Mam 2 telefony na firmę, na jednym aktualnie średnie rachunki to ok. 170 zł ( abo za 155), a na drugim za ok. 60 zł (a więc w sumie około 230 zł, ale bywały i za 350, więc średnią mogę mieć wysoką).
Pierwszy raz dzwoniłem do SUK w marciu, dostałem ofertę jak z pieszej strony tematu, ale ponieważ żaden telefon mnie nie interesował a Pan nie chciał mi nic spuścić z iPhona, zdecydowałem czekać na SGS2. Interesowały mnie abonamenty za 160 lub 130 zł (po obniżce).
Po majówce telefon do SUK, Pani miła, ja byłem bogatszy w przeliczenia, które pokazywały że minutowo zmieszczę się w tym niższym abonamencie, ale bardzo ważny był dla mnie internet (ogromna różnica - 2 GB do 300 MB w niskiej prędkości). Ponarzekałem ponarzekałem, Pani oczywiście nie mogła nic na to poradzić, ale zaproponowała mi obniżkę cen telefonów o połowę (w obu rozważanych abonamentach!).
Poprosiłem o telefon z informacją kiedy telefony przyjdą, a za 3 godzinki Pani dzwoni i mówi że właśnie przyszło 70 sztuk

. Szybka decyzja, zdecydowałem się na niższy abonament (różnica 450 zł w ciągu 2 lat) i obecnie czekam na telefon

. Żeby nie było wątpliwości - Abo 130 zł/mieś, cena tel 249,5 zł (rabat o połowę cennikowej ceny + (a w zasadzie minus

) 150 zł za punkty).
Mam nadzieję, że jest to w miarę czytelne, w razie pytań chętnie odpowiem

Bardzo dziękuje osobą, które stworzyły ten temat, dzięki wam dostajemy dużo lepsze warunki, wiemy z kim i jak rozmawiać, co możemy zyskać. Niewielu chce się podzielić taką informacją i pomóc innym. Wielkie brawa!