• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 80 z 217
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 217

#479869  autor: traber
 05 cze 2011, 11:53
SACZI pisze:Panowie, tragedia ...
W stosunku do ostatnich ofert ery[...]
Z nieudolnie skrywaną ironią przypominam, że to miał być rebranding, a nie retaryfing :)
Poczekam do jutra i dam jeszcze szansę SUK, ale coś tak czuję, że rozmowa z "moim" doradcą w Play nie będzie obejmowała wyłącznie przedłużenia umowy w Play...
SACZI pisze:O usłudze nielimitowanych rozmów w TMobile nie piszę, bo to jest "marchewka na kiju".
Gdyby dali do wyboru wszystkie numery TMobile w cenie minuty z podstawowego abonamentu, ale na całą umowę, byłaby to lepsza opcja.
"Opcje T-Mobile" byłyby przebojem, gdyby były zbudowane na trochę innej zasadzie: gdziekolwiek jestem i jestem zalogowany do nadajnika T-Mobile, czuję się jak w domu (czyli za wszelkie usługi płacę jak w kraju, "nie ma" roamingu przychodzącego, w najgorszym razie mógłbym być traktowany i taktowany według lokalnego cennika krajowego). A tak to jest opcja wprawdzie z kosmiczną liczbą minut, ale do wykorzystania tylko pod warunkiem, że moi kontrahenci też są/pozostaną w T-Mobile, na co ja już żadnego wpływu nie mam. Dla wielkich firm i dla klientów indywidualnych z rodzinami na emigracji jest to korzystne (o ile nie mają Skype), ale dla takiego szaraczka jak ja...
 #479874  autor: kamilo
 05 cze 2011, 12:08
Witam wszystkich forumowiczów :)

Mam pytanie jakie warunki może mi zaproponować SUK jeśli chciałbym przedłużyć umowę bez telefonu ?

Konsultant z infolinii zaproponował mi standardowe warunki z strony t-mobile dla osób przedłużających umowę czyli: Taryfę Rodzinną 60 za 45 zł, 260 minut, umowa na 18 miesięcy, 100MB 5zł ( ale na co najmiej pół roku ) oraz 500 SMS/MMS za 5zł (aktywacja w ciągu 60 dni).

umowa na ten telefon skończyła mi się już jakiś czas temu a posiadam w Erze 2 aktywacje i łącznie płacę faktury około 180zł

Średnia wysokośc rachunku dla tego konretnego numeru z ostatnich 6 miesiecy : 75zł i mój staż w Erze 3,5 roku od momentu pierwszej aktywacji. :mrgreen:

Nie spodziewam się gwiazdki z nieba ale czy SUK zaoferuje mi korzystniejsze warunki i jeśli tak to na co mogę liczyć ?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 12:12 przez kamilo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam
kamilo

#479875  autor: anonim69
 05 cze 2011, 12:11
Pojawiła mi się nowa opcja przedłużenia umowy bez telefonu w IBA , już pod szyldem T-M.
Do będącej oferty bez telefonu dołączyła Oferta bez telefonu - Zawsze rozmawiaj lub Zawsze w kontakcie

* Nielimitowane rozmowy i SMSy z milionami numerów T-Mobile w kraju i na świecie na zawsze
* Umowa tylko na 18 miesięcy
* Tylko teraz w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu możesz skorzystać z usług dodatkowych:
o Taniej do wszystkich 30 w promocyjnej cenie 7zł z VAT
o Internet Non-Stop blueconnect 9 - (zmiana prędkości po 100MB) tylko za 9 zł miesięcznie
o Promocyjna paczka 500 SMS/MMS-ów - za jedyne 5 zł z VAT

#479876  autor: szmarcin
 05 cze 2011, 12:11
co do regulaminów i cenników to fakt, jest mega total zarabisty burdel!! o ile dobrze wyczytalem cennik dla taryf rodzinnych, minutki z miesiaca na miesiac nie przechodza juz?

