• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 82 z 217
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 217

#480226  autor: korsarz75
 06 cze 2011, 19:29
@ St. konsultant. Ale bez telefonu, a ja potrzebowałem taryfy z telefonem. Poza tym, prawdę mówiąc nie przypuszczałem, że te wycieki okażą się w 100% prawdziwe. Później wymyśliłem sobie, że po takiej krytyce w sieci zarząd PTC się obudzi i skoryguje ofertę. A z resztą, nie będę się na siłę pchał tam, gdzie mnie nie chcą, a tak traktuję podwyższenie opłat za usługi o 14 zł przy zatrzymaniu bardzo małego limitu internetowego (100 mb). Na tych trzech numerach musiałbym zapłacić więcej o 42 zł na m-c, tylko za to, że mam T na wyświetlaczu a nie Era. Telefony też podrożały. I nie mówię tego złośliwie, bo w Erze jestem od lat 10-ciu (2 lata TT, 8 lat abonament). Z usług Ery byłem zawsze zadowolony, z cen ciut mniej, ale zawsze się coś udało przez BOK utargować i było ok. Ale obecna oferta jest dla mnie kompletnie nieopłacalna (nie mam 100 znajomych w Niemczech lub Anglii, a nawet gdybym miał to co po 6-ciu miesiącach - dodatkowe 39 zł do faktury?). Pozdrawiam, życzę jak najlepiej. Mam nadzieję że opamiętanie przyjdzie szybciej niż później, bo do zmiany operatora się nie palę. Niestety obecnie nawet Orange ma dla mnie lepszą ofertę niż T (Era) po 10-ciu latach w sieci. Pozdrawiam

#480229  autor: tarak
 06 cze 2011, 19:54
SACZI pisze:Tymczasem obniżka - od wczoraj "potaniał" internet!
"Już" w R60 100MB w cenie 0 PLN. Wczoraj kosztowało to9 PLN :mrgreen:
skąd takie info?
na stronie nadal 100MB za 9zł w R60

#480231  autor: wojtek10611
 06 cze 2011, 20:02
Jeśli aktualnie mam Taryfę Firma 55 (w erze) to w T-mobile będzie to odpowiednik Biznes 45 ?

#480235  autor: korsarz75
 06 cze 2011, 20:26
Mam pytanie do St. konsultanta. Czy gdybym się zdecydował na ofertę dla biznesu to byłoby to traktowane jako przedłużenie czy nowa oferta? Czy mógłbym wykorzystać punkty era-premia na zakup telefonu?
I jeszcze jedno pytanie - syn ma tak taka ze skarbonką 270 zł. Nie do wykorzystania. A musi mieć telefon a ja z nim kontakt. Dostał dziś sms-a z T, z ofertą na mixa. Czy była by możliwość zaliczenia tego co ma na koncie (270 zł) na 10 doładowań za 25 zł?

#480241  autor: st.konsultant
 06 cze 2011, 21:01
korsarz75 pisze:Mam pytanie do St. konsultanta. Czy gdybym się zdecydował na ofertę dla biznesu to byłoby to traktowane jako przedłużenie czy nowa oferta? Czy mógłbym wykorzystać punkty era-premia na zakup telefonu?
I jeszcze jedno pytanie - syn ma tak taka ze skarbonką 270 zł. Nie do wykorzystania. A musi mieć telefon a ja z nim kontakt. Dostał dziś sms-a z T, z ofertą na mixa. Czy była by możliwość zaliczenia tego co ma na koncie (270 zł) na 10 doładowań za 25 zł?
Jeżeli masz telefon na działalność, to jak najbardziej wybierając ofertę biznesową będzie to aneks i będziesz mógł skorzystać z punktów. Jeżeli dopiero teraz przepiszesz siebie, czyli osoby prywatnej na swoją jednoosobową działalność to też będzie tak samo.

Niestety przy migracji z TT do mix nie ma takiej możliwości.

[ Dodano: 2011-06-06, 21:03 ]
wojtek10611 pisze:Jeśli aktualnie mam Taryfę Firma 55 (w erze) to w T-mobile będzie to odpowiednik Biznes 45 ?
Najbardziej zbliżoną będzie raczej Nowa Firma 60.

