• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#477726  autor: thonka
 24 maja 2011, 20:33
Mnie nie obchodzi czyjeś zdanie ja podpisuje umowę na faktury i telefon i domagam się stałego łącza telefonicznego
i w tym momencie temat powinien pojsc do zamkniecia, bo to forum dyskusyjne. skoro nie chcesz dyskutowac to po co to wszystko?

popatrz w RSUT czy przypadkiem nie masz tam zapsu o niedostepnosci uslug (konserwacja itp) i sie zdziwisz...
porownanie komorka do stacjonarnego tez bez sensu.
Tomis92 pisze:zresztą to jest indywidualna sprawa kto ile dzwoni :shock:
alez oczywiscie, ze tak i nikt tego nie podwaza. sam zaczales te bezsensowna szarpanine. ja jak i inni napisalismy tylko, ze przecietnemu uzytkownikowy telefonu wystarczy limit nawet ten plusowy to Ty sie obruszyles
Tomis92 pisze:wykożystam
:(

Ty zalozyles ten temat! kazdy ma prawo w nim sie wypowiedziec i jak widzisz wiekszosc uwaza, ze wysoki limit kredytowy nie jest wcale takim dobrym wyjsciem.
powiedz, ale szczerze - KIEDYKOLWIEK zdarzylo sie Tobie przekroczyc rachunek o dajmy na to 500zl z waznego powodu?
bo wlasnie waznymi powodami argumentujesz posiadanie wysokiego limitu jako dobra rzecz i tym, ze duzo rozmawiasz.
wiesz ile mozna za 500zl przegadac w kraju nie liczac zawartosci abonamentu? jakies 1,5 doby nonstop. nie wspominajac juz o tym, ze jak ktos naprawde duzo rozmawia (rzad 1000 i wiecej minut) to nie bierze abonamentu za 50-60zl.

zalozyles temat, wszyscy tu udzielaja sie, bo maja takie, a nie inne poglady (odmienne od twoich), a wyglada na to, ze po prostu od poczatku chcesz wszystkim pokazac, ze play jest the best, a Ty masz najlepszy limit kredytowy na swiecie, ktory dla zwyklego uzytkownika komorki nic zupelnie nie znaczy.

a jak go przekroczy to uwierz mi, ze zaden operator po weryfikacji tozsamosci nie odlaczy Tobie zadnych uslug.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 21:28 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#477727  autor: potargany
 24 maja 2011, 20:44
Tomis92 pisze:Mnie nie obchodzi czyjeś zdanie ja podpisuje umowę na faktury i telefon i domagam się stałego łącza telefonicznego bądź z bardzo dużym limitem a jeżeli operator nie jest wstanie mi zapewnić tego to nie podpisuję umowy i zakładam telefon stacjonarny i nie ważne czy wykożystam ten limit czy nie a zresztą to jest indywidualna sprawa kto ile dzwoni :shock:

[ Dodano: 2011-05-24, 19:29 ]
A jeśli chodzi o kradzieże to telefon mam non stop w kieszeni a w domu na półce 8)

Podchodzi do Ciebie 2 kolesi z kosą w łapie - telefon albo ...
Też mam zawsze w kieszeni , ale różnie bywa , kradzież , zguba

Pieniądze to nie wszystko ...

#477730  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 20:48
Ja płacę za telefon abonament 24 z groszem ( po podwyżce VAT) mam long Play49 bez telefonu jak już pisałem wyżej i jak dotąt to poza miałem 70 zł ALE specjalnie wziołem niski abonament bo płacę Mało a to ile wygadam to kalkuluje ile mam pieniędzy danego miesiąca. Taka opcja jest dla mnie po prostu wygodna i dlatego Myślę o dużych limitach (na wszelki wypadek) :wink:

#477733  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2011, 20:53
To nie lepsze by było wzięcie wyższego abo bez telefonu, np. Za 49 zł z groszami? Niby te 20zł wiecej na abo, ale wiecej minut i pewność, że nie przekroczysz tak mocno abonament. Lepiej wyższy abo zapłacić, niż wydać więcej poza.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#477735  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 20:55
Dla mnie wszystko jedno prawie na to samo wychodzi :)

#477737  autor: ciuchcia
 24 maja 2011, 21:07
W Play rzeczywiscie jest cos takiego jak limit kredytowy na poziomie 1000 PLN (mozna go podniesc maksymalnie do 3000zł, a maksymalny o jakim słyszałem był na poziomie kilkunastu tysięcy). Co z tego, skoro wyjedziemy za granice, nadzwonimy za 100-200 zł (w krotkim okresie czasu) i będzie blokada za wysokie użycie (to nie to samo w Play co limit kredytowy. I teraz trzeba zadzwonic do Play i łaskawie się wytłumaczyc, zrobić zgłoszenie (konsultant nie moze tego zdjac) ... odczekac swoje, zeby za kolejne 200 zł znow zlapac blokade. To samo z smsami premium. Ogolnie smieszna sprawa w Play z tego wychodzi ;) nie zycze nikomu zeby tego doswiadczyl.

#477742  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 21:13
Ale ja tu piszę o korzystanie z telefonu na terenie POLSKI

#477743  autor: ciuchcia
 24 maja 2011, 21:16
Tomis92, Twoje zapytanie było odnosnie limitu kredytowego (nie sprecyzowales sposobu jego wykorzystania). Wykonujac normalne polaczenia nie jestes w stanie go przekroczyc - wiec pytanie mija sie z celem (policz ile musialbys rozmawiac zeby wydzwonic 1000 zł posiadajac stawke 29groszy za minute ;/ ) wiec sila rzeczy Twoje pytanie dotyczy internetu, roamingu i uslug premium.

#477744  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2011, 21:16
Tu nie ma reguły, czy korzystasz z usług telekomunikacyjnych w Polsce czy za granicą, ale warunki tzw. Limitu kredytowego, dyktuje Operator.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#477745  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 21:19
Ja telefon wykorzystuje 60%rozmowy 35%sms zwykłe i 5%premium sms i połączenia :-D
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 21:21 przez Tomis92, łącznie zmieniany 1 raz.

#477747  autor: potargany
 24 maja 2011, 21:21
heh - to ja przez 3 lata nie wysłałem - żadnego sms na nr 7XXX - A potem sms

- wygrałeś auto ( eeehhh garaż już mam za mały )
- wróżki ( powiedzieć ci co się jutro stanie )
- prezes czeka ( i sie nie doczeka )

Pieniądze to nie wszystko ...

#477752  autor: thonka
 24 maja 2011, 21:31
no tak... abonament 25zl, niecale 250 minut. rachunki za nie wiecej niz 70zl, ale limit kredytowy na 1000zl to prestiz...

wybacz, ale nie rozumiem twojego toku rozumowania, bo po Polsce starczyloby Tobie spokojnie 200zl.

obecnie natomiast robi sie tu dyskusja a'la czat.

albo sie trzymamy tematu, albo zamykamy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#477756  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 21:36
Dobrze ja mówię że godzę się na 1000zł więcej niechcę można zamykać :)

#477757  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2011, 21:38
No i finito :)
Ja mam kartę w Play i te 1000 zł limitu w abo mam gdzieś - zamykamy ten temat