#479881  autor: st.konsultant
 05 cze 2011, 12:26
szmarcin pisze:co do regulaminów i cenników to fakt, jest mega total zarabisty burdel!! o ile dobrze wyczytalem cennik dla taryf rodzinnych, minutki z miesiaca na miesiac nie przechodza juz?
Przechodzenie minut się nie zmienia.
W tej chwili faktycznie jest niezły bałagan z regulaminami i cennikami, ale myślę, że to akurat będzie szybko poprawione.

#479895  autor: Kostek
 05 cze 2011, 13:46
Slaweczko pisze:
Kostek pisze:Teraz trzeba będzie zobaczyć, czy będzie jakakolwiek możliwość negocjacji... Z tego co widziałem, paczki sms w niższych taryfach skoczyły do 9zł...
Skąd takie info?, w cenniku na stronie jest 5zł...

Mam możliwość przedłużenia umowy na jednym z kont ( bez telefonu ) i poklikałem i popatrzyłem co tam oferują. Stąd ta informacja, że pakiet sms kosztuje 9 zł. Od taryfy Rodzina 80 cena spada do 5zł.

#479914  autor: mikkel
 05 cze 2011, 15:26
Jak się wybierze np. abonament i przejdzie do wyboru telefonu np. tu to u góry po lewej są dostępne cennik i regulamin do tego co wybraliśmy. Ale i tak muszą zrobić porządek z dokumentami bo takie wyszukiwanie pdfa jak teraz to kicha jak stopięćdziesiąt.

Aha i na tej stronie jest coś takiego:

Darmowe minuty / SMS-y
300 minut*
SMS-ów
* Minuty do wszystkich sieci
(T-Mobile, Orange, Plus i na stacjonarne).

PORAŻKA!!!

#479920  autor: SACZI
 05 cze 2011, 16:00
mikkel pisze:...
Darmowe minuty / SMS-y
300 minut*
SMS-ów
* Minuty do wszystkich sieci
(T-Mobile, Orange, Plus i na stacjonarne).

PORAŻKA!!!
:-D :mrgreen:
... rewolucja ...

#479921  autor: stawrogin
 05 cze 2011, 16:12
Potwierdzam to co napisał któryś z przedmówców: cenniki dostępne na stronie T-mobile oraz te w iBoa, czy jak to się teraz tam nazywa, "lekko" się rozjeżdżają Co innego jeszcze przesłał mi dzisiaj konsultant na zapytanie odnośnie minut wliczonych w abo - zupełnie inny cennik! Więc jeśli mogę coś poradzić przedłużającym to niech wstrzymają się te kilka dni, aż kurz po rebrandingu opadnie ;) A swoją drogą to najbardziej powaliła mnie informacja, że przy przedłużeniu w pakiecie "Zawsze rozmawiaj" i "Zawsze w kontakcie" nie ma minut do innych sieci wliczonych w abonament. T-mobile łaskawie daje możliwość dokupienia sobie 30 minut w promocyjnym pakiecie za 7 zł...

#479922  autor: proxx
 05 cze 2011, 16:16
przy ofercie play i nielimitowanych rozmowach w sieci przez cały okres umowy to t-mobile blado wypada

#479925  autor: st.konsultant
 05 cze 2011, 16:29
proxx pisze:przy ofercie play i nielimitowanych rozmowach w sieci przez cały okres umowy to t-mobile blado wypada
Od samego początku zapowiedzi były takie, że żadnej rewolucji cenowej nie należy się spodziewać.