#480255  autor: dedeman
 06 cze 2011, 21:18
Może mi ktoś powiedzieć ile po przedłużeniu umowy można aktywować sieć rodzinną, żeby była za darmo? Teraz jak chcę włączyć, to wyskakuje, że trzeba zapłacić ~15zł. I jeszcze jedno pytanie. Jeśli wybiorę teraz numer jednej osoby, to później mogę zmienić za free na numer innej osoby (przykładowo w odstępie jednego miesiąca)?

#480273  autor: traber
 06 cze 2011, 21:50
st.konsultant pisze:Ja osobiście nie spodziewam się w najbliższym czasie żadnych rewolucji w ofertach. Gdyby takie miały być, to pojawiłyby się pewnie wraz z wejściem T-Mobile.
A sądząc po "gotowości do negocjacji" przez telefon (również po podaniu hasła SUK), to chyba teraz można wynegocjować mniej niż jeszcze w zeszłym tygodniu. No chyba że jestem tak kiepskim negocjatorem albo mam już takie wpisy w ticklerze, że firma z radością się mnie pozbędzie. W każdym razie "na dziś" niewiele wskazuje na to, że w T-Mobile będę dłużej niż do końca aktualnej umowy...
st.konsultant pisze:Obstawiam zmiany dopiero na jesień.
Jak dla mnie trochę późno. Poza tym p. Rakowski w ostatnim wywiadzie nie pozostawił cienia wątpliwości: oferta jest atrakcyjna, a rebranding jest sukcesem (chyba, że coś źle zrozumiałem ;) ).

#480276  autor: st.konsultant
 06 cze 2011, 21:54
dedeman pisze:Może mi ktoś powiedzieć ile po przedłużeniu umowy można aktywować sieć rodzinną, żeby była za darmo? Teraz jak chcę włączyć, to wyskakuje, że trzeba zapłacić ~15zł. I jeszcze jedno pytanie. Jeśli wybiorę teraz numer jednej osoby, to później mogę zmienić za free na numer innej osoby (przykładowo w odstępie jednego miesiąca)?

Sieć można włączyć w ciągu 2 miesięcy od podpisania aneksu. Jeżeli zmieściłeś się w tym terminie to nie sugeruj się tym co pokazuje IBOA, gdyż system nie widzi tam upustów i zawsze podaje dla wszystkich jednakową cenę.
Numer można zmieniać raz w danym cyklu rozliczeniowym. Jest to płatne 5 zł za każdą zmianę.

#480287  autor: bannau
 06 cze 2011, 22:33
traber pisze:albo mam już takie wpisy w ticklerze
w czym?

Obrazek
Obrazek

#480296  autor: osachorzow
 06 cze 2011, 23:11
st.konsultant pisze: Od dłuższego czasu nie ma już aneksów na 12 miesięcy (i w biznesie i w priv). Takie umowy są dostępne tylko przy nowej aktywacji.
No nie strasz bo mi się w lipcu roczny aneks do NED kończy ;) I dlatego tutaj jestem!

Czy orientujecie się czy oferta NED za 5zł bez pakietu minut jest obecnie do wyszarpania z SUK? Jak w ogóle wygląda obecnie oferta SUK dla NED? Ktoś coś wie? W ogóle to jestem oburzony, że na ponad 100 stronach tego wątku nie ma żadnych informacji o przedłużeniu NED... czyżby nikt nie korzystał już z NED? ;)

#480304  autor: Marens
 06 cze 2011, 23:22
osachorzow pisze:czyżby nikt nie korzystał już z NED? ;)
Korzystają korzystają, ale to już chyba ostatni rok :wink:
osachorzow pisze:No nie strasz bo mi się w lipcu roczny aneks do NED kończy ;)
Mi się kończy jakoś na przełomie sierpnia/września.
Mam tą samą ofertę co ty, i mam zamiar przedłużyć w tym samym wariancie (5zł/0min).

