Tomis92 pisze:najwyraźniej widać że sieć Play bije na łeb całą trójcę!
a ja najwyrazniej widze, ze nie masz zielonego pojecia po co taki limit jest... co Ci po wysokim limicie kredytowym? on ma za zadanie chronic Ciebie przed za wysokimi kosztami polaczen (glownie roaming i transmisja danych), a operatora przed naduzyciami i duzymi stratami. wg. mnie kazdy wysoki limit jest dla obu stron niekorzystny.
wykorzystujac go i tak musisz zaplacic przy najblizszym rachunku, a jak nie to odlaczamy od sieci, a w play dosc szybko traca cierpliwosc wobec tych co nie zaplacili rachunku na czas...
miec limit 1000zl przy abonamencie za 60zl - coz nie chcialbym byc w twojej skorze jak karta sim wpadnie w niepowolane rece. tym bardziej nie chcialbym tego wyjasniac z BOK play...
pomijam juz zupelnie mozliwosc, ze ktos nie kontroluje ile gada i korzysta z telefonu. mam znajomego, ktory za kwiecien dostal fakture z orange na 16 tys. zlotych (wobec 2-3 tys. regularnie). glownie za transmisje danych w roamingu. do tych nie zdajacych sobie sprawy z kosztow nie nalezy. strach pomyslec ile by nabil jakby nie wiedzial o kosztach roamingu...
w erze przy przekroczeniu limitu powinien zadzwonic konsultant i ew. podniesc limit albo jednorazowo, albo na stale. nie wiem jak jest w innych sieciach.