• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #47684  autor: michail
 23 sty 2006, 09:17
Witam,
Wchodzę dziś na stronę Orange a tam info, że w ramach wybranych numerów można również wysyłać nielimitowane smsy i mmsy !!! Nie uwierzyłem i zadzwoniłem pod *100 - faktycznie - od dziś w ramach tej usługi są także bezpłatne wiadomości !!! SZOK - nie powiem, jestem zadowolony - korzystam z jednegu wybranego numeru (żona) i teraz za 15 brutto miesięcznie mogę nie tylko dzwonić, ale i pisać wiadomości bez limitów :)

#47689  autor: swistak
 23 sty 2006, 09:56
Ale to nie jest zadna nowosc.
Od samego wprowadzenia uslugi "Darmowy numer" [ tego Orange'owego ] w regulaminie bylo jasno zapisane, ze dotyczy to polaczen glosowych, SMSow i MMSow.

#47693  autor: michail
 23 sty 2006, 10:03
swistak pisze:Ale to nie jest zadna nowosc.
Od samego wprowadzenia uslugi "Darmowy numer" [ tego Orange'owego ] w regulaminie bylo jasno zapisane, ze dotyczy to polaczen glosowych, SMSow i MMSow.
No nie wiem... Korzystam z darmowego numeru od początku funkcjonowania tej usługi jeszcze w IDEI (chyba luty 2005 jeśli dobrze pamiętam) - rozmawiałem na ten temat z konsultantami minimum dwa razy i zawsze była mowa tylko o połączeniach głosowych - jestem pewny, że jeszcze do piątku 20.01 dotyczyło to tylko rozmów!

[ Dodano: 2006-01-23, 10:13 ]
swistak pisze:Ale to nie jest zadna nowosc.
Zwracam honor - tak jest od zawsze o orangowym Planie - właśnie napisałem maila do BOK-u z "uwagą" za brak kompetencji konsultantów - byłem pewny do tej pory, że dotyczy to tylko rozmów a tu taka niespodzianka...

#47723  autor: rafcyk
 23 sty 2006, 11:35
po temacie sadzilem ze moze w Erze wprowadzili takie udogodnienie....bo w Orange tak bylo zawsze

#47781  autor: Rokko
 23 sty 2006, 14:12
a inne sieci?kiedy wreszcie cos sie ruszy.... :evil:

#47792  autor: Anm88
 23 sty 2006, 15:05
Czy da się nie zmieniając oferty na Twój Plan aktywować Jeden Darmowy Numer w Jedenei Idei z kwotą deklarowaną 50 zł.nie zmieniać oferty na Twój Plan

#47794  autor: tombzd74
 23 sty 2006, 15:15
michail: a po co ci esy do żony jak mozesz do niej zadzwonić? hehe.., co innego mmsy, ale czy az tak duzo ich wysylasz. Zadna rewelacja!!!!!

#47805  autor: pumba
 23 sty 2006, 15:56
Anm88 pisze:Czy da się nie zmieniając oferty na Twój Plan aktywować Jeden Darmowy Numer w Jedenei Idei z kwotą deklarowaną 50 zł.nie zmieniać oferty na Twój Plan
Jeśli masz taryfę Jedna Idea to możesz korzystać/aktywować ze wszystkich usług jakie są w niej dostępne z darmowymi rozmowami z wybranym numerem włącznie.

#47808  autor: michail
 23 sty 2006, 15:58
tombzd74 pisze:michail: a po co ci esy do żony jak mozesz do niej zadzwonić? hehe.., co innego mmsy, ale czy az tak duzo ich wysylasz. Zadna rewelacja!!!!!
Nie zawsze mogę zadzwonić (praca) a żona nie zawsze może odebrać fon (praca) - no i po paru latach małżeństwa nie zawsze chce sie gadać... ;) - a oszczędność jest oczywista - załóżmy, że wyślę 100 smsów miesięcznie a mam je po stawce 13 groszy do sieci (Orange i Stacjonarne kwota 25 pln) to daje mi 13 pln - wolę tę kasę wykorzystać w inny sposób, chociażby umawiając się na piwko z kolegami (jeśli akurat mają nr w Orange) :)

To tyle tytułem wyjaśnienia,
pzdr

#47824  autor: Anm88
 23 sty 2006, 16:48
Dzięki Pumba za odpowiedź.Pozdrawiam

#48005  autor: tombzd74
 23 sty 2006, 22:54
michail Ile czsu poswiecasz na pisanie esa. W tym samym czasie moglys zadzwonic i powiedzec w 3 zdaniach to i to.... A to że nie chce sie Tobie gadac z zona, bo juz swoje przesliscie to przykre. Ja do swojej wole zadzwonic niz napisac. Zajmuje to zdecydowanie mniej czasu 1-2 min, na krotkie info max 30 sekund. A jakoś nie chce mi sie wierzyc ze żona nie odbierze twojego fona w pracy, w ekstremalnych przpadkach da znac pozniej ze mozesz zadzwonic. Ja mam 5 numerow za friko mi zwisa mi czy esy sa za darmo. Niech dadza cos mocnego: tanie, wypasione fony albo jakieś ciekawe promocje- niech obniza przynajmniej stawki. Smiechu warte: esy za darmo w opcji jak masz ten numer za darmo!!! Co innego MMS, ale czy ja wiem.

