• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #477499  autor: Tomis92
 23 maja 2011, 18:26
Witajcie chciał bym się was zapytać ile macie limitu kredytowego w abonamencie w PLAY :-D

#477506  autor: Marens
 23 maja 2011, 18:40
Play standardowo przyznaje taki limit:
abonament głosowy: 1000zł
abonament internetowy 600zł

#477507  autor: Tomis92
 23 maja 2011, 18:45
i to wyróżnia PLAY-a że daje wspaniałe limity a jak jest w innych sieciach?
Ja właśnie tysiaka mam :)

#477511  autor: bledos
 23 maja 2011, 19:00
Tomis92 pisze:i to wyróżnia PLAY-a że daje wspaniałe limity a jak jest w innych sieciach?
Ja właśnie tysiaka mam :)
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... To, że w innych sieciach Ci o tym nie mówią, nie znaczy, że nie masz limitu czy że jest on mniejszy/większy niż w Play.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#477512  autor: Tomis92
 23 maja 2011, 19:11
Właśnie chciał bym się zapytać
jaki limit w abonamencie daje np. Plus GSM Era bądź ORANGE ? :wink:

#477570  autor: thonka
 23 maja 2011, 23:25
nie rozumiem o co Tobie chodzi... raz pytasz jaki jest limit. pozniej sam przyznajesz, ze masz taki, a nie inny i jest "wspanialy", a potem pytasz jak jest w innych sieciach...

nie mozna bylo tak odrazu?

era - pierwsze 4 miesiace 200zl, potem 500zl, w przypadku przekroczenia powinien zadzwonic konsultant by wyjasnic sprawe.
plus - 244zl

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#477580  autor: ciuchcia
 24 maja 2011, 00:11
hehe ja mialem 1200 zł na start (abonament pracowniczy zawsze miał większy limit) ... spóźniam się co miesiąc z płatnościami, wiec obecnie mam obnizony do 500 zł :D

#477605  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 10:22
Za to że Play daje Abonamentowi limit 1000zł na telefon z chęcią przedłużam umowę bo najwyraźniej widać że sieć Play bije na łeb całą trójcę! - Choć myślałem przejść na czas nieokreślony :P

#477607  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2011, 10:27
Ale na co Tobie limit kredytowy, skoro i tak tego nie wykorzystasz? Limit taki jest tylko zabezpieczeniem przed nadużyciami lub nieautoryzowanymi połączeniami, gdyby jakiś złodziej wszedl w posiadanie karty SIM.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#477609  autor: bledos
 24 maja 2011, 10:44
Tomis92, wytłumacz proszę, bo widzę, że nie tylko ja nie pojmuję Twojego toku rozumowania... Co z tego że masz taki limit? To nie karta kredytowa, z której możesz korzystać do wysokości limitu...

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#477614  autor: Sig
 24 maja 2011, 11:07
Dziwne podejście reprezentuje twórca wątku. Po co jarać się wysokością limitu? Powinniśmy mieć pełną swobodę jego ustalenia (dawno już nie mam abonamentu, więc nie wiem jak jest aktualnie, ale z tego co pamiętam to dało się ustalić w salonie), ja bym ustawił sobie typowe zużyci + 50 czy 75% na jakąś wyjątkową sytuację... Ewentualnie do 300-400 zł. Przecież limit ma nas chronić, czy to przed kradzieżą (złodziej nabije do jakiegoś poziomu), czy przed nabiciem internetu (także w kraju, jak ktoś sie zapomni może nieźle wynieść, zwłąszcza w złej taryfie), czy roamingu...

Popieram pytanie przedmówcy - o co chodzi? Przecież tym "lepszy" limit im realniejszy.

#477619  autor: pakierhakierxd
 24 maja 2011, 11:17
Ja mam limit 1000 zł przy abonamencie 59 zł taki miałem i teraz przy 79zł też.
Ja ten limit to najchętniej bym obniżył do max 50zł bo i tak go nigdy nie przekroczyłem bo nie przekraczam abonamentu mam za duży ;p a smsów na konkursy itp nie wysyłam bo to zwykłe naciąganie ludzi;d

#477635  autor: thonka
 24 maja 2011, 12:45
Tomis92 pisze:najwyraźniej widać że sieć Play bije na łeb całą trójcę!
a ja najwyrazniej widze, ze nie masz zielonego pojecia po co taki limit jest... co Ci po wysokim limicie kredytowym? on ma za zadanie chronic Ciebie przed za wysokimi kosztami polaczen (glownie roaming i transmisja danych), a operatora przed naduzyciami i duzymi stratami. wg. mnie kazdy wysoki limit jest dla obu stron niekorzystny.

wykorzystujac go i tak musisz zaplacic przy najblizszym rachunku, a jak nie to odlaczamy od sieci, a w play dosc szybko traca cierpliwosc wobec tych co nie zaplacili rachunku na czas...

miec limit 1000zl przy abonamencie za 60zl - coz nie chcialbym byc w twojej skorze jak karta sim wpadnie w niepowolane rece. tym bardziej nie chcialbym tego wyjasniac z BOK play...

