Jeśli masz internet w TP, albo wcale go nie masz i telefon w Dialogu to możesz śmiało przejść z numerem do Netii pod warunkiem podpisania umowy na pakiet (internet + telefon).acess pisze:Witam,
mam ten sam problem - znaczy jeszcze go nie mam
chce przejsc z Dialogu do Netii na liniach TP..
bede miał taką samą jazdę ?
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Standardowo nie. Jeżeli netia w takim przypadku złoży zamówienie do TP z prośbą o możliwość przejęcia telefonu z Dialogu- TP stwierdzi, ze nie mozna, bo jestes klientem Dialogu.acess pisze:nie chce internetu od netii. mam w TP.
nie mozna samego telefonu przeniesc ?
a to Ci zagadka.
Jeżeli jednak możesz mieć na swojej lokalizacji linie Netii - wystarczy podpisac umowę o świadczenie usług telefonicznej na łączach Netii z przenisieniem numeru, tzw umowę LNP.
Wtedy jednak usługa telefoniczna będzie świadczona na łączach Netii, na łączu TP nie będziesz jej miał i TP może zacząć dociążać cię opłatą za utrzymanie łącza - 30 zł brutto.
Jeżeli chodzi o przypadek, jaki opisywał krato, to osobiście pierwszy raz słyszę o takim przejściu. Jak sam napisał - musiał być pierwszy i oby takich przejść było więcej. Jak narazie TP nadal uważa, że wszystko im wolno.
niestety nie moge miec linii Netiimala90 pisze:Standardowo nie. Jeżeli netia w takim przypadku złoży zamówienie do TP z prośbą o możliwość przejęcia telefonu z Dialogu- TP stwierdzi, ze nie mozna, bo jestes klientem Dialogu.acess pisze:nie chce internetu od netii. mam w TP.
a to Ci zagadka.
Jeżeli jednak możesz mieć na swojej lokalizacji linie Netii - wystarczy podpisac umowę o świadczenie usług telefonicznej na łączach Netii z przenisieniem numeru, tzw umowę LNP.
Wtedy jednak usługa telefoniczna będzie świadczona na łączach Netii, na łączu TP nie będziesz jej miał i TP może zacząć dociążać cię opłatą za utrzymanie łącza - 30 zł brutto.
Jeżeli chodzi o przypadek, jaki opisywał krato, to osobiście pierwszy raz słyszę o takim przejściu. Jak sam napisał - musiał być pierwszy i oby takich przejść było więcej. Jak narazie TP nadal uważa, że wszystko im wolno.

czyli musze przez uke walczyc o swoje ?

a do TP mogę wrocic juz normalnie ? czy tez nie
Do TP wrócisz normalnie.acess pisze:niestety nie moge miec linii Netiimala90 pisze:Standardowo nie. Jeżeli netia w takim przypadku złoży zamówienie do TP z prośbą o możliwość przejęcia telefonu z Dialogu- TP stwierdzi, ze nie mozna, bo jestes klientem Dialogu.acess pisze:nie chce internetu od netii. mam w TP.
a to Ci zagadka.
czyli musze przez uke walczyc o swoje ?
a do TP mogę wrocic juz normalnie ? czy tez nie
Co do UKE - jest nadzieja, że w taki sposób przejdziesz do Netii, ale musisz liczyć się z tym, że to trochę potrwa