bob pisze:Tylko biorac 5230 musisz zaakceptowac taki sobie dotyk, taka sobie plynnosc telefonu - bo czasem pomysli - i w sumie sredniawe wykonanie. Bateria zla nie jest, na navi trzyma po 2 dni czasem, chyba ze w trase lece - na ciaglym garminie polecialem ostatnio 8,5h navigacji.
Wszystko na to wskazuje ,że jednak rezygnuje z tej 5230 i szukam dalej telefonu jednak w klasycznej obudowie z wbudowanym gniazdem 3,5 mm
Według mnie ,to szkoda ,że nie wspomniałeś ,że ten telefon ma jedną wielką wadę ,która uniemożliwia normalne korzystanie z tego telefonu i nie nadaje się do korzystania z niego w dzień na otwartym terenie.
Całkowicie jest nieczytelny ekran na ulicy ,dopiero wejście do cienia lub do pomieszczenia np. do sklepu ,mieszkania lub klatki schodowej ,to dopiero wtedy normalnie widać zawartość ekranu i normalnie można z tego telefonu wtedy korzystać.
A może ,ktoś z Was wie jak skonfigurować ten model ,żeby ekran tego telefonu był tak czytelny jak w pomieszczeniu
[ Dodano: 2011-06-11, 16:24 ]
Okazało się ,że w ten model telefonu Nokia 5230 nie ma możliwości ,że w dzień by ekran naprawdę czytelny jak klasycznych telefonach ,tylko poprawia widoczność ,gdy w ustawieniach ekran zostanie rozjaśniony maksymalnie ,ale przez to jak wiadomo bateria trochę krócej trzyma.
Telefon po moim testowaniu został już zwrócony właścicielowi i zrezygnowałem z jego zakupu ,a więc teraz trwają dalsze poszukiwania telefonu w klasycznej obudowie.
Oczywiście już mam kilka modeli upatrzonych ,ale jeszcze poszukuje kolejnych ,żeby zrobić ostateczną selekcje i wybrać jeden z nich najlepszy ,który spełnia moje wymagania.
P.S.
Modele ,które zostały już polecone i wymienione w tym temacie ,spełniające moje wymagania ,to:
Motorola E8 z której rezygnuje z powodu wymiarów tego telefonu.
Nokia 6303 classic ,bez
i
Nokia 5310 XpressMusic
Samsung i450 nie spełnia wymagań z powodu rozsuwanej obudowy.
Nokia 5320 XpressMusic
Sony Ericsson Cedar
Kolejność telefon oczywiście ,czysto przypadkowo i czekam na propozycję innych modeli telefonów.
Podkreślam ,że nie jestem typowym audiofilem i nie potrzebuje telefonu typowo muzycznego, tylko żeby odtwarzacz MP3 w nim był jakości jak w modelu Nokia 6230i lub lepszej ,pozostała specyfikacja techniczna ,też jak model 6230i lub lepsza.
Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic