znawca, odniosłem się do czesci
ostin pisze:Prawdą jest, że przewaga Apple Store nad Android Market jest wciąż znaczna, ale ostatnio różnice zacierają się. Za kilka miesięcy mają zniknąć w ogóle: W Android Market będzie więcej aplikacji niż w App Store
nie do bady jako OS, tylko do bezsensownego sciagnia sie andka z iOS na ilosc appsów a nie jakosc.
wtd pisze:Jak utrzymają takie tempo rozwoju to nie wydaje mi się żeby ten system miał jakąkolwiek przyszłość.
bo prawda jest taka ,iz bada to OS dla prostych ludzi ktorzy nie wymagaja wiele. Ot, obejrzy sie film,przejrzy się neta, zadzwoni. A sama bada powoduje to, iz telefony oparte o ten system są tanie w stosunku do mozliwosci.
Jesli na badzie pojawi się jakis sensowny port nawigacji, chociazby sygica albo garmina, to ja osobiscie na 99,9% przesiadam się na badaOS. Z racji malej pradozernosci, prostoty - są ludzie, ktorzy nie potrzebuja 1234354 aplikacji, z ktorych kazda robi to samo tylko nieco inaczej wyglada ikonka wylaczania appsa.
Ja w kwestii BadaOS jestem na tak. Glownie z racji ceny fonów na badzie i funkcjonalnosci tego OS dla przecietnego usera telefonu

(bo w cenie nowego wave mamy lowendowego andka np, albo przy doplacie ajfona 3g. A wave > lowendowy android)
Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire