Użytkownik
Ranga
Obserwator
Czy aż tak stracisz jak podarujesz ten kod na cele charytatywnexjaniux pisze:Witam!
Mam pytanie - na dniach kończy mi się umowa, chciałem zrezygnować z abonamentu i przejść na tak-tak. Nazbierałem ponad 6500pkt premii i chciałem je przerzucić w formie doładowań na mój bieżący numer który docelowo wyemigruje na tak-tak. Jak to zrobić?
Pozdrawiam!
zabrzmi moze brutalnie, ale ja majac w perspektywnie oddania 6500 punktow, z ktorych moglbym miec w najbardziej optymistycznej wersji 350zl (a nawet wiecej w zaleznosci od zakupionego startera przy powrotnym przenoszeniu numeru) mocno bym sie zastanawial... dla niektorych te 350zl to nierzadko 1/4 pensji. ostatecznie tych punktow nikt nikomu za darmo nie dal.plustik pisze:moim zdaniem nie ma co aż tak dusić grosza a można pomóc innym, na pewno nie zbiedniejesz...
Zgoda..., ale chociaż część tych punktów można przeznaczyć na pomoc biednym dzieciom - mam tu na myśli m.in dożywianie. Ale to kwestia już człowieka i jego sumienia...thonka pisze:zabrzmi moze brutalnie, ale ja majac w perspektywnie oddania 6500 punktow, z ktorych moglbym miec w najbardziej optymistycznej wersji 350zl mocno bym sie zastanawial... dla niektorych te 350zl to nierzadko 1/4 pensji. ostatecznie tych punktow nikt nikomu za darmo nie dal.plustik pisze:moim zdaniem nie ma co aż tak dusić grosza a można pomóc innym, na pewno nie zbiedniejesz...
majac w reku zdrapki? nic trudniejszego pod warunkiem przeniesienia bez okresu wypowiedzenia czyli z kara umowna, a skoro umowa ma sie zakonczyc na dniach to calkiem prawdopodobne, ze kara bedzie niska, albo nie bedzie jej wcale.plustik pisze:Co do tych 350zł to nie wiem czy dałoby radę od razu, jak się przenosi numer do TT przelać tą kwotę na konto prepaid.
Mając zdrapki OK, ale z punktów EP ich nie wygenerujeszthonka pisze:majac w reku zdrapki? nic trudniejszego pod warunkiem przeniesienia bez okresu wypowiedzenia czyli z kara umowna, a skoro umowa ma sie zakonczyc na dniach to calkiem prawdopodobne, ze kara bedzie niska, albo nie bedzie jej wcale.plustik pisze:Co do tych 350zł to nie wiem czy dałoby radę od razu, jak się przenosi numer do TT przelać tą kwotę na konto prepaid.
przeciez caly czas wyzej pisalismy o kuponach elektronicznych.plustik pisze: Mając kody OK, ale z punktów EP ich nie wygenerujesz![]()
pewnie, ze nie, bo w chwili wypowiedzenia:plustik pisze:Powiedzmy masz nr w abo Ery i masz 6500ptk EP i chcesz przenieść do TT (rozwiązując umowę z abonamentem) - i chcesz go doładować tymi punktami z abo, który miałeś wcześniej - raczej to się nie uda
najprostsza metoda, choc moze troche trwac no i nigdy nie odzyskamy calosci kwoty takiego doladowania, bo mimo wszystko zawsze trzeba troche zejsc z ceny.plustik pisze: W grę wchodziła by tylko odsprzedaż tych kodów z ptk EP i jak juz nr będzie w TT kupno za te pieniądze z odsprzedaży nowych kodów doładowujących...
acha czyli kupując z ptk EP kupon elektroniczny można go zrealizować w salonie i dostać kod doładowania - zdrapkiprzeciez caly czas wyzej pisalismy o kuponach elektronicznych.
sa to kupony kwotowe w postaci kodu sms do zrealizowania w salonach ery, za ktore mozna kupic m.in. kupony doladowan.
inaczej.plustik pisze:acha czyli kupując z ptk EP kupon elektroniczny można go zrealizować w salonie i dostać kod doładowania - zdrapki(ważny 21dni?)
OK, a w jakim okresie można zrealizować taki wydruk doładowania z terminalathonka pisze:kupujac za pomoca takiego kuponu elektronicznego wydruk z doladowaniem ma sie te sama "zdrapke" jakby sie ja kupilo za gotowke.
jezeli nie zrealizuje sie kuponu elektronicznego w ciagu 21 dni, punkty wracaja spowrotem na konto era premia.
tego nie wiem. na kazdym wydruku powinna byc data waznosci. strzelam, ze minimum pol roku jak nie wiecej.plustik pisze: OK, a w jakim okresie można zrealizować taki wydruk doładowania z terminala![]()