• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 75 z 217
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 217

#477341  autor: k_luke
 22 maja 2011, 20:12
mikkel pisze:
k_luke pisze:- NF270 - 270 + 250 min. - 66,50 zł (netto);
Ta oferta jest conajwyżej średnia. Po pierwsze, z tego co wyczytałem dla minut w abonamencie - "* nie dotyczy sieci Play, Polsatu Cyfrowego i Centernetu" (http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowa ... rma_cennik) a po drugie 520 minut za ok. 82 zł brutto to też nic nadzwyczajnego. Na tym forum wyczytałem że ludzie negocjują 85 zł i 500 minut i do tego sieć rodzinna i internet 300MB plus telefon. O pleyu to nawet nie wspominam bo to oczywiste że lepsze warunki można dostać bez negocjacji.
Ja tam nie uważam tej oferty za słabą, czy też średnią... Faktycznie minuty w abonamencie nie dotyczą Playa (z dodatkowego pakietu są wymienne w stosunku 2:1), lecz w moim przypadku nie ma to znaczenia (osoby do których dzwonię mają erę, orange bądź stacjonarki). Sieć rodzinną rekompensują usługi "połączenia za grosz" (10 numerów Era lub Tak Tak) oraz "najtańsze numery" (5 numerów do Orange i Plusa). Dodatkowo kluczowa różnica - cena telefonu... w przytoczonej taryfie R80 Motorola DEFY kosztuje 599 zł, ja miałem ją za 59,04 zł...

#477345  autor: Xy
 22 maja 2011, 21:29
mikkel pisze:Ta oferta jest conajwyżej średnia. Po pierwsze, z tego co wyczytałem dla minut w abonamencie - "* nie dotyczy sieci Play, Polsatu Cyfrowego i Centernetu" (http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowa ... rma_cennik) a po drugie 520 minut za ok. 82 zł brutto to też nic nadzwyczajnego. Na tym forum wyczytałem że ludzie negocjują 85 zł i 500 minut i do tego sieć rodzinna i internet 300MB plus telefon. O pleyu to nawet nie wspominam bo to oczywiste że lepsze warunki można dostać bez negocjacji.

Nie interesują mnie te śmieszne sieci do których nie mam minut w abonamencie. Za 82 brutto 520 minut to dobra oferta biorąc pod uwagę, że teraz mam za 80 złotych 170 minut. Skoro można wytargować jeszcze lepsze warunki z telefonem to nic nie stoi na przeszkodzie aby tego dokonać. A Play? Uchowaj Boże... W moim przypadku skrajna drożyzna i musiałbym na głowę upaść z bardzo wysoka aby się tam znaleźć.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#477403  autor: mikkel
 23 maja 2011, 07:59
Xy pisze: teraz mam za 80 złotych 170 minut. Skoro można wytargować jeszcze lepsze warunki z telefonem to nic nie stoi na przeszkodzie aby tego dokonać.
No to masz też rację, ja sam mam możliwość przedłużenia umowy w erze i raczej do pleya nie przechodzę ale sam kilka razy miałem sytuację że dzwoniłem do kogoś z ogłoszenia lub z aukcji a później się dowiadywałem z bilingu że to był numer w pleyu. Co prawda to nie są jakieś kosmiczne koszty no ale są. W dodatku nie wydzwaniam wszystkich minut. Tak się qrcze jeszcze zastanawiam czy czekać na t-mobile czy brać co dostanę teraz.
 #477407  autor: dakoolk
 23 maja 2011, 08:43
Też się zastanawiam, czy polecić komuś z rodziny czekanie na T-Mobile dlatego się zastanawiam nad faktem "do kiedy?"
Czy oferta T-Mobile dla przedłużających wejdzie razem (ewentualnie dzień-dwa później) niż dla nowych, czy dopiero na jesieni, jak "starzy" (bez zmian) będą przenoszeni do nowej marki. Przy okazji zastanawiam się, czy taka zmiana regulaminu będzie skutkować możliwością odstąpienia od umowy bez konsekwencji? ;)

#477409  autor: Xy
 23 maja 2011, 08:50
Moim zdaniem czekać na T-Mobile. Oferta przedstawiona teraz powinna być na 99% aktualna również po zmianie marki. Dodatkowo będzie inna, nowa z telefonem lub innymi gratisami i promocjami. Ja zaczekam bo chcę coś z telefonem. Nie stać mnie na wysypanie kilkuset złotych jednorazowo na nowy aparat.

