lukaaasz155 pisze:A ja zakupiłem nie dawno I550w używany, na gwarancji do lipca 2010 w dobrym stanie tylko coś jest chyba nei tak z baterią mianowicie trzyma mi jeden dzień tzn. jak w nocy ładuje to wieczorem znowu podłączam go bo już jest rozładowany. Dodam, że nie włączam nawigacji i wifi i nie używam go za mcno, kilkanaście sms, 30min muzyki, 5min połączeń i jakiś program wejśc czy coś podobnego ale to też nie za długo.. Bateria do wymienienia czy jak?
No i drugie pytanie czy idzie wyłączyć podświetlenie klawiatury?
Mimo że to stary wpis to napisze swoje odczucia co do i550W i baterii. Wygląda na to że ten typ tak ma. Miałem to samo niestety. Prawie telefon nieużywany a bateria w oczach schodziła. Ten soft dla Playa w moim odczuciu jest jakiś skopany. Natomiast po wgraniu zwykłego softu niebrandowanego od zwykłego i550 z baterią było trochę lepiej. Przynajmniej bateria od samego leżenia tak nie padała jak wcześniej. Tylko oczywiście nie będziemy mieli wtedy wifi ale cos za coś. W dodatku telefon jakoś lepiej chodził i w moim odczuciu poprawił się zasięg jak porównywałem sobie w tym wbudowanym netmonitorem którego uruchamia się kodem *#0011#
Często można spotkać informacje że soft i550 nie pasuje do i550W ale to nieprawda bo sam zmieniałem w nim softy, i nie było żadnego problemu ale co prawda zawsze jakieś ryzyko istnieje ze windows zgłupieje i coś nie wyjdzie. Ale na win xp nie ma problemu z tym. Być może na nowszych windowsach jest jakieś ryzyko.
Co do ograniczeń to nie działają programy do nagrywania rozmów, nie działa też fring. Dało sie zainstalować, uruchomić ale podczas rozmowy testowej nic nie słychać. Nie można uruchomić programu Ovi Nokia Map 3. Znaczy jak się pokombinuje to działa wersja 2.0 ale w wersji 3 obraz jest skopany.