• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 76 z 217
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 217

#477911  autor: kamilooo
 25 maja 2011, 19:46
Witam. Podpisałem umowę w taryfie rodzina multimedialna 40. Oto co mam w IBOA
Posiadane pakiety (pozostało do wykorzystania)
PR- 110min do wszystk. 99BC (24-05-2011 - 25-06-2011) 0 min 0 sek
PR- 110min do wszystk. 99BC (25-05-2011 - 25-07-2011) 91 min 57 sek

Tzn że pakiet minut będę dostawał co 2 miesiące czy jak?

#477956  autor: st.konsultant
 25 maja 2011, 22:55
kamilooo pisze:Witam. Podpisałem umowę w taryfie rodzina multimedialna 40. Oto co mam w IBOA
Posiadane pakiety (pozostało do wykorzystania)
PR- 110min do wszystk. 99BC (24-05-2011 - 25-06-2011) 0 min 0 sek
PR- 110min do wszystk. 99BC (25-05-2011 - 25-07-2011) 91 min 57 sek

Tzn że pakiet minut będę dostawał co 2 miesiące czy jak?
Tzn tyle, że taryfa zdążyła zmienić Ci się jeszcze przed końcem cyklu rozliczeniowego i dostałeś jakąś cząstkową ilość minut (proporcjonalnie do cyklu).

#478132  autor: DonPedrylo
 26 maja 2011, 22:53
Abonament wyszedł mi jakiś ponad miesiąc temu, nawet zapomniałem. Ostatnio obserwowałem różne oferty, aż tu nagle dzisiaj rano pojawił się Samsung Galaxy S2 i to w całkiem przyzwoitej cenie w abonamencie rodzina multimedialna 80, za 89zł z punktami era premia przyjdzie mi zapłacić 549zł...więc myślę, że dość korzystnie.

[ Dodano: 2011-05-27, 08:24 ]
DonPedrylo pisze:Abonament wyszedł mi jakiś ponad miesiąc temu, nawet zapomniałem. Ostatnio obserwowałem różne oferty, aż tu nagle dzisiaj rano pojawił się Samsung Galaxy S2 i to w całkiem przyzwoitej cenie w abonamencie rodzina multimedialna 80, za 89zł z punktami era premia przyjdzie mi zapłacić 549zł...więc myślę, że dość korzystnie.

Edit: Ciekawe, okazało się, jak chciałem dzisiaj zamówić, że telefonu nie ma już do wyboru w tej opcji, napisałem do iBOA, zobaczę co odpiszą.

#478169  autor: łazęga
 27 maja 2011, 10:36
DonPedrylo pisze:

Edit: Ciekawe, okazało się, jak chciałem dzisiaj zamówić, że telefonu nie ma już do wyboru w tej opcji, napisałem do iBOA, zobaczę co odpiszą.
Z info uzyskanego w BOA dostawa była wczoraj. Przyszło 100 sztuk. Nie ma już żadnej. Nowa dostawa ma być w poniedziałek.

Ja również chciałem do wziąć dzisiaj w IBOA. Ale telefonu nie ma dostępnego.

Jakbyś st.konsultancie wiedział coś więcej, albo miał info, że już jest na stanie proszę o info. Dziękuję.

#478172  autor: st.konsultant
 27 maja 2011, 10:47
łazęga pisze:
DonPedrylo pisze:

Z info uzyskanego w BOA dostawa była wczoraj. Przyszło 100 sztuk. Nie ma już żadnej. Nowa dostawa ma być w poniedziałek.

Ja również chciałem do wziąć dzisiaj w IBOA. Ale telefonu nie ma dostępnego.

Jakbyś st.konsultancie wiedział coś więcej, albo miał info, że już jest na stanie proszę o info. Dziękuję.

Najlepiej się umówić z jakimś konsultantem, żeby zadzwonił jak telefon będzie dostępny.
Galaxy S2 schodzi jak ciepłe bułeczki więc rano są a popołudniu może ich już nie być ;).

#478173  autor: łazęga
 27 maja 2011, 10:49
st.konsultant pisze:

Najlepiej się umówić z jakimś konsultantem, żeby zadzwonił jak telefon będzie dostępny.
Galaxy S2 schodzi jak ciepłe bułeczki więc rano są a popołudniu może ich już nie być ;).
Konsultant powiedział, że mogę dokonać przedłużenia tylko przez I-BOA.
W BOA i w salonach dopiero za miesiąc.