#479929  autor: stawrogin
 05 cze 2011, 16:46
st.konsultant pisze: Od samego początku zapowiedzi były takie, że żadnej rewolucji cenowej nie należy się spodziewać.
Wiemy, wiemy. Ale pewnie każdy po cichu liczył, że korekta cenników po re-brandingu będzie bardziej na plus, a nie na minus ;)

#479938  autor: traber
 05 cze 2011, 17:27
st.konsultant pisze:Od samego początku zapowiedzi były takie, że żadnej rewolucji cenowej nie należy się spodziewać.
Ekm... Artykuł z 07.02.2011:
http://www.rp.pl/artykul/606523.html
Rakowski obiecał wówczas też, że rebranding Ery na T-Mobile odczuje „każdy Polak”.
Z całym szacunkiem, ale dla mnie nie brzmi to jak "nie miejcie żadnych złudzeń, zmieniamy tylko logo".

[ Dodano: 2011-06-05, 17:32 ]
stawrogin pisze:Ale pewnie każdy po cichu liczył, że korekta cenników po re-brandingu będzie bardziej na plus, a nie na minus ;)
W świetle podanego przeze mnie powyżej cytatu śmiem twierdzić, że roszczeniowe rojenia klientów ;) nie wzięły się tak z niczego.... Nawet jeśli tego typu wypowiedzi były uzupełniane zapowiedziami, że wojny cenowej wprawdzie nie będzie, ale będą innowacje roamingowe etc., to i tak sporo aktualnych reakcji klientów PTC zawdzięcza samej sobie.

#479948  autor: proxx
 05 cze 2011, 18:15
To ja już wolę swój Internet w abonamencie i sieć rodzinną kosztem tych rozmów roamingowych w T-Mobile. I tak z tego prawie nikt nie skorzysta.

#479949  autor: anonim69
 05 cze 2011, 18:18
Istotne jest to czy przy przedłużeniu umowy nadal będzie można dostać wiadome nam wszystkim zniżki, oferta jest niestety gorsza niż była , dla przykładu oferta bez telefonu np w Austrii za 10 € ,1000 min do wszystkich do sprawdzenia na stronie T-M , niedawno przedłużyłem jeden z abonamentów i czeka mnie przedłużenie drugiego nr. więc czekamy na tych co będą teraz przedłużać umowę aby podjąć decyzje , gdyż za to samo trzeba zapłacić więcej to chociażby siec rodzinna 5zł i 9 zł za Internet , PORAŻKA, a z zagranicy mało dzwonie gdyż jeżdżę tam z rodzina, pewnie są tacy co im to bardzo pasuje.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 21:22 przez anonim69, łącznie zmieniany 1 raz.

#479957  autor: danielqs
 05 cze 2011, 18:47
Ile miesiecy przed koncem umowy sa dostepne oferty bez telefonu i z telefonem na koncie w IBOA?

#479959  autor: pjacek
 05 cze 2011, 19:05
dzisiaj zaglądam na swoją ofertę przedłużeniową a tu nokia n8 za 499, no to sobie myślę super, za punkty będę miał za 249, więc biorę niedługo
później coś mnie tknęło i przeszedłem do podsumowania, patrzę a tam cena po rabacie 499
więc ja się pytam co jest?

dlaczego są różne ceny?

#479991  autor: equip
 05 cze 2011, 20:40
Miał być htc wildfire s w promo cenie, tymczasem go nie widać na iboa, dysponuje ktoś linkiem do utrzymaniowego cennika telefonów ?

#479993  autor: plustik
 05 cze 2011, 20:41
faktycznie - oferty przedłużeniowe słabe... :?

Ale już teraz się zastanawiam czy we wrześniu będą jakieś "Urodziny" /promocje urodzinowe/. Czy można się wogole czegos takiego teraz spodziewac :? ... czy trzeba uciekac :|

#479994  autor: dedeman
 05 cze 2011, 20:44
@equip:
Nowy cennik T
Niezły bałagan mają, ale znaleźć można ;) I wildfire s też jest.

Edit #1: Jeszcze takie 'kwiatki' można znaleźć na nowej stronie: "Cennik Doladowan Dla Abontów Mix"
  • Strona 80 z 217
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 217
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80