• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 145 z 208
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 208

#476533  autor: sic
 18 maja 2011, 14:30
Dlatego ja zdecdowalem o przejsciu narazie na karte, na dzien dzisiejszy sklaniam sie do przejscia na abo dla indywidualnych. Sieci raczej nie zmienię, zmiana miałaby sens jedynie na sieć P4 a wiadomo jak jest ze stawkami. Za dużo kontaktów w Orange mam żeby narażać ich na koszty. Podczas niedawnej rozmowy z konsultantką (zresztą bardzo miłą i uprzejmą, nie tak jak niektórzy), sama przyznała że bardzo blado to wygląda, szczególnie dla planów firmowych do 99zł.

#476576  autor: JW_
 18 maja 2011, 18:18
Z P4 problemem jest właśnie to, o czym piszesz, czyli sporo wyższe koszty połączeń do tej sieci. Z jednej strony jako użytkownika telefonu guzik mnie to powinno obchodzić, ile ktoś wyda na połączenie do mnie, ale w praktyce już tak kolorowo nie jest:)

Niemniej z drugiej strony mając telefon w P4 nie zastanawiasz się, ile wydasz na połączenia, bo do każdej sieci dzwonisz za tyle samo. Co najwyżej dzwoniąc do P4 porozmawiasz za free.

I generalnie wśród osób mających abo indywidualne coraz więcej osób posiada... dwa telefony.

Ja bym bardzo chętnie został w orange na warunkach jak dla indywidualnych, ale za wszelką cenę chcę zachować dotychczasowy numer. A w tej chorej firmie przeniesienie numeru z abo firmowego do indywidualnego to teoretycznie trzy miesiące w taryfie pre paid. Natomiast przeniesienie do innej sieci... da się załatwić od ręki. I akurat w moim przypadku to mnie skłania do odejścia. Sorry, ale umowy na 2 lata w planie optymalnym dla idiotów nie podpiszę.

#476615  autor: behemot72
 18 maja 2011, 21:56
Ja rowniez rozmiawialem z konsultantka,bardzo mila i tez przyznajaca ,ze oferta jest taka sobie. Zastanawia mnie czy to nie ma przelozenia jakos na budowanie ofert dla stalych klientow? Ostatnio wrecz wzrosly ceny telefonow! Jak moze oferta firmowa byc gorsza od indywidualnej?Nie moge tego zrozumiec,daje slowo. Na wolnym rynku telefony tanieja a u operatorow odwrotnie :shock: Play to za malo,przydalby sie jeszcze jeden konkurencyjny operator..

#476642  autor: sic
 19 maja 2011, 00:03
JW_ pisze: I generalnie wśród osób mających abo indywidualne coraz więcej osób posiada... dwa telefony.

Ja bym bardzo chętnie został w orange na warunkach jak dla indywidualnych, ale za wszelką cenę chcę zachować dotychczasowy numer. A w tej chorej firmie przeniesienie numeru z abo firmowego do indywidualnego to teoretycznie trzy miesiące w taryfie pre paid. Natomiast przeniesienie do innej sieci... da się załatwić od ręki.
No to jest jakieś wyjście, ale znowu utrzymywać 2 telefony to podwójny wydatek. Dla mnie odpada.

Można przejść na taryfę indywidualną: przejdź z abo na pre-paida w Orange, potem przenieś nr do Play, tam zrób darmową (w Orangutanie 123zł :lol: ) cesję na osobę fizyczną, i wróć z powrotem do Pomarańczy na pre-paida a później juź na abonament indywidualny. Droga długa no ale efekt osiągnięty.

#476649  autor: OrangeDlaFirm
 19 maja 2011, 02:37
nie lepiej po zakonczonej umowie przejsc na pre-paid, odczekac 3 m-ce i wziac abonament dla osoby indywidualnej zamiast bawic sie w cesje i p4?

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#476656  autor: sic
 19 maja 2011, 08:17
Ale jeśli numer jest zarejestrowany na firmę, a będzie tak zarejestrowany jeśli przejdzie z firmowego na pre-paida, to nie możesz wziąć abonamentu dla indywidualnych. A cesja w tej sieci to bezsensowny wydatek 123zł.

