• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #478774  autor: kirk_knox
 30 maja 2011, 21:30
Mam następujący problem - mój tata przedłużył umowę z Orange i podpisał 2 letni kontrakt na taryfę Delfin. Nie rozpisując się zbytnio napiszę tylko, że nie do końca jest zadowolony z tego na co się w ramach tej oferty zdecydował ( np. 5 ''darmowych numerów'' , które tak naprawdę wcale nie są darmowe ). W pierwszym odruchu pomyślałem - kakao się rozlało, jest dorosły, wiedział co podpisuje, teraz musi się męczyć - ale przeglądałem dzisiaj jego Orange on-line, gdzie w zakładce "plan taryfowy" jest coś takiego jak "zmiana planu taryfowego", w którym znajdują się m. in. nowe taryfy Delfin II, Pelikan II i Pantera II.

Jestem całkowicie ciemny jeśli chodzi o korzystanie z Orange, dlatego mam pytanie - czy wyżej opisana opcja oznacza, że mój tata może w trakcie trwania umowy zmienić sobie plan taryfowy na inny ( np. z Delfin na Delfin II? ), czy to tylko jakiś pic na wodę?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

#478777  autor: kamil1221
 30 maja 2011, 21:44
Jest możliwość - jest to bezpłatne.

Czemu numery bezpłatne są płatne ? Może po prostu nie podał ich, lub się nie włączyły poprawnie.

Kolejna kwestia - czy mu się opłaca zmiana na Delfina II.
Teraz w podstawie ma pakiet 150 minut wymiennych na 300 smsów. W Delfinie II ma w podstawie pakiet 150 minut wymiennych na 150 smsów. Dodatkowo ma możliwość wyboru 5 usług z 3 do wyboru:
1. Wybrany numer Orange lub stacjonarny (1200 minut/mies.)
2. Pakiet 30 minut do wszystkich sieci.
3. Wybrany numer z innej sieci (60 minut - możliwa aktywacja tylko raz).

#479815  autor: Vieslav
 05 cze 2011, 08:48
kirk_knox, zadzwoń najpierw do BOK albo sprawdź na Orange On-line czy darmowe numery są dobrze wprowadzone. One są darmowe i nie wiem jakim cudem według ciebie naliczają za nie jakieś opłaty. A to nie jest tak, że przy zmianie planu taryfowego przepadają wszystkie bonusy z przedłużenia? Raczej to zostaw, bo za przedłużenie tata dostał pewnie dużo lepszą ofertę niż ten cały Delfin II.

#479862  autor: sosen
 05 cze 2011, 11:43
Tak wszystkie bonusy z przedłużenia zgodnie z regulaminem przepadają. Jeśli jest to czysty delfin to wtedy można myśleć nad zmianą.

#479894  autor: cesarz
 05 cze 2011, 13:46
Nie zawsze przepadają bonusy z "Propozycji " , w 90% zostają :D . Dzwoniłem na *100 bo też miałem takie obawy czy bonusy przejdą . Pani zrobiła stymulację przejścia z Pelikana na Pelikana II. Bonusy zostały ( MB i sms Do Wszystkich ) . Mogłem powrócić z powrotem do " starego Pelikan "w czasie rozmowy z numerem *100 :) . Teraz w Pelikanie II będzie 1000 sms do Orange i 200 + 80 sms do Wszystkich .

CNN

#479897  autor: sosen
 05 cze 2011, 13:53
Zgodnie z regulaminem przepadają :-) Tak więc trzymajmy się tego. Tak żeby ktoś nie był zdziwiony gdy jednak mu przepadną lub staną się dodatkowo płatne.

#480022  autor: cesarz
 05 cze 2011, 21:43
Dlatego powinno się zmieniać plan przez telefon *100 .

CNN

#481943  autor: Pazuzu
 14 cze 2011, 12:09
Podepne się do tematu.
Czy przejscie z Orange Abonament na nowe taryfy jest dalej platne? Mam abo za 55 lub 59 zl, rachunk jakos 110 srednio.