A tak wogloe to na polskim rynku komunikacyjnym panuje obecnie taki bajzel ze szkoda mowic! Wszystko sie sypie i na najbizszy rok nie widze perspektyw I TYM JESTEM NAJBARDZIEJ ROZCZAROWANY!!!!!

Pozdrawiam

Tom B

#48007  autor: Kaczy
 23 sty 2006, 23:06
tombzd74 pisze:Smiechu warte: esy za darmo w opcji jak masz ten numer za darmo!!! Co innego MMS, ale czy ja wiem.
No coś jest w tym zabawnego, bo jak ma się darmowe rozmowy, to raczej nie pisze się wiele sms-ów pod ten numer. :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#48010  autor: Klusek
 23 sty 2006, 23:09
Ach Ci moi rodacy. Nie ma możliwości wysyłnia darmowych smsów i MMSów to jest źle, pojawia się taka możliwość i się okazuje, że jest jeszcze gorzej :shock:

Obrazek
Obrazek

#48012  autor: Kaczy
 23 sty 2006, 23:13
Nie, że jest gorzej.
Tylko ogólnie jest to pozbawione sensu, bo mogli zamiast tego dać tańsze sms-y do sieci. :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#48015  autor: Klusek
 23 sty 2006, 23:19
A właśnie, że ma sens, przynajmniej według mnie. Skoro jest to DARMOWY NUMER to za wszystkie połączenia, wiadomości sms i MMS nie płacisz nic. Taki jest mój tok rozumowanie i tego się będę trzymał :)

Obrazek
Obrazek

#48025  autor: tombzd74
 24 sty 2006, 01:14
Panowie Kaczy i Klusek jestem z wami!!! Ale ten swiat jiest popieprzony. Ludzie ciesza sie z esow za numer ktory maja za darmo!!! heheheh :lol: :smt010 :smt010 :lol:

Pozdrawiam wszystkich!!!

#48858  autor: bigman
 26 sty 2006, 18:51
A ja sie ciesze z darmowych sms-ow i mms-ow do wszystkich w Orange w "Darmowych wieczorach i weekendach" :toothy7:

#48873  autor: kameT
 26 sty 2006, 19:05
Darmowe smsy i mmsy w Orange. Hmm... za 15zł.. hmm... mimo wszystko za drogo. Teraz smsy są po 1gr, a myślę, że do jednego nr nie napiszesz 15000 smsów :P
W Erze w ofercie OLIMPIJSKIEJ masz darmowe smsy i mmsy do całej ERY i HEYAH za 50zł abonamentu, do tego 80min. do wszystkich sieci.
W ORANGE za 50zł masz:
50zł-15zł= 35zł na rozmowy, a to jest max. 45,5min. do sieci + 13,5 poza sieć= 59min. lub jeśli nie masz wykupione ORANGE i STACJONARNE to masz wtedy 35zł do wszystkich sieci, a to jest ok. 47min. :( Tak więc sam widzisz, że ORANGE ma słabą oferę. Za to ma opanowane do perfekcji chwyty reklamowe, dlatego ma prawie 10mln. klientów :smt005 Ludzie dajcie się tak dalej nabierać :smt004

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#48902  autor: bigman
 26 sty 2006, 19:32
kameT pisze:Darmowe smsy i mmsy w Orange. Hmm... za 15zł.. hmm... mimo wszystko za drogo. Teraz smsy są po 1gr, a myślę, że do jednego nr nie napiszesz 15000 smsów :P
Nie musisz pisac sms-ow, mozesz to wydzwonic bo masz prawdziwy ryczalt.
kameT pisze:W Erze w ofercie OLIMPIJSKIEJ masz darmowe smsy i mmsy do całej ERY i HEYAH za 50zł abonamentu, do tego 80min. do wszystkich sieci.
W ORANGE za 50zł masz:
50zł-15zł= 35zł na rozmowy, a to jest max. 45,5min. do sieci + 13,5 poza sieć= 59min. lub jeśli nie masz wykupione ORANGE i STACJONARNE to masz wtedy 35zł do wszystkich sieci, a to jest ok. 47min. :( Tak więc sam widzisz, że ORANGE ma słabą oferę. Za to ma opanowane do perfekcji chwyty reklamowe, dlatego ma prawie 10mln. klientów :smt005 Ludzie dajcie się tak dalej nabierać :smt004
Zapomniales dopisac ze masz darmowe pierwsze 2000 sms-ow wymienialne na 400 mms-ow do Ery i Heyah a to spora roznica, bo o ile sms-y dosc ciezko wystukac w takiej ilosci (choc zapewne i tak niektorzy potrafia) to wyslac 400 MMS-ow to zaden problem (np. porozsylac zdjecia z imprezy do kumpli).

