• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 13 z 19
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19

#472729  autor: joxar1
 26 kwie 2011, 18:45
Witam po świętach :D

Gadulski, i co zamierzasz zrobić z tą listą? Wysłać do Plusa?

Z innej beczki: "NAD MORZEM" żyje i ma się świetnie:

Obrazek

(Sławno)

#472734  autor: Gadulski
 26 kwie 2011, 19:03
joxar1, nie, nie planuje nigdzie tego wysyłać... Akusz zmian dostępny będzie tutaj. Osoby odpowiedzialne za Cell Info może tutaj zagladają i uwzględnią zmiany...

Swoją drogą analogicznie do "NAD MORZEM" powinno być "W GORACH" a także:
"NA NIZINACH", "W KOTLINIE", 'W POBLIZU JEZIORA" "NAD STAWEM" "W MIESCIE" "W OGRODZIE" I jeszcze np. "POD PLOTEM"... :)

Obrazek

#472740  autor: user_delete34
 26 kwie 2011, 19:35
Gadulski pisze:zagladają i uwzględnią zmiany
Zaglądają. I tyle. Jak zapłacisz, to może, bo raczej nikt (z "gości technicznych" operatora) się tym nie przejmuje, że informacja mogłaby brzmieć inaczej, jest nieprecyzyjna lub błędna.
Gadulski pisze:analogicznie do "NAD MORZEM" powinno być "W GORACH"
Kto, jak kto, ale ja uważam, że już lepsza jest taka informacja, niż np. pomorskie, jak to zapewne jest w większej części województwa (podobnie u mnie: śląskie, łódzkie, opolskie...).

#472741  autor: Gadulski
 26 kwie 2011, 19:39
Markadiusz pisze:podobnie u mnie: śląskie, łódzkie, opolskie...
jeszcze taki zapis byłbym w stanie przełknąć... Niestety jest to "Opolskie", "Slaskie" itd...

Obrazek

#472747  autor: joxar1
 26 kwie 2011, 19:55
Markadiusz, akurat tu byś się zdziwił. Na Pomorzu (Gdańskie, Środkowe, Zachodnie) są niemal zawsze miejscowości, w których stoi nadajnik (lub podział nazw na sektory - nazwy najbliższych miejscowości). Zdarza się tylko czasem coś takiego jak "NAD MORZEM" czy "KASZUBY".

No,Gadulski, w zasadzie to Markadiusz ma rację - jak im nie zapłacisz to nie zrobią. Choć z drugiej strony byłem mile zaskoczony gdy po moim mailu do BOKu poprawiono błąd ortograficzny w nazwie miejscowości.

#472754  autor: user_delete34
 26 kwie 2011, 20:24
Gadulski pisze:jeszcze taki zapis byłbym w stanie przełknąć... Niestety jest to "Opolskie", "Slaskie" itd...
Tak, tak, oczywiście o takie wersje mi chodziło. Ja bym się bardzo ucieszył z poprawnej (poza ortografią-chyba nie da rady napisać np. Łódź, nie?), niekonieczne pełnej nazwy miejscowości lub gminy lub choćby kodu pocztowego regionu (dziwne, nie? :P zawsze to jednak lepsze niż nazwa województwa, moim zdaniem).
joxar1 pisze:Markadiusz, akurat tu byś się zdziwił. Na Pomorzu (Gdańskie, Środkowe, Zachodnie) są niemal zawsze miejscowości, w których stoi nadajnik (lub podział nazw na sektory - nazwy najbliższych miejscowości). Zdarza się tylko czasem coś takiego jak "NAD MORZEM" czy "KASZUBY".
To miło. U mnie zdarza się tylko czasem coś takiego jak nazwa miejscowości... :-D

#472758  autor: Gadulski
 26 kwie 2011, 20:41
Markadiusz pisze:poza ortografią-chyba nie da rady napisać np. Łódź, nie?
Niestety jest brak możliwości wprowadzania polskich znaków w Cell Info...
joxar1 pisze: w zasadzie to Markadiusz ma rację - jak im nie zapłacisz to nie zrobią.
I ja takiemu myśleniu życzę powodzenia... Chodzi mi oczywiście o myślenie operatora... Po siedmiu latach odszedłem z Simplusa nie uraniając ani jednej łzy...
Niech im płaci kto chce, jak im ani złotówki nie zapłacę...

Fakt, iż nikt nie interesuje się literówką, którą zgłaszam już do Plusa od niepamiętnych czasów, powoduje, że operator w moich oczach wygląda tak jak wygląda...

Powodzenia wszystkim w Plusie życzę!!!

Obrazek

#472823  autor: slawnokia
 27 kwie 2011, 01:01
Gadulski
Raczej wątpię aby Plus CI poprawiał po wpisach na forum. To nie Era.
Już o tym ja pisałem i Patryk_

W miejscowości Osiek leci CI z Plusa:

Obrazek

A tak się to ma do najbliższej miejscowości z Podkarpacia:

http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... .90863&z=9

I tak od paru lat. Tak się Plus swoim CI przejmuje.

Ale jak chcą ,lub ktoś im zapłaci to się da, dla przypomnienia dwa screeny z moich okolic:

Obrazek

Rejon hotelu Klimczok w Szczyrku.

I to:

Obrazek

CI z Oświęcimia, obecna nazwa Zakładów Chemicznych.

Osobiście wolę CI Plusa , bo tu można zobaczyc jakieś "niespodzianki" w terenie.

Raczej PLAY i Orange jest nudne w tym temacie.

