No własnie zastanawiam się nad skorzystaniem z Gwarancji Ceny i przejściem na No Limit w Netii. Obecnie płace u nich 60zł. za 8Mbit/s, a wyciagam 8,5Mbit/s. Moje łącze prawdopodobnie duzo więcej nie wyciągnie, ale przynajmniej bym płacił 5zł./mc. mniej niz teraz. Tylko obawiam się, żeby mi nagle prędkość nie spadła na tych nowych zasadach.
darkangel pisze:Nie wiem jak w Orange ale w TP od niedawna ponoć można brać nowy aneks na wyższą prędkość przed skończeniem umowy.
Podwyzszać prędkość w obowiązujacej umowie można było od zawsze, ale cena obowiazywała taka jak przy podpisaniu umowy, bez względu na to jaka była cena w dniu podwyzszenia predkości.
Na jesieni wprowadzili promocje z których mozna było skorzystac wczesniej niz na te 3 miesiace do końca starej umowy. Ludzie im uciekali, wiec musieli sie jakos ratowac. Ale w regulaminie tych nowych promocji nigdzie nie bylo zapisane, że bedzie mozna wczesniej przejść na nowsze promocje niz przed zakończeniem obowiązujacej umowy. A więc wszystko zalezy od regulaminów dopiero wprowadzanych promocji.