Poza tym, czy oferta OLIMPIJSKA nie jest czasem oferta bez telefonu? Skoro tak bardzo chcesz porownac do Orange to porownaj do Twojego Planu bez telefonu. Dostaniesz sporo bonusow jesli zrezygnujesz ze sluchawki. Zamawiajac przez Internet dostaniesz kolejne gratisy.

Twoj post uwazam za bardzo stronniczy na korzysc Ery, sprawia wrazenie jakbys sam chcial sie nabrac albo uwierzyc ze Era jest najlepsza (a tego czy jest najlepsza to nie oceniam, nie przeszkadza mi takze to ze Orange nie jest najlepszy, wazne ze mi odpowiada).

P.S. Tak na prawde to ludzie biora telefon w sieci gdzie maja najwiecej znajomych (do tych co dzwonia i czesto utrzymuja kontakt) bo tylko wtedy beda mieli najtansze polaczenia.

#48926  autor: kameT
 26 sty 2006, 20:05
bigman pisze:
kameT pisze:Darmowe smsy i mmsy w Orange. Hmm... za 15zł.. hmm... mimo wszystko za drogo. Teraz smsy są po 1gr, a myślę, że do jednego nr nie napiszesz 15000 smsów :P
Nie musisz pisac sms-ow, mozesz to wydzwonic bo masz prawdziwy ryczalt.
kameT pisze:W Erze w ofercie OLIMPIJSKIEJ masz darmowe smsy i mmsy do całej ERY i HEYAH za 50zł abonamentu, do tego 80min. do wszystkich sieci.
W ORANGE za 50zł masz:
Zapomniales dopisac ze masz darmowe pierwsze 2000 sms-ow wymienialne na 400 mms-ow do Ery i Heyah a to spora roznica, bo o ile sms-y dosc ciezko wystukac w takiej ilosci (choc zapewne i tak niektorzy potrafia) to wyslac 400 MMS-ow to zaden problem (np. porozsylac zdjecia z imprezy do kumpli).

Poza tym, czy oferta OLIMPIJSKA nie jest czasem oferta bez telefonu? Skoro tak bardzo chcesz porownac do Orange to porownaj do Twojego Planu bez telefonu. Dostaniesz sporo bonusow jesli zrezygnujesz ze sluchawki. Zamawiajac przez Internet dostaniesz kolejne gratisy.

Twoj post uwazam za bardzo stronniczy na korzysc Ery, sprawia wrazenie jakbys sam chcial sie nabrac albo uwierzyc ze Era jest najlepsza (a tego czy jest najlepsza to nie oceniam, nie przeszkadza mi takze to ze Orange nie jest najlepszy, wazne ze mi odpowiada).

P.S. Tak na prawde to ludzie biora telefon w sieci gdzie maja najwiecej znajomych (do tych co dzwonia i czesto utrzymuja kontakt) bo tylko wtedy beda mieli najtansze polaczenia.
Nie uważam, że ERA jest najlepsza we wszystkim. ORANGE ma słabe oferty i większość Ci to powie.
Jeśli chodzi Ci o oferty ORANGE to jeśli jużbym miał wybierać, to choć podnieśli ceny smsów w POPIE, to i tak dalej to ich najlepsza oferta, na drugim miejscu dałbym właśnie TWÓJ PLAN. Ale widzisz, tutaj masz darmowe rozmowy, min. mmsy tylko z 1nr. A nie będziesz chyba 100 razy wysyłał zdjęcie do jednej osoby.
W ERZE masz możliość wysyłania smsów i mmsów do całej sieci, w tym HEYAH i nie sądzę aby ktoś miał tak dużo kontaktów z ERY i rozsyłał do wszystkich zdjęcia z imprezy!
Jeśli chodzi o rozmowy to Ty masz tanio tylko do jednej, jedynej osoby, a do reszty po 75gr, nawet do ORANGE (no chyba, że masz wykupione ORANGE i STACJONARNE).
W Erze po przeliczeniu wychodzi po 62gr, a jeśli weźmiesz ten abonament wyższy o 20 zł to masz taniej w sieci.
A skąd Ty możesz wiedzieć jakie bonusy ma Era? Właśnie, że w ORANGE nie dają dobrych propozycji. Mój tato miał JEDNĄ IDEĘ MIX i po 2 latach nawet mu nie zaoferowali zniżki na żaden tel. przy ewentualnym przedłużaniu umowy, a ich bonusy były żenujące, niekorzystne przy obecnych wtedy ofertach konkurencji.
Uważam, że każda oferta jest atrakcyjna na swój sposób. Dla każdego odpowiada co innego. Jeśli ktoś ma dużo nr w ORANGE to ten pakiet FOTO to full wypas. Jeśli ktoś ma dużo nr w ERZE z którymi często pisze to OFERTA OLIMPIJSKA będzie najlepsza (jest to oferta z tel. dla Twojej wiad.)
Rozmowy zdecydowanie są tańsze w ERZE i tel. też!!!
Nawet nie ma o czym mówić, przyszłość jest jasna, przyszłóść to ERA :D

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"