#476759  autor: kuba989
 19 maja 2011, 19:27
Dzisiaj pod *400 dostałem następujące warunki:
HTC Desire za 183zł (rabat 400), umowa 30mcy, 60 zł+vat, 2 pierwsze miesiące abo za 1zł i 250min +25 gratis do wsz sieci. Oferta Orange Dla Firm.
Warto?

#476761  autor: JW_
 19 maja 2011, 19:42
OrangeDlaFirm pisze:nie lepiej po zakonczonej umowie przejsc na pre-paid, odczekac 3 m-ce i wziac abonament dla osoby indywidualnej zamiast bawic sie w cesje i p4?
Tak, i będziemy przez 3 miesiące sobie doładowywać firmowe telefony, bo orange ma w dupie klientów :mrgreen:

Sorry, ale równie ważne jak dobre warunki umowy dla części klientów jest również ważne to, aby ta umowa to był abonament. I aby ten abonament był na firmę. Nie bez przyczyny jest abonament dla firm i mix dla firm, a nie POP firmowy etc....

Pomijając to, że po co mam przechodzić na pre paid na 3 miesiące, jak po tych 3 miesiącach nadal będę mógł jedynie grzebać w bajorku jakim są plany optymalne...?
Najchętniej bym zwyczajnie przedłużył umowę w którejś ofercie dla klientów indywidualnych, pozostawiając oczywiście numer na firmę. Przy obecnej promocji z minutami x2 te oferty są całkiem dobre. W pozostałych sieciach jakoś nie mają problemów z tym, aby na firmę wziąć abo z oferty dla indywidualnych.

A jak już mam zmieniać sieć, tylko po to, aby potem wracać do orange, to czemu nie zostać już na 2 lata w nowej sieci? Warunków gorszych od planów optymalnych raczej nie dostanę :lol:

#476803  autor: dariutka
 19 maja 2011, 22:37
Hey. gdzie najlepiej przedłożyć umowę w salonie czy przez internet?

#476808  autor: dreapheus
 19 maja 2011, 23:09
przez telefon- tam wynegocjujesz najlepsze warunki

#476828  autor: tomus261
 20 maja 2011, 08:17
kuba989 pisze:Dzisiaj pod *400 dostałem następujące warunki:
HTC Desire za 183zł (rabat 400), umowa 30mcy, 60 zł+vat, 2 pierwsze miesiące abo za 1zł i 250min +25 gratis do wsz sieci. Oferta Orange Dla Firm.
Warto?
To wygląda na optymalny za złotówkę 250. Ten bonus minut to chyba wzamian za 2 numery po 1 zł do sieci.
Co prawda cena telefonu jest faktycznie pomniejszona . A czy warto? To sam musisz sobie odpowiedzieć. Mi osobiście kiedyś też coś odbiło i na 30 mieś podpisałem umowę i wiem że nigdy więcej tego nie zrobię. To się później ciągnie jak flaki z olejem.
Teraz też chciałem przedłużyć ale narazie sobie czekam.

B
 #476830  autor: lordi
 20 maja 2011, 08:34
Jak posiadasz konto w Millenium jest specjalna oferta (taryfa dla firm dla indywidualnych),
za 81zł brutto jest 300 minut do wszystkich, 1GB internetu gratis i Xperia ARC za 1 PLN
za 6,15zł wykupiłem do tego jeden "darmowy ;)" numer

#476831  autor: arcticmonkey
 20 maja 2011, 08:46
ta oferta z HTC Desire to optymalny 250 plus 10% extra jak w ofercie dopasowanej.. sprzedawcy mogą dawać taki bonus, chociaż tak naprawdę to lekki przekręt na niekorzyść Orange, bo oficjalnie 10% przysługuje tylko w ofercie dopasowanej, a 250-tka takową nie jest..

#476845  autor: kuba989
 20 maja 2011, 10:53
tomus261 pisze: A czy warto? To sam musisz sobie odpowiedzieć. Mi osobiście kiedyś też coś odbiło i na 30 mieś podpisałem umowę i wiem że nigdy więcej tego nie zrobię. To się później ciągnie jak flaki z olejem.
Teraz też chciałem przedłużyć ale narazie sobie czekam.
Dzięki za opinie, ale bardziej chodziłoby mi o to czy jestem w stanie wycisnąć z Pomarańczy coś więcej czy jest to raczej max jeśli chodzi o warunki umowy co mogą mi w tym abo dać?

