• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #474826  autor: pelopid
 08 maja 2011, 22:21
[/b] Witam poszukuje pomocy !!!!!!!

Niedawno przeprowadziłem się na nowe mieszkanie i chciałem przenieść numer telefonu i Neostrada z TP i niby wszystko było proste zasięg jest . ale okazało sie ze jednak odwrotnie bo okazało się ze nie ma możliwości technicznych do przeniesienia bo nie wyprowadzonych przewodów w tym mieszkaniu bo wcześniejsi właściciele zlikwidowali gniazdo. a spółdzielnia nie wyraża zgody na położenie kabla w nowo wyremontowanej klatce schodowej.

I przysłano mi teraz karę za zerwanie umowy .

Co mam teraz zrobić ???? :smt010

#474842  autor: noak
 08 maja 2011, 23:20
jeśli na nowym adresie nie ma możliwości technicznych to nie powinni ci wlepić kary bo to nie twoja wina że spółdzielnia się nie zgadza na podłączenie gniazda, jak ja się przeprowadzałem to nie miałem problemów przeniosłem telefon na nowy adres i nie musiałem podpisywać nowej umowy na neostrade nawet na infolinii próbowano mnie nastraszyć że karę mogę zapłacić jak nie podpisze nowej umowy! i np u mnie paradoks polegał na tym że na nowym adresie kablówka mnie nie mogła podłączyć więc wróciłem do neo ale nie narzekam 20Mb/s mam i śmiga na maxa

#474850  autor: Pijo
 08 maja 2011, 23:40
noak pisze:jeśli na nowym adresie nie ma możliwości technicznych to nie powinni ci wlepić kary bo to nie twoja wina że spółdzielnia się nie zgadza na podłączenie gniazda,
Mogą wlepić karę i zrobią to . TP SA pięknie wszystkie możliwości rozwiązania umowy bez płacenia kary wyeliminowała w swoich regulaminach.

Kiedyś była opcja wzięcia aneksu na neo+TV i odstąpieniu od umowy w ciągu 10 dni. Teraz chyba nic się nie da już zrobić.

#474992  autor: gory-szalenstwa
 09 maja 2011, 18:36
Jeśli w starym miejscu zamieszkania ktoś będzie nadal mieszkał, to sceduj usługi na tą osobę. Oczywiście pod warunkiem, ze będzie chciała korzystać z internetu od TP

#475002  autor: Arturos
 09 maja 2011, 19:28
Rozumiem że już dostałeś opłatę za zerwanie umowy czyli wypowiedziałeś umowę na starym adresie?
Jeśli tak to anulowanie tej kary jest możliwe tylko jeśli podpiszesz umowę w jakiejkolwiek lokalizacji na usługę internetową w TP. Pozostaje wywalczyć zgodę od spółdzielni na wykonanie instalacji na klatce.

Pozdrawiam Arturos