W tej chwili abo 25 PLN. Jest dokładnie 4 m-ce przed końcem umowy.

#478175  autor: Pientka
 27 maja 2011, 10:55
Witam serdecznie,
Mam pytanie związane z przedłużaniem umowy. Jestem w sytuacji przed założeniem działalności oraz przedłużenie umowy (obecnie na osobę przywatną). I tutaj prosiłbym was o radę co jest bardziej korzystne:
1. najpierw przeniesienie numeru na firmę i dopiero przedłużenie umowy
2. Przedłużenie umowy i dopiero przeniesienie numeru na firmę.

Jak wygląda kwestia przechodzenia między taryfami dla osób prywatnych a firm?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje ;)

#478178  autor: kuwejt
 27 maja 2011, 11:04
Jak zrobisz cesje na firme to masz okrej karencji bodajże 3 miesiące w których nie możesz przedłużyć umowy więc najlepiej będzie najpierw przedłużyć a później cesja na firmę - tym bardziej że jak sam twierdzisz nie masz jeszcze założonej działaności.

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#478179  autor: Pientka
 27 maja 2011, 11:07
@kuwejt dzięki za info.

A w momencie przedłużania da się wskoczyć na firmę i ofertę dla biznesu czy jest to nierealne?

#478181  autor: st.konsultant
 27 maja 2011, 11:16
Pientka pisze:Witam serdecznie,
Mam pytanie związane z przedłużaniem umowy. Jestem w sytuacji przed założeniem działalności oraz przedłużenie umowy (obecnie na osobę przywatną). I tutaj prosiłbym was o radę co jest bardziej korzystne:
1. najpierw przeniesienie numeru na firmę i dopiero przedłużenie umowy
2. Przedłużenie umowy i dopiero przeniesienie numeru na firmę.

Jak wygląda kwestia przechodzenia między taryfami dla osób prywatnych a firm?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje ;)

W Twojej sytuacji to nie będzie cesja tylko zwykłe przepisanie danych. Dzięki temu nic za to nie płacisz, nie tracisz Era Premia i nie ma żadnej karencji co do przedłużenia umowy. Oczywiście w sytuacji gdy telefon jest na Ciebie zarejestrowany i będzie przepisywany na Twoją jednoosobową działalność.

Korzyści z przepisania na firmę będą takie, że będziesz miał większy wybór. Dostępne będą dla Ciebie zarówno taryfy indywidualne jak i firmowe.

Samo przepisanie wygląda banalnie.
Wysyłasz na [email protected] podanie (musi być numer telefonu, info na kogo jest zarejestrowany, podpis zgodny z umową i podanie o przepisanie). Oczywiście musi to być skan. Dołączasz jeszcze skany wpisu do ewidencji, dokumentu nadania NIP i dokumentu nadania REGONU. Maile są załatwiane w przeciągu ok 24h.

[ Dodano: 2011-05-27, 11:17 ]
kuwejt pisze:Jak zrobisz cesje na firme to masz okrej karencji bodajże 3 miesiące w których nie możesz przedłużyć umowy więc najlepiej będzie najpierw przedłużyć a później cesja na firmę - tym bardziej że jak sam twierdzisz nie masz jeszcze założonej działaności.
W wyżej opisanym przypadku to nie będzie cesja. Gdyby jednak ktoś robił cesję to w takiej sytuacji przedłużenie umowy możliwe jest po 6 miesiącach.

#478183  autor: Pientka
 27 maja 2011, 11:30
Dzięki st.konsultant ;)

#478187  autor: mikkel
 27 maja 2011, 11:48
A nie lepiej zwyczajnie iść do doradcy biznesowego i wypytać go o wszystko? Na pewno podpowie co będzie najlepszym rozwiązaniem.

#478334  autor: GuzioR
 28 maja 2011, 01:53
W iBOA wyświetla mi się taka informacja: Jakieś tam ceny i informacje, a pod tym: "W chwili obecnej oferta nie jest jeszcze dostępna - w pierwszej kolejności będzie ona dostępna właśnie w iBOA. O jej pojawieniu poinformujemy Cię SMS-em"

Kiedy mogę liczyć na pojawienie się takowej oferty? Umowa kończy mi się w kwietniu przyszłego roku i w kwietniu też robiona była cesja + przepisanie numeru na firmę. Pewnie na ofertę będę musiał czekać do stycznia, ale wolę się upewnić i zapytać Was - jako znawców tematu.

Dzięki z góry.

