• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

#472059  autor: Chrzan82
 22 kwie 2011, 21:09
Ja się cieszyłem, że 1Mbit Neo+ udało mi się podpiąć. Po latach się przeprowadziłem i teraz bez netu min. 10Mbit ciężko mi pracować ;)Dlatego LTE jest dla mnie świetnym rozwiązaniem - jeśli dobrze dobierze się limit, to będzie bajka ;]

#472201  autor: lewicki
 23 kwie 2011, 20:35
Chrzan82 pisze:Ja się cieszyłem, że 1Mbit Neo+ udało mi się podpiąć. Po latach się przeprowadziłem i teraz bez netu min. 10Mbit ciężko mi pracować ;)Dlatego LTE jest dla mnie świetnym rozwiązaniem - jeśli dobrze dobierze się limit, to będzie bajka ;]
Bo człowiek się przyzwyczaja, a potem jak trafi 'na wieś' to mu ciężko... ;)
Jak pojechałem do rodziny, gdzie netu wcale nie mają, to przed kompletnym odcięciem od świata ratował mnie smartphone - chyba jestem uzależniony :P

#472763  autor: a.malecki
 26 kwie 2011, 20:56
To wyjedźcie sobie za granicę na 3 miesiące, gdzie net jest jak mu się zechce pojawić, na dodatek wyjątkowo marnej jakości... Miałem tak i szczerze mówiąc czułem się jak bez ręki. Zwłaszcza bolało to przy próbie kontaktowania się z bliskimi...

#472806  autor: progosu
 26 kwie 2011, 23:22
Mam takie pytanko, czy to jest internet bez limitow pobierania danych? Czy moze placi sie tak jak w sieciach komorkowych?

#472808  autor: Chrzan82
 26 kwie 2011, 23:37
progosu pisze:Mam takie pytanko, czy to jest internet bez limitow pobierania danych? Czy moze placi sie tak jak w sieciach komorkowych?
No litości...
Mam dobry dzień, więc...
To jest net taki jaki możesz kupić u innych operatorów, czyli - masz miesięczny limit określonej wielkości, jak go przekroczysz to albo net ci odcinają, albo naliczają dodatkowe opłaty.

#472810  autor: maciek764
 26 kwie 2011, 23:45
Mam takie pytanko, czy to jest internet bez limitow pobierania danych?
Limity są dosyć... miażdżące :twisted:

#472881  autor: Chrzan82
 27 kwie 2011, 13:03
maciek764 pisze: Limity są dosyć... miażdżące :twisted:
W jakim sensie ? Mało czy dużo ? Bo ciężko wyczuć ;)
Jednemu 5GB starczy, drugi będzie narzekał na te 50GB...

#473150  autor: a.malecki
 28 kwie 2011, 18:19
Miażdżące to są oferty np. Play z ich 4G :D Jak ktoś się na tym zna to na kilometr czuje marketingowy bełkot.
A limity w LTE Polsatu są... żadne, bo aktualnie trwają testy i gdybanie na temat przyszłych abo/limitów jest bez sensu.

#473217  autor: maciek764
 28 kwie 2011, 23:59
Miażdżące to są oferty np. Play z ich 4G
Wcale nie są takie miażdżące. Jeżeli sieć działą dobrze w danej lokalizacji (a przecież można przetestować) to te 2-4Mb starczą osobie która nie ma innych opcji dostępu do internetu, albo opcje są liche. I tak mamy 19GB za 59zł miesięcznie + nielimitowane nocne.
A limity w LTE Polsatu są... żadne, bo aktualnie trwają testy i gdybanie na temat przyszłych abo/limitów jest bez sensu.
Żebyś się nie zdziwił że po testach dowalą 5GB w dzień i 50GB w nocy... No ale mam nadzieję że się mylę i wykorzystacie wasze setki megabitów na sekundę.

#473748  autor: Chrzan82
 01 maja 2011, 19:32
maciek764 - on chyba miał na myśli oferty a nie fizyczne warunki (optymalne z resztą...) u jakiejś osoby.
Żebyś się nie zdziwił że po testach dowalą 5GB w dzień i 50GB w nocy...
Jasne, że 'dowalą' w końcu testerzy mają tak w umowie napisane, więc czego się spodziewasz ? ;)
Inna bajka, że nie wiadomo jakie będą limity i abonamenty po rozpoczęciu sprzedaży - jedno jest pewne, w nocy będą większe limity...