Jeśli się nie uda to widzę dwa rozwiązania:
:arrow: Likwidacja telefonu "stacjonarnego" (praktycznie już nikt na niego nie dzwoni)
:arrow: Ucieczka z T-Mobile, powrót do TP na Startowy Na Start+ (jako linia pod ADSL)

Ogólnie nie podoba mi się T-Mobile, do marki Era miałem sentyment.
Jeśli nie dadzą mi takiej oferty jak ja oczekuję bez najmniejszych skrupułów zrezygnuje.

#480305  autor: traber
 06 cze 2011, 23:23
bannau pisze:
traber pisze:albo mam już takie wpisy w ticklerze
w czym?
Może po rebrandingu to się już tak nie nazywa? :) Na dobrą sprawę to część systemu CRM, której istnieniu wszelkie infolinie zazwyczaj zaprzeczają (coś jak SUK w BOA): "historia pacjenta" z możliwością dodawania np. uwag własnych konsultantów, z którymi rozmawiasz (np. "uwaga, klient marudny" :) ). I to właśnie o te uwagi dodatkowe mi chodzi. Kiedyś to się oficjalnie chyba nazywało "historia operacji"?

#480321  autor: łazęga
 07 cze 2011, 08:13
st.konsultancie proszę napisz jak to jest, że będąc nowym klientem mogę zamówić HTC Wildfire S, a w i-BOA w promocji internetowej przy przedłużeniu go nie ma?

Nowe podejście do stałych abonentów?

#480328  autor: qba84
 07 cze 2011, 08:46
Dzięki wszystkim za pomoc. Niestety, ale na razie nie przedłużam umowy. Jak już wspominałem oferta bez telefonu na 18 m-c to przegięcie. Oferta z telefonem też nie jest jakaś mega... poczekam. Mam jeszcze czas. Jak na jesień nic ciekawego nie będzie to będę musiał poszukać innej sieci. Szkoda bo mam sentyment do Ery.

#480345  autor: waeren
 07 cze 2011, 10:32
A ja mam pytanie odnośnie zawsze biznes. Niby można w sieci T dzwonić za darmo, ale jak się wgłębi człowiek w regulamin to już nie jest tak różowo jak na logo T :evil:

Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę, ale wg. mojego rozumienia regulaminu to mogę dzwonić z Polski po całym świecie (oczywiście w sieci T) za darmo, ale jak wyjadę do Niemiec, to już nie mam połączeń za darmo do T bo jestem w roamingu (a niby jedna sieć miała być).....mylę się czy mam rację :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#480348  autor: bannau
 07 cze 2011, 10:47
Uwaga dla przedłużających! Zawsze rozmawiaj trzeba samemu wyłączyć! Nie, jakby się chciało, 3-6 miesięcy pogadamy za darmo i się skończy. Przegapienie terminu wiąże się z doliczeniem do faktury 39 :roll:

Obrazek
Obrazek

#480350  autor: anonim69
 07 cze 2011, 10:59
qba84 pisze: Jak już wspominałem oferta bez telefonu na 18 m-c to przegięcie.
Na dzień dzisiejszy w ofercie bez telefonu mam 190min , w nowej ofercie bym miał 120 min i 40dodatkowo przez 12 miesięcy. Wiadomo było , ze nie będzie szału z wejściem T-M, ale żeby było gorzej tego raczej mało kto się spodziewał.

#480380  autor: kamilo
 07 cze 2011, 13:19
Oferta bez telefonu przedstawiona przez SUK:

abonament 30zł - 160 +30 minut przez 18 miesięcy + 20 przez pierwsze 2 m.
abonament 45zł - 260 +40 minut przez 18 miesiecy + 20 przez pierwsze 2m.

reszta normalnie.

Tak mi się wydaje,że w ofercie bez telefonu oprócz minut nic nie zyskamy dodatkowo.

Pozdrawiam
kamilo

#480393  autor: bannau
 07 cze 2011, 14:17
Czyli wychodzi po staremu - zmiana liczby minut bez telefonu lub obniżka abonamentu z telefonem. Usługi nieruszalne.

Obrazek
Obrazek

#480403  autor: Slaweczko
 07 cze 2011, 15:11
a wie ktoś już ile można wydrzeć w najtańszym abonamencie z telefonem? dalej idzie zejść na 25zł?

Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710
  • Strona 82 z 217
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 217
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82