#478414  autor: banan00
 28 maja 2011, 14:25
Witam.

W iBoa już od jakiegoś tygodnia wyświetla mi się "Niebawem znajdziesz tu specjalną ofertę dla Twojego numeru" , przy napisie jest dymek z telefonem.

Chcialbym się dowiedzieć o co chodzi , czy jest jakiś sposób na to?

Rachunki choć przekraczają 100 zł nie liczę na telefon bo umowa kończy mi się w styczniu 2012...

#478474  autor: DonPedrylo
 28 maja 2011, 20:44
Wysłałem przedwczoraj zapytanie drogą @. Wczoraj bardzo miła konsultantka do mnie zadzwoniła. Mówiła o nowej dostawie właśnie w poniedziałek, umowę zawarłem telefonicznie, ale tak jakby przez internet. W tym sensie, że ona wszystko za mnie załatwiła.

Procedura zostanie wznowiona w poniedziałek, wtedy też powinni wysłać umowę o przedłużenie w raz z nowy aparatem.

#478478  autor: pjacek
 28 maja 2011, 21:27
Witam, to mój pierwszy post na forum
mam pytanie

obecnie mam taryfę nowa era 80, umowa skończyła mi się jakieś półtora miesiąca temu
postanowiłem ją przedłużyć, wybrałem sobie nowy telefon (C7), tyle że mam pewien problem
umowa nie jest na mnie, tylko na moją matkę, problem w tym że obecnie musiała wyjechać i będzie dopiero na półtora miesiąca
czy jest jakaś możliwość przedłużenia tej umowy? chciałem to zrobić przez iBOA, telefon wysyłany kurierem, ale czy ja będę mógł to odebrać?
jaką firmą są wysyłane przesyłki?

coś może mi poradzicie co zrobić w tej sytuacji
mam znajomą, która przedłużyła umowę na męża w plusie przy kurierze i czy to w erze przejdzie?

dodam jeszcze że przy tej okazji chcę wydać 7000 punktów na zniżkę na ten telefon

#478481  autor: mikkel
 28 maja 2011, 21:39
Jak ja przedłużałem kiedyś to o ile dobrze pamiętam jest wymagany dowód osobisty przy kurierze. Zapytaj w BOA, ale wydaje się mi że można podpisać umowę w czyimś imieniu z upoważnienia ale nie jestem pewien czy to musi być notarialny dokument czy zwykłe pismo z podpisem i danymi obu osób.

#478497  autor: st.konsultant
 28 maja 2011, 23:23
pjacek pisze:Witam, to mój pierwszy post na forum
mam pytanie

obecnie mam taryfę nowa era 80, umowa skończyła mi się jakieś półtora miesiąca temu
postanowiłem ją przedłużyć, wybrałem sobie nowy telefon (C7), tyle że mam pewien problem
umowa nie jest na mnie, tylko na moją matkę, problem w tym że obecnie musiała wyjechać i będzie dopiero na półtora miesiąca
czy jest jakaś możliwość przedłużenia tej umowy? chciałem to zrobić przez iBOA, telefon wysyłany kurierem, ale czy ja będę mógł to odebrać?
jaką firmą są wysyłane przesyłki?

coś może mi poradzicie co zrobić w tej sytuacji
mam znajomą, która przedłużyła umowę na męża w plusie przy kurierze i czy to w erze przejdzie?

dodam jeszcze że przy tej okazji chcę wydać 7000 punktów na zniżkę na ten telefon
Jak nie masz upoważnienia notarialnego to kurier nie ma prawa wydać Ci przesyłki i umowy. Tyle w teorii. W praktyce niestety kurierzy (nie tylko w Erze i nie tylko w sprawach związanych z telekomunikacją) bardzo często wydają przesyłki temu kto się akurat nawinie pod ręką...

#478521  autor: szmigier
 29 maja 2011, 07:43
W praktyce wygląda to tak, że jeśli będziesz miał numer dowodu mamy - to nie powinno być problemu /po prostu muszą wbić u siebie nr dowodu/. Kilka razy przedłużałem już teściowi i nie miałem problemów.

#478560  autor: banan00
 29 maja 2011, 13:19
Witam.

W iBoa już od jakiegoś tygodnia wyświetla mi się "Niebawem znajdziesz tu specjalną ofertę dla Twojego numeru" , przy napisie jest dymek z telefonem.

Cóż to za specjalna oferta może być? Kto może już miał taki przypadek?
  • Strona 76 z 217
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 217
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76