• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #474845  autor: orchidea
 08 maja 2011, 23:34
chciałabym się zapytać jaka opłata abonamentowa jest naliczana bez promocii
tzn. osoatni aneks podpisywałam na 24 miesiące 10 maja 2009 roku - czyli jest do 10 maja 2011
pierwszą umowę podpisalam 29 sierpnia 2005 roku i teraz mam pytanie, jeśli nie podpisze nowego aneksu to jaki abonament jest naliczany - napewno wyższy niż w trakcie obowiązywania go, jednakże nie mogę znaleźć informacji ile będzie wynosil - lub też neiw iem gdzie mam na to patrzeć
I w takim razie czy im niższe abonamenty w obowiązujących aneksach to abonament w tej pzrerwie miedzy anaeksem a końcem umowy bedzie niższy?

#474854  autor: Pijo
 08 maja 2011, 23:46
Podaj jaką masz taryfę - dokładną nazwę .

Jakie usługi dodatkowe masz włączone (cześć z nich może być przez aneks promocyjne obniżona cenowo , najlepiej jest je wyłączyć w ostatnim miesiącu obowiązywania aneksu,jeśli nie chcesz za nie dodatkowo płacić .
miedzy anaeksem a końcem umowy bedzie niższy?
No raczej wyższy, aneksy podpisuje się przeważnie dlatego aby płacić mniej niż w standardowym cenniku

#474856  autor: orchidea
 08 maja 2011, 23:50
Pijo pisze:Podaj jaką masz taryfę - dokładną nazwę .

Jakie usługi dodatkowe masz włączone (cześć z nich może być przez aneks promocyjne obniżona cenowo , najlepiej jest je wyłączyć w ostatnim miesiącu obowiązywania aneksu,jeśli nie chcesz za nie dodatkowo płacić .
miedzy anaeksem a końcem umowy bedzie niższy?
No raczej wyższy, aneksy podpisuje się przeważnie dlatego aby płacić mniej niż w standardowym cenniku
Mam Nowa Era 80
brak dodatkowych usług

#474862  autor: Pijo
 09 maja 2011, 00:26
Między aneksem a końcem umowy będziesz płacić 80,65 zl/msc.

Tu jest cennik: http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... _vat23.pdf

#475021  autor: st.konsultant
 09 maja 2011, 20:53
Pijo pisze:Między aneksem a końcem umowy będziesz płacić 80,65 zl/msc.

Tu jest cennik: http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... _vat23.pdf
Niekoniecznie tak musi być. Czasami upusty są bezterminowe. Warto dopytać w BOA.

#475099  autor: orchidea
 10 maja 2011, 09:30
dziękuje za odpwiedzi, teraz w takim razie najlepiej się skonsultuje z iBOA, ale przynajmniej wiem już czego się spodziewać

#475241  autor: nv20
 10 maja 2011, 23:22
Mi się w tym miesiącu skończył aneks - Nowa Era 60. Do końca umowy dwa miesiące i rachunki przychodzą na 60zł z groszami, więc w Twoim wypadku będzie pewnie tak, jak mówią koledzy... :)