pomijam juz zupelnie mozliwosc, ze ktos nie kontroluje ile gada i korzysta z telefonu. mam znajomego, ktory za kwiecien dostal fakture z orange na 16 tys. zlotych (wobec 2-3 tys. regularnie). glownie za transmisje danych w roamingu. do tych nie zdajacych sobie sprawy z kosztow nie nalezy. strach pomyslec ile by nabil jakby nie wiedzial o kosztach roamingu...

w erze przy przekroczeniu limitu powinien zadzwonic konsultant i ew. podniesc limit albo jednorazowo, albo na stale. nie wiem jak jest w innych sieciach.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#477636  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 12:53
Ja jestem bynajmniej jestem z takiego limitu zadowolony bo ja nie wyobrażam sobie "niskich limitów" ponieważ różnie bywa w życiu i nie chciał bym być w jakiejś ważnej chwili odłączony od sieci i lecieć po doładowanie to nie dla mnie FAKT jak piszecie nie wykorzystuje tego ALE lepiej mieć taki limit bynajmniej 1000zł na czarną godzinę a co do złodziejstwa to telefonu się pilnuje - Telefon to nie zabawka :!: :wink: :wink:

[ Dodano: 2011-05-24, 12:55 ]
Zresztą sporo dzwonie

#477638  autor: thonka
 24 maja 2011, 13:08
Tomis92 pisze:nie wyobrażam sobie "niskich limitów" ponieważ różnie bywa w życiu i nie chciał bym być w jakiejś ważnej chwili odłączony od sieci i lecieć po doładowanie
mam abonament od 7 lat. nigdy nie zdarzylo mi sie przekroczyc erowego limitu, a nieraz mialem rachunki po 150-200zl i dzwonilem w roamingu.
dla szarego uzytkownika komorki limit wyzszy niz 500zl jest bez sensu.
twoj przyklad jest conajmniej dziwny - mi nigdy odlaczenie sie nie trafilo. nie wiem jak to robia w innych sieciach po przekroczeniu tego limitu, ale raczej tez nie odlaczaja z chwila przekroczenia magicznej bariery.

po za tym doladowywac? abonament?
Tomis92 pisze: co do złodziejstwa to telefonu się pilnuje - Telefon to nie zabawka :!: :wink: :wink:
tak tak... niejeden tak mowil i w najmniej oczekiwanej chwili telefon tracil. chwila nieuwagi.
Tomis92 pisze: bynajmniej
http://www.sjp.pl/bynajmniej
zamieszczam tylko dlatego, ze znajac znaczenie tego slowa, twoja wypowiedz calkowicie ma inne znaczenie niz miales w zamiarze.

#477688  autor: Blank
 24 maja 2011, 17:19
Ja się w abonamenty co prawda nie bawię, ale moja rodzina jak najbardziej.

Wysoki limit kredytowy to poważne zagrożenie. Wyobraź sobie, że ktoś ukradnie ci telefon. Mając 1000 zł limitu kredytowego w Play lub 244 zł w Plusie. Gdzie więcej stracisz?
Powinno być tak, że limit jest ustalany bardzo nisko (np. 50 żł), a po jego przekroczeniu dzwoni konsultant i pyta się co się dzieje. Potwierdzając tożsamość mógłbyś wtedy tymczasowo lub na stałe zwiększyć swój limit do wybranego poziomu (np. 1000 zł). I po jego przekroczeniu znów zadzwoniłby konsultant...

Przecież tu chodzi o twoje pieniądze. Jak ktoś napisał to nie jest karta kredytowa. A o utratę telefonu nie trudno. A później płacz.
O bynajmniej już napisał niestety thonka...

Po za tym jak dużo dzwonisz, to zamiast limitu kredytowego lepszy jest wyższy abonament ;P

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#477696  autor: potter28
 24 maja 2011, 18:05
Wie ktoś jaki jest w Orange ?:)
Ciekawy temat

#477705  autor: cesarz
 24 maja 2011, 19:06
W Orange na kartę kredyt zależy od stażu jaki masz w sieci wynosi 1 zł od 0 - 12 miesięcy stażu w sieci , od 13 - 24 miesięcy 1-2 zł , 25- 36 miesięcy do 3 zł . Powyżej 36 miesięcy w prepaidach Orange 5 zł.

CNN

#477708  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2011, 19:19
cesarz pisze:W Orange na kartę kredyt zależy od stażu jaki masz w sieci wynosi 1 zł od 0 - 12 miesięcy stażu w sieci , od 13 - 24 miesięcy 1-2 zł , 25- 36 miesięcy do 3 zł . Powyżej 36 miesięcy w prepaidach Orange 5 zł.
tu mówimy o abonamencie, a nie o ofercie na kartę. Poza tym w opcji na kartę nie musisz zwracać kredytu operatorowi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#477709  autor: Tomis92
 24 maja 2011, 19:26
Mnie nie obchodzi czyjeś zdanie ja podpisuje umowę na faktury i telefon i domagam się stałego łącza telefonicznego bądź z bardzo dużym limitem a jeżeli operator nie jest wstanie mi zapewnić tego to nie podpisuję umowy i zakładam telefon stacjonarny i nie ważne czy wykożystam ten limit czy nie a zresztą to jest indywidualna sprawa kto ile dzwoni :shock:

[ Dodano: 2011-05-24, 19:29 ]
A jeśli chodzi o kradzieże to telefon mam non stop w kieszeni a w domu na półce 8)