[ Dodano: 2011-05-23, 08:56 ]
dakoolk pisze:Przy okazji zastanawiam się, czy taka zmiana regulaminu będzie skutkować możliwością odstąpienia od umowy bez konsekwencji
Nie nie nie i jeszcze raz NIE! Tyle było o tym pisania, że zmiana nazwy marki nie upoważnia do wypowiedzenia umowy bez konsekwencji (czyli kary za zerwanie tejże). Zmienia się podmiot prawny (czy jak to się tam zwie). Era staje się T. Natomiast umowa jest podpisana z Polską Telefonią Cyfrową jako firmą, a Era/T-Mobile jest tylko marką. Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych pozostaje bez zmian, więc..

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#477410  autor: mikkel
 23 maja 2011, 08:59
dakoolk pisze:czy taka zmiana regulaminu będzie skutkować możliwością odstąpienia od umowy bez konsekwencji?
Ciekawe ile razy jeszcze to będzie wałkowane? Nie nie ma takiej możliwości, umowę masz z PTC a nie z ERĄ.

http://www.t-mobile.pl/t-mobile/era_w_t_mobile.html

"Czy klienci będą mogli rezygnować z umów z operatorem po zmianie marki?
Umowy zawarte przed zmianą marki, obowiązują Klientów nadal. Po oficjalnym wprowadzeniu marki T-Mobile, Klienci będą zawierać umowy bezpośrednio powiązane już z nową marką i nowymi ofertami. Warto pamiętać, że zmiana nazwy marki nie oznacza dla Klienta zmiany zapisów obowiązującej umowy telekomunikacyjnej, a to oznacza, że Klientowi nie przysługuje prawo wypowiedzenia umowy bez zapłaty kary umownej."

#477414  autor: Xy
 23 maja 2011, 09:12
k_luke pisze:"najtańsze numery" (5 numerów do Orange i Plusa).
Możesz mi przybliżyć na czym to polega? Czyżbym mógł sobie wybrać 5 numerów do obcych sieci i rozmawiać z nimi taniej? Bardzo by mi zależało na takim rozwiązaniu... Ale jeśli możesz napisz dokładnie o co chodzi w tej usłudze.

#477416  autor: k_luke
 23 maja 2011, 09:27
Xy pisze:
k_luke pisze:"najtańsze numery" (5 numerów do Orange i Plusa).
Możesz mi przybliżyć na czym to polega? Czyżbym mógł sobie wybrać 5 numerów do obcych sieci i rozmawiać z nimi taniej? Bardzo by mi zależało na takim rozwiązaniu... Ale jeśli możesz napisz dokładnie o co chodzi w tej usłudze.
Istnieje możliwość zdefiniowania maksymalnie 5 numerów z Orange i Plusa do których minuta połączenia będzie kosztować 10 groszy netto. Abonament miesięczny za każdy numer to 1 zł netto. Natomiast "połączenia za grosz" są chyba dobrze znane - 10 numerów do Ery i TT, minuta za 1 grosz, abonament miesięczny 0 zł.
W II opcji czyli ofercie Pakiet dla Biznesu - są usługi "rozmowy za grosz" (10 numerów do Ery, TT i stacjonarnych - abonament 0 zł) oraz "rozmowy za grosz do innych" (1 numer do Orange lub Plusa - abonament 5 zł netto).

