divhashmorex pisze:Nie można karać żadnego operatora za to, że użytkownicy uciekają od poprzedniego z powodu beznadziejnej oferty.
Nie widzę tutaj żadnej kary. Wszystko da się załatwić tak ze operator nie poniesie na tym żadnej straty (mowa o biorcy).
divhashmorex pisze:Dziwie się, że tacy użytkownicy jak ty, nie widzą pola do nadużyć przy wprowadzeniu takiej opłaty.
Nie widzę tutaj żadnych nadużyć. Wytłumaczę Ci dlaczego - jedyne nadużycie mogą generować sami użytkownicy w sposób opisany przez
mkowalski, ale (i tutaj bardzo ważna rzecz) operator (jeśli tylko chce) może się przed tym zabezpieczyć wprowadzając opłatę za kartę SIM - także w czym problem i gdzie tu jakiekolwiek nadużycie? Jeśli operator chce rozdawać startery za darmo to już tylko i wyłącznie jego sprawa i Ty nie przejmuj się tym. Sama karta SIM tez kosztuje więc teoretycznie mogę powiedzieć że i tak jest operator za to karany bo teoretycznie może na tym stracić. Także to już jego sprawa. Myślisz że 25 zł dla takich korporacji jak P4 to duży koszt? Nie rozśmieszaj mnie. Nawet całoroczny koszt takiego oddawania numeru dla nas wydaje się ogromny dla nich to groszowe sprawy, które bardzo szybko odrobią. Nie bój się. Tutaj bardziej chodzi o zamieszanie medialne niż pieniądze.
I jeszcze raz powtórzę - nie widzę w tym żadnego problemu. Przy przeniesieniu operator dawca musi wykonać pewne operacje za które musi zapłacić swoim pracownikom - operator biorca wcale nie musi tracić na tych 25 zł - to już tylko od niego samego zależy jak to rozegra. Mi się wydaje ze tu bardziej chodzi o to aby pokazać ludziom swoje sztuczne o nich dbanie i iść zasadą "co złego to nie my" :-]
PS. Jeśli myślisz że nagle T będzie przenosić swoje własne numery do P4 tylko dlatego żeby zarobić 25 zł i zrobić P4 na złość to się grubo mylisz - na to są odpowiednie zabezpieczenia prawne.