#474121  autor: a.malecki
 04 maja 2011, 13:13
maciek764 - tutaj bardziej chodzi o to, że swoje '4G' Play reklamuje jak jakieś objawienie a to jest zwykłe robienie ludziom wody z mózgu. To 4G od 'tradycyjnego' 3G praktycznie niczym się nie różni, poza nazwą. Świetnie pokazuje to ilość telefonów jakie są 'zgodne' z 4G - nawet takie sprzed 2 lat dają radę ;)

#474122  autor: maciek764
 04 maja 2011, 13:19
To, że Play się zeszmaciło z ich "4G" swoją drogą... Ale jakbym przykładowo nie miał możliwości kabla, a miał HSPA Playa i LTE Polsatu w zasięgu to wolałbym te 19GB za 59zł + nielimitowane nocne ze zwykłą prędkością (a niech będzie nawet ten 1-2Mb/s) niż CP ze swoimi milionami megabitów na sekundę i absurdalnymi limitami nakładanymi nawet w nocy.

#474183  autor: Vieslav
 04 maja 2011, 16:40
wolałbym te 19GB za 59zł + nielimitowane nocne ze zwykłą prędkością (a niech będzie nawet ten 1-2Mb/s)
Taka prędkość może i była, ale rok temu. Teraz maks co wyciągniesz to 200 kb/s i to w zdecydowanej większości miast, więc chyba lepiej mieć absurdalny limit i przyzwoitą prędkość niż duży limit i prędkość nie pozwalającą na korzystanie z sieci.

#474195  autor: maciek764
 04 maja 2011, 17:19
Teraz maks co wyciągniesz to 200 kb/s
Obrazek

Nie zauważyłem na Śląsku żadnych problemów z działaniem sieci...

#474240  autor: Marens
 04 maja 2011, 21:19
Vieslav pisze:Teraz maks co wyciągniesz to 200 kb/s
Nie zauważyłem na Śląsku żadnych problemów z działaniem sieci...
Teraz zejdźmy na ziemie
ObrazekObrazek

#474356  autor: Chrzan82
 05 maja 2011, 17:44
Vieslaw - ja u siebie na telefonie wyciągam jakieś 300KB/s, więc lekko ponad 2Mbit. Myślę, że spokojnie da się uzyskać z anteną 3Mbit (fakt, mieszkam w dużym mieście).
Ale zanim dostałem LTE, to parę lat temu męczyłem się z EDGE/GPRS bo tepsa nie mogła kabla 10m pociągnąć...

Marens - to jest net mobilny, nie każdy będzie miał dobrą prędkość, nie w każdym miejscu. To, że akurat tobie kiepsko działa nie znaczy, że ta usługa jest nic nie warta... W LTE masz dokładnie to samo.

#474558  autor: a.malecki
 06 maja 2011, 20:05
Chyba popłynęliście z tematem trochę nie w tą stronę ;)
Na chwilę obecną LTE nie jest jeszcze 'pełnoprawnym' netem bezprzewodowym - cen brak, ciągle są testy, ciągle się zmienia jakość usługi...

#474823  autor: Chrzan82
 08 maja 2011, 21:54
Nawet jak na 'niepełnoprawny' net bezprzewodowy, to LTE Polsatu radzi sobie nadzwyczajnie dobrze. Jasne, są przerwy w dostępie do netu itd. ale jeśli chodzi o parametry to nic nie jest w stanie mu dorównać (płakanie, że 'u mnie nie działa' tego nie zmienia - u mnie w piwnicy też np. Play nie odbiera, i co ? :P)

#475183  autor: a.malecki
 10 maja 2011, 19:45
Czytałem niedawno, że LTE w niektórych krajach używany jest jako właśnie 'zamiennik' netu kablowego. Tylko co to za zamiennik, w którym są limity ? Jasne - duża szybkość i małe pingi robią swoje, ale żeby komfortowo z takiego netu korzystać w domu (filmy, muzyka - streaming online) to potrzeba przynajmniej 50GB miesięcznie, czyli tyle ile mamy obecnie na testy.

#475190  autor: kerim36
 10 maja 2011, 20:34
a.malecki pisze:Czytałem niedawno, że LTE w niektórych krajach używany jest jako właśnie 'zamiennik' netu kablowego. Tylko co to za zamiennik, w którym są limity ?
moze w tych "niektorych krajach" nie ma limitow

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
  • Strona 6 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1