Gala pisze:Wątpie, aby istniała taka możliwość, no ale wolę się upewnić. Pozdrawiam
Nie jestem technikiem, ale wydaje mi się to raczej niemozliwe. Karta SIM i telefon, to zupełnie różne kwestie. Jedno nie wpływa na 2, no chyba że chodzi o dostęp do sieci. No ale nie sądzę, aby telefon mógł uszkodzić kartę SIM.
ryszard sztompk pisze:Proszę o info, jak naprawdę wygląda sprawa z zasięgiem na terenie Polski,
Szczerze to różnie z tym bywa. Są miejsca, gdzie zasięgi jest rewelacyjny, ale są też miejsca, gdzie jest, nazwujmy to, "przyzwoity". Jednak takie zdarzenia są w każdej sieci. U nas masz o tyle lepiej, że zasięg oferuje Ci zarówno nasza sieć, jak i Plus (współpracujemy z nią jak wiesz). Reasumując, uważam, że z zasięgiem nie jest jednak źle. Osobiście nie narzekam, a uwierz mi, bardzo dużo podróżuję i nie tylko po Polsce. Nigdy nie narzekałem na połączenia, więc czasami dziwię się, jak ktoś zgłasza tak ogromne kłopoty z połączeniami lub zasięgiem, no ale to juz było wielokrotnie poruszane, więc nie będę wracał do tego tematu. Moim subiektywnym zdaniem wszystko jest w porządku.
ryszard sztompk pisze:do kiedy obowiązuje umowa dzierżawy nadajników sieci Plus
Niestety, ta informacja jest tajna. Nawet ja nie znam tej daty.
ryszard sztompk pisze:czy robiąc ustawienie telefonu na wybór sygnału ze stacji Plusa są nadal problemy z łącznością
Jak juz mówiłem, osobiście nigdy nie doświadczyłem żadnych problemów, no ale nie ukrywam, że być może są jakieś miejsca, gdzie mogą być jakieś utrudnienia. Jeżeli chodzi o wielkie aglomeracje jak i drogi krajowe, nie powinnieneś mieć żadnych kłopotów.
Poradzę Ci, abyś przed przeniesieniem kupił starter Play w dowolnym punkcie i sam sprawdził, czy Ci odpowiada taki stan, jaki jest. To co będziesz miał w ofercie "Na Kartę" (chodzi mi o zasięg), identycznie będzie też w ofercie na abonament. Sam przetrestuj, czy wszystko jest ok i wtedy zapraszam Cię do naszej sieci.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.