, ze dzwoniono do mnie 06.06.2011 a w historii polaczen tego nie ma. Oj, chyba trzeba zatrudnic innych specjalistow... ;)
Bez dalszego komentarza...

Reklamacje zloze w ciagu kilku dni. Narazie odpoczne. :)

Pozdrawiam.

#480524  autor: qper
 07 cze 2011, 23:32
Filmiki działają bez problemu,

Oni bardzo często twierdzą, że pod podanym linkiem nic nie ma....
Wiem to z doświadczenia. Dlatego wszystkie screeny trzeba słać mailem, a w play24 nie ma podglądu treści zgłoszenia mailowego... takie błędne koło

Specjaliści...

#480526  autor: playonline
 07 cze 2011, 23:42
qper pisze:Specjaliści...
Takie male pytanie (wlasnie zauwazylem) - czym sie rozni STATUS ZAMKNIECIA od DATY ZAMKNIECIA? ;) Na screenie z odpowiedzia da sie cos takiego zauwazyc... ;)

[ Dodano: 2011-06-07, 23:57 ]
Ok juz prawie 1:00 wiec szybko wrzuce 2 zdjecia:

1. Zdziwilem sie - to tak a propos ACR. Pomimo, ze mam blokade na te zatrzezone polaczenia przychodzace to jednak mam je w historii nieodebranych a powinienem co najwyzej zauwazyc tylko te "nieznane".
Obrazek

2. Fotka telefonu i smsow, ktore jak widac nie wyszly z telefonu (bo otrzymalem taki komunikat jak jest na filmiku) a zostaly dostarczone. To sa te same smsy co na filmiku nie wyszly. Mam je w telefonie na wszelki wypadek.
Obrazek

Wiec, drodzy specjalisci - kitu prosze nie wciskac. :)

Dobranoc. :)
  • Strona 232 z 244
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 244
  • 1
  • 230
  • 231