#476996  autor: arcticmonkey
 20 maja 2011, 22:00
nie dostaniesz lepszych warunków.. i tak masz maksymalny rabat na telefon, nie ma większego niż 400 zł.. w ogóle to dziwne, że do tego doszedł jeszcze optymalny za 1 zł, bo to nie jest codzienność przy powyższym rabacie, ale musiały być wysokie rachunki najwidoczniej.. od 20-któregoś czerwca wchodzi jakaś nowa oferta indywidualna, więc klientom biznesowym radzę zrobić cesję.. bo Orange już się pogodził z tym, że wszyscy klienci biznesowi od nich migrują do innych sieci, głównie P4, i chyba nawet nie zamierza walczyć o tych co pozostali.. albo chce ich przynajmniej maksymalnie wycisnąć z hajsu, póki jest jeszcze kogo..

#477007  autor: tomus261
 20 maja 2011, 22:26
Nie wiem czy tylko indywidaualne będą odnawiane.
Jak ostatnio czatowałem na stronie Orange z doradcą i wypytywałem o różne cudeńka to delikatnie mi zasugerował abym odwiedził stronę po wekendzie. A dokładnie wiedział, że rozmawiamy o biznesowych taryfach.
W całej reszcie zgadzam się z arcticmonkey.

B

#477037  autor: kuba989
 21 maja 2011, 00:47
Cesja czyli przejście z oferty dla firm na ofertę indywidualną, zgadza się?
Ile to kosztuje i czy w związku z przejściem tracę staż w Orange i dostaję warunki jak dla nowego klienta?

#477226  autor: Raskus
 22 maja 2011, 00:09
Kosztuje stówe jeżeli robisz to w trakcie trwania umowy(?) niech mnie ktoś poprawi jeśli się myle.
Napisz lepiej czy to jest przeniesienie w trakcie trwania umowy, po zakończeniu umowy, czy jak?
Tracisz staż z tego co wiem, bo jednak jest to co innego niż dla przedsiębiorcy.

Doradca klienta inwydualnego Orange

#477241  autor: raistinc
 22 maja 2011, 09:47
Ze swojej strony ostrzegam przed przedłużaniem umowy przez słuchawkę, bo:

1. Konsultant mówi jedno przez telefon, a co innego jest na umowie. Obiecuje cuda na kiju i potem okazuje się, że nie jest tak kolorowo. A z kurierem wiadomo jak jest - daje szybko coś do podpisania i nie ma czasu na zapoznanie się z umową. No chyba, że ktoś się uprze... Gorzej jak w domu nie zastanie właściciela n-ru i umowę bez wahania podpisze babcia/mama/siostra itd ;)
2. Wysyłają telefonu najczęściej z wadliwych serii np. E52 - ile ja tego ostatnio odbieram w salonie, to się w głowie nie mieści. Dziwnym trafem inne reklamacje telefonów w dużej mierze są z umów przez słuchawkę ;)
3. No i już słynne - "Tak, tak - ze starej promocji dostanie Pan/Pani wszystkie bonusy i dodatkowo to co oferuje nowa promocja... Taa ;)

#477255  autor: cesarz
 22 maja 2011, 10:32
Po przyjeździe kuriera czytasz umowę i jeśli się nie zgadza , to się jej nie podpisuje . Podpisałem kilka przedłużeń uzgadniając to przez telefon i nie trafiła mi się żadna nie zgodna z ustaleniami. Raz tylko uzgodniono z użytkownikiem telefonu ,a nie zemną - właścicielem numeru . Kurier dzwonił , ale powiedziałem że nie ma po co przyjeżdżać . Dzwonili później z Orange dlaczego nie odebrałem umowy . Nie wiem jakie konsekwencje poniosła osoba która uzgadniał nową umowę z kobietą , a numer był na mężczyznę .Widocznie presja Orange na pracowników aby wykonali plan sprzedaży jest wielka .

CNN
  • Strona 145 z 208
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 208
  • 1
  • 143
  • 144