#477417  autor: Xy
 23 maja 2011, 09:58
Istnieje możliwość zdefiniowania maksymalnie 5 numerów z Orange i Plusa do których minuta połączenia będzie kosztować 10 groszy netto. Abonament miesięczny za każdy numer to 1 zł netto.
Bardzo interesująca propozycja. Mam jeden numer w obcej sieci i zapewne skorzystam z tej promocji. Aha, czy dzwoniąc pod wskazany numer są mi zabierane minuty za rozmowę czy to jest rozmowa oddzielnie płatna?

k_luke pisze:Natomiast "połączenia za grosz" są chyba dobrze znane - 10 numerów do Ery i TT, minuta za 1 grosz, abonament miesięczny 0 zł.
Tak, to jest całkiem jasne ;-)
k_luke pisze:oraz "rozmowy za grosz do innych" (1 numer do Orange lub Plusa - abonament 5 zł netto).
A to jest rewelacyjne. Na coś takiego czekałem od dawna! Rozmowa prawie za darmo do obcej sieci. Nareszcie!!! 8) Chy, że abo 5 zeta. Dla mnie i tak rewelacja :-)

#477483  autor: kamilooo
 23 maja 2011, 17:31
Witam. W sobotę zamówiłem umowę przez IBOA z telefonem. Dzisiaj przychodzi mi sms, że nowa taryfa została zmieniona i będzie aktywna od jutra.Na stronie IBOA dziękują za podpisanie aneksu, ale info, że telefon został wysłany (?) nie przyszło. To tak powinno być?

#477563  autor: st.konsultant
 23 maja 2011, 22:57
kamilooo pisze:Witam. W sobotę zamówiłem umowę przez IBOA z telefonem. Dzisiaj przychodzi mi sms, że nowa taryfa została zmieniona i będzie aktywna od jutra.Na stronie IBOA dziękują za podpisanie aneksu, ale info, że telefon został wysłany (?) nie przyszło. To tak powinno być?

Taryfa zmienia się mniej więcej wtedy, gdy magazyn pakuję przesyłkę. Następnym krokiem będzie sms z numerem listu przewozowego. W ciągu 2 dni od smsa powinien zjawić się kurier.

#477592  autor: walus70
 24 maja 2011, 07:00
Witam ! Mam pytanie umowa kończy mi się 29 maja ,do tej pory płaciłem 35 zł. za abonament .Ile będę płacił po 29-tym . Czekam z podpisaniem do 6 czerwca jak wejdzie nowa oferta t-mobile.
Pozdrawiam

#477604  autor: Xy
 24 maja 2011, 10:21
Witam ! Mam pytanie umowa kończy mi się 29 maja ,do tej pory płaciłem 35 zł. za abonament .Ile będę płacił po 29-tym
Po 29 maja umowa przedłuża się automatycznie na czas nieokreślony. Dalej płacisz tyle samo co wcześniej, masz tyle samo minut. Poczekaj tydzień i przedłuż umowę z T-Mobile ;)

#477612  autor: dedeman
 24 maja 2011, 10:54
@walus70:
Prawdopodobnie dwa razy tyle co teraz, zależy na jakich warunkach przedłużałeś umowę. Ja mam Nowa Era 60, płacę 30zł (za 190min) i jak się pytałem w DUK to po przejściu na czas nieokreślony płaciłbym 60zł. Na razie wstrzymuję się z przedłużeniem umowy, czekam na T ;)

#477617  autor: Xy
 24 maja 2011, 11:15
A to ciekawe bo ja miałem kiedyś abo za 40 zeta i po wygaśnięciu umowy czyli przejściu na czas nieokreślony dalej płaciłem 40 złotych. Miałem tyle samo minut do wygadania co w abo i nie było ani jednej złotówki ukrytych kosztów...

#477618  autor: st.konsultant
 24 maja 2011, 11:16
walus70 pisze:Witam ! Mam pytanie umowa kończy mi się 29 maja ,do tej pory płaciłem 35 zł. za abonament .Ile będę płacił po 29-tym . Czekam z podpisaniem do 6 czerwca jak wejdzie nowa oferta t-mobile.
Pozdrawiam

Takie pytanie kieruj do BOA. Tutaj bez zajrzenia na Twoje konto nikt Ci jednoznacznej odpowiedzi nie da. Albo stracisz upusty i będziesz płacił więcej albo abonament pozostanie bez zmian.

