@fortel
Przy robieniu Hard Reseta co mam mieć włożone: SIMkę, kartę pamięci, czy obie? Do tego trzeba mieć pełną baterię, czy to do innego resetu się jej wymaga? Czy zrobienie kopii zapasowej przez PC Suite wystarczy, bym po HR i przywróceniu danych z PC Suite miał na telefonie wszystko dokładnie tak, jak teraz? Wiem, że będę musiał zrobić HelloOXem "łamanie" i RP+ wszystkie patche wgrać od nowa, ale czy to wszystko? Wgranie softu raczej odpada - za wolne łącze, żeby pobierać te 100MB czy ile to zajmuje, nie wiem też jak to się robi. Jak mam przenieść na kartę najważniejsze aplikacje? Chodzi Ci o tą kopię przez PC Suite, czy inaczej?
@dario321
Nic nie instalowałem. Problemu z samoistnym usuwaniem się danych z karty pamięci mam od dawna (tracę zdjęcia, muzykę, inne pliki-WTF?)
@taktakmen:
1)Mobilne Gadu Gadu dla GaduAIR wersja chyba 4.07, na karcie pamięci (nie ma w szukajce ani w menu, gdy chciałem pobrać tą samą wersję i zainstalować pisało: "Nie można zainstalować)
2)Nokia Situations, chyba karta pamięci (nie było w szukajce, ani w menu, ale ustawienia na pewno były zostawione, bo po pobraniu ponownym ze Sklepu Ovi miałem już skonfigurowane tak, jak było)
3)Zensis Theme DIY, chyba karta pamięci (najpierw zniknął ustawiony motyw i ustawił się domyślny, potem w menu zmieniła się nazwa na podobną ale po włosku (? chyba) i ikona na taką, jaką masz menadżerze aplikacji, nie szło uruchomić programu)
4)Opera Mobile 11, na karcie pamięci (wyłączyła się i nie szło jej ponownie uruchomić)
5)YouTube, na karcie pamięci (nie szło go uruchomić po "tym czymś", poprzedniego dnia działał, bo włączałem go)
6)Shazam, na karcie pamięci (ikona taka jak u Z T DIY, nie szło uruchomić)
O tym zniknięciu nie było śladu w menadżerze aplikacji.
Usunąłem YouTube, Shazam i Theme DIY, Operę Mobile 11; Operę Mobile pobrałem od producenta, Shazam i Situations zainstalowałem ze Sklepu Ovi.
---------------------------
Zrobiłem kopię zapasową (przez PC Suite i kopię karty na dysk laptopa) i po HR przywracałem dane, ale straciłem przez to jeszcze więcej aplikaji. Dodatkowo telefon zaczął nienaturalnie mocno mulić, zwieszał się na byle czym, ale zaczął reagować po pół minuty. Pomógł kolejny HR. Przesłałem sobie na telefon tylko kontakty i notatki z kalendarza, ustawienia, modyfikacje i wgrywanie aplikacji musiałem zacząć od nowa (i teraz aplikacje zaczęły mi się znikąd pojawiać

) ale jakoś sobie z tym poradziłem. Skasowałem parę rzeczy przez X-Plore i jak narazie telefon działa. Dzięki za porady!
---------------------------
Niestety problem ze znikaniem danych powrócił. Wczoraj zniknęły mi wszystkie dane z Opery Mobile: zakładki, zapisane strony, historia i hasła (choć sama przeglądarka została). Miałem szczęście, bo miałem kopię zapasową na laptopie, to skopiowałem tylko conieco i wszystko działa jak należy. Denerwuje mnie jednak to, że cały czas czegoś jednak ubywa z karty pamięci. Można temu jakoś zapobiec? Bo do instrukcji (HR, format) się zastosowałem, ale jakoś długo to to nie pomagało...