A u mnie jakby było CI "W Gorach" to lepiej by sie prezentowało niż "Slaskie".

#472904  autor: joxar1
 27 kwie 2011, 15:31
Gadulski, akurat do Plusa to mam bardzo duży sentyment i z żalem odchodziłem do Play (36i6 przestało mi się kalkulować).
Fakt, iż nikt nie interesuje się literówką, którą zgłaszam już do Plusa od niepamiętnych czasów, powoduje, że operator w moich oczach wygląda tak jak wygląda...
To już po prostu kwestia konsultanta, na którego trafiasz. Ja trafiłem ja p. Barbarę (nie pamiętam nazwiska) i wszystko ładnie poszło. Co do innych konsultantów to też nie mam żadnego zarzutu - fachowa informacja, konkretna (bo dopytywałem się o 3G w Ustce), ba, podano mi nawet przybliżony termin odpalenia. [Koniec off-u :P ]

#473880  autor: slawnokia
 02 maja 2011, 16:26
Kolejna ciekawa nazwa z Plusa. Można ją zobaczyc w Żorach, w rejonie Auchan.

Obrazek

Niestety jak na razie mam tylko screena z wiadomości sieciowych.

#473899  autor: user_delete10
 02 maja 2011, 18:12
Zaciekli badacze CI wychwycą takie plusowskie rarytasy. Jednak marna to pociecha kiedy poruszając się po nawet jednym regionie na 99% jego powierzchni widać tylko nazwę województwa lub region geograficzny. W Erze każde przelogowanie do nowej stacji BTS daje miły efekt dla oka. W Plusie mamy miłe zaskoczenia z racji takiego CI, jakie pokazano powyżej. W Erze można mieć tylko nie miłe zaskoczenia z powodu błędów, małej litery czy literówki. A tak zawsze jest pięknie i ładnie.

#473910  autor: joxar1
 02 maja 2011, 19:56
W Erze każde przelogowanie do nowej stacji BTS daje miły efekt dla oka.
E-e! W Erze każde przelogowanie poza miastem daje ten sam nużący efekt: "gm.Bedzino" oraz "Pomorze Srodkowe" (nazwy przykładowe), a w Plusie full profeska: co przelogowanie to nowa nazwa miejscowości (i to konkretna, a nie jakieś ogólniki Erowe) :P :P . Przyjedźcie na Pomorze to ujrzycie co znaczy CI w Plusie :D (Nie mówię o miastach, bo tu dokładniejsza jest Era).

#473971  autor: slawnokia
 03 maja 2011, 04:15
joxar1

To ciesz się,że CI Plusa tak u Ciebie wygląda, u mnie poza wyjątkowo ciekawymi nazwami, co można wyżej oglądnąc nic nie ma poza nazwą województwa :Slaskie, lub regionu : Beskid. I czasem miejscowości.

. Nawet u mnie w Bielsku-Białej tylko "Bielsko" jest.
Tymczasem w Erze nazw jest 99.
Miałem okazję byc ostatnio na południu Małopolski, choc przyznam,że na CI Ery byłem skupiony,to też obserwowałem CI Plusa.
Oprócz nazwy "Malopoplska" raczej nic tam nie było.
Jedyna ciekawa nazwa to "Dobra Stacja" w miejscowości Dobra ,co już wcześniej było w temacie.

#473991  autor: maciek764
 03 maja 2011, 11:27
To ciesz się,że CI Plusa tak u Ciebie wygląda, u mnie poza wyjątkowo ciekawymi nazwami, co można wyżej oglądnąc nic nie ma poza nazwą województwa :Slaskie, lub regionu : Beskid. I czasem miejscowości.
Jak mam w Plusie wyłączone, bo jak widzę "Zasięg iPlus 3G" to mi się niedobrze robi...
 #474885  autor: arek.85
 09 maja 2011, 11:13
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

#474955  autor: joxar1
 09 maja 2011, 16:35
Dzięki za screeny, Arek :D

Jak widać na powyższych obrazkach, w kraju z tym CI nie jest tak tragicznie jak mówicie :P

#474966  autor: arek.85
 09 maja 2011, 17:14
ciekawostką jest to że warszawa jest napisana drukowanymi literami :)

#474994  autor: user_delete34
 09 maja 2011, 18:39
arek.85 pisze:drukowanymi literami :)
:-D Chyba o wielkie Ci chodziło?
joxar1: Nie jest tragicznie... tam, gdzie jest ruch i ktoś spojrzy na telefon. Poza takimi miejscami bywa bardzo różnie.

#475001  autor: Pawrzes
 09 maja 2011, 19:25
Ostatnio nie trzymają się wieloletniej zasady wyróżnienia stolicy:

Obrazek

No i oczywiście zamiast wielu nazw miejscowości teraz jest:

Obrazek

Większość BTSów na w różnych wsiach, gminach emituje:

Obrazek

Pozdrawiam

#475059  autor: slawnokia
 09 maja 2011, 22:38
joxar1
Choc w Plusie CI u mnie w wiekszości tylko "Slaskie" i "Beskid" to jednak wolę to niż Orange czy PLAY.Duża czcionka i prawie żadnych niespodzianek.
Ze względu na to,że jest nieprzewidywalne i nieraz już mnie mile zaskoczyło.
Choc mogliby się bardziej postarac . Nazwa "Piotkow Tryb." śmiało może dołączyc do "skrótów myślowych" CI Plusa.

A coś nowego z CI Ery masz?
  • Strona 13 z 19
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19
  • 1
  • 11
  • 12