[ Dodano: 2011-05-24, 11:17 ]
Xy pisze:A to ciekawe bo ja miałem kiedyś abo za 40 zeta i po wygaśnięciu umowy czyli przejściu na czas nieokreślony dalej płaciłem 40 złotych. Miałem tyle samo minut do wygadania co w abo i nie było ani jednej złotówki ukrytych kosztów...
Są różne umowy i różne regulaminy.

#477796  autor: tarak
 24 maja 2011, 23:47
czy era odchodzi od prowadzenia rozmów nt. przedłużenia poprzez email?
już kilka razy w tym miesiącu wysyłałem do ery maila ze swojego konta poprzez zakładkę kontakt/chcę przedłużyć umowę i tylko oddzwaniają i to w godzinach w których jestem w pracy.
dziś w końcu zadzwonili z ofertą po 17 kiedy to już byłem w domu i oczywiście standard.

przedłużałem już kilka umów i po wysłaniu maila z iboa zawsze dostawałem ofertę na maila i wtedy rozpoczynałem negocjacje i zawsze udało się wynegocjować coś więcej.
dziś, gdy poprosiłem konsultanta o ofertę na maila, dostałem tylko maila informacyjnego z cennikiem i cenami 'z automatu'.
jak dostać maila bezpośrednio od kogoś kto zajmuje się przedłużeniami? :roll:

#477798  autor: st.konsultant
 25 maja 2011, 00:03
tarak pisze:czy era odchodzi od prowadzenia rozmów nt. przedłużenia poprzez email?
już kilka razy w tym miesiącu wysyłałem do ery maila ze swojego konta poprzez zakładkę kontakt/chcę przedłużyć umowę i tylko oddzwaniają i to w godzinach w których jestem w pracy.
dziś w końcu zadzwonili z ofertą po 17 kiedy to już byłem w domu i oczywiście standard.

przedłużałem już kilka umów i po wysłaniu maila z iboa zawsze dostawałem ofertę na maila i wtedy rozpoczynałem negocjacje i zawsze udało się wynegocjować coś więcej.
dziś, gdy poprosiłem konsultanta o ofertę na maila, dostałem tylko maila informacyjnego z cennikiem i cenami 'z automatu'.
jak dostać maila bezpośrednio od kogoś kto zajmuje się przedłużeniami? :roll:
Wystarczy trochę sprytu....
Zresztą nie wiem co Ty chcesz negocjować....w tym temacie jest wszystko opisane co można w jakiej taryfie dostać(nic po za to nie wynegocjujesz)...więc wystarczy troszkę sprytu ;)

#477800  autor: Kostek
 25 maja 2011, 00:12
Ja przedłużyłem na jednym koncie umowę jakiś tydzień temu, też pisałem mailowo, ale konsultant zadzwonił i zaproponował taryfę, od razu ze zniżkami :) Także miło, szybko i przyjemnie :) Nie trzeba było stosować "siły argumentu" :)

#477848  autor: orchidea
 25 maja 2011, 13:48
walus70 pisze:Witam ! Mam pytanie umowa kończy mi się 29 maja ,do tej pory płaciłem 35 zł. za abonament .Ile będę płacił po 29-tym . Czekam z podpisaniem do 6 czerwca jak wejdzie nowa oferta t-mobile.
Pozdrawiam
wszytsko zależy od umowy
już 4 krotnie przedłuzałam umowę i za każdym arzem cena abonamentu wzrastała i to znacznie (np z abonamentu za 60 zł na 90)
proponuje przejsc się do punktu Ery lub skontaktowac się z nimi przez iboa
  • Strona 75 z 217
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 217
  • 1
  • 73
  • 74