• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#464708  autor: acess
 12 mar 2011, 00:05
Witam,

mam ten sam problem - znaczy jeszcze go nie mam :P

chce przejsc z Dialogu do Netii na liniach TP..

bede miał taką samą jazdę ?

#465083  autor: mala90
 14 mar 2011, 16:38
acess pisze:Witam,

mam ten sam problem - znaczy jeszcze go nie mam :P

chce przejsc z Dialogu do Netii na liniach TP..

bede miał taką samą jazdę ?
Jeśli masz internet w TP, albo wcale go nie masz i telefon w Dialogu to możesz śmiało przejść z numerem do Netii pod warunkiem podpisania umowy na pakiet (internet + telefon).

#465084  autor: acess
 14 mar 2011, 16:39
nie chce internetu od netii. mam w TP.

nie mozna samego telefonu przeniesc ?

a to Ci zagadka.

#465087  autor: mala90
 14 mar 2011, 16:50
acess pisze:nie chce internetu od netii. mam w TP.

a to Ci zagadka.
Standardowo nie. Jeżeli netia w takim przypadku złoży zamówienie do TP z prośbą o możliwość przejęcia telefonu z Dialogu- TP stwierdzi, ze nie mozna, bo jestes klientem Dialogu.

Jeżeli jednak możesz mieć na swojej lokalizacji linie Netii - wystarczy podpisac umowę o świadczenie usług telefonicznej na łączach Netii z przenisieniem numeru, tzw umowę LNP.
Wtedy jednak usługa telefoniczna będzie świadczona na łączach Netii, na łączu TP nie będziesz jej miał i TP może zacząć dociążać cię opłatą za utrzymanie łącza - 30 zł brutto.

Jeżeli chodzi o przypadek, jaki opisywał krato, to osobiście pierwszy raz słyszę o takim przejściu. Jak sam napisał - musiał być pierwszy i oby takich przejść było więcej. Jak narazie TP nadal uważa, że wszystko im wolno.

#465094  autor: acess
 14 mar 2011, 17:00
mala90 pisze:

a to Ci zagadka.
Standardowo nie. Jeżeli netia w takim przypadku złoży zamówienie do TP z prośbą o możliwość przejęcia telefonu z Dialogu- TP stwierdzi, ze nie mozna, bo jestes klientem Dialogu.

Jeżeli jednak możesz mieć na swojej lokalizacji linie Netii - wystarczy podpisac umowę o świadczenie usług telefonicznej na łączach Netii z przenisieniem numeru, tzw umowę LNP.
Wtedy jednak usługa telefoniczna będzie świadczona na łączach Netii, na łączu TP nie będziesz jej miał i TP może zacząć dociążać cię opłatą za utrzymanie łącza - 30 zł brutto.

Jeżeli chodzi o przypadek, jaki opisywał krato, to osobiście pierwszy raz słyszę o takim przejściu. Jak sam napisał - musiał być pierwszy i oby takich przejść było więcej. Jak narazie TP nadal uważa, że wszystko im wolno.
niestety nie moge miec linii Netii :(

czyli musze przez uke walczyc o swoje ? :(

a do TP mogę wrocic juz normalnie ? czy tez nie

#465101  autor: mala90
 14 mar 2011, 17:45
acess pisze:
mala90 pisze:

a to Ci zagadka.

niestety nie moge miec linii Netii :(

czyli musze przez uke walczyc o swoje ? :(

a do TP mogę wrocic juz normalnie ? czy tez nie
Do TP wrócisz normalnie.
Co do UKE - jest nadzieja, że w taki sposób przejdziesz do Netii, ale musisz liczyć się z tym, że to trochę potrwa

#465160  autor: Vieslav
 14 mar 2011, 21:55
Złóż, to zobaczysz co się będzie działo. Sam się interesuje tematem, jak tylko skończy mi się umowa z Dialogiem przechodzę do Netii.

#475779  autor: mareee
 14 maja 2011, 15:17
Przepraszam za odkopanie tematu.
A jak to jest z WLR Ery ? Tzn. posiadam Erę Domową i numer TP i chciałbym od razu przejść na erę stacjonarną na linii TP razem z ich internetem. Też jest tak samo jak u powyższej osoby , że nie muszę wracać do TP ?

#476021  autor: SEBBAS100
 15 maja 2011, 18:25
Idziesz do salonu/punktu ery składasz wniosek o przeniesienie tel i internetu i wszystko za Ciebie powinni załatwić.