Play4you doradzisz mi co zrobić w takiej sytuacji
Moja wiadomość do boku wysłana przez play24
Witam mam wyłączony roaming poprzez zgłoszenie wyłączenia tej usługi dawno to już zrobiłem a dzisiaj się połączyłem i naliczyło 12zł za transmisję danych,proszę o o zrobienie czegoś w tej sprawie nie wiem dlaczego się łączy w roamingu i nalicza opłaty,rozumiem gdyby był włączony tak jak jest standardowo ale ja go wyłączyłem i nie powinienem się połączyć i tak samo nie powinny być mi naliczone żadne opłaty(W roamingu połączyłem się z białoruskim operatorem mts chociaż byłem w Polsce ale blisko granicy),mam nadzieje że wyłączycie mi go na stałe i skorygujecie fakturę o 12zł.
Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego zgłoszenia
Pozdrawiam
Dzisiaj zostało uznane za zakończone
i dostałem odpowiedź
Witamy,
informujemy, iż niniejsze pismo zostanie wysłane na adres korespondencyjny:
Sz. P.
Warszawa, dnia 26-04-2011 r.
Nr zgłoszenia: 30196008
Nr telefonu:
Szanowna Pani,
dziękuję za zgłoszenie, dotyczące naliczenia opłat za połączenia internetowe zrealizowane w roamingu, które otrzymałam 24 kwietnia 2011 roku, za pośrednictwem Play24.
Uprzejmie informuję, iż Pani reklamację uznałam za zasadną.
W wyniku zaistniałej niedogodności, mimo zlecenia w sierpniu 2010 roku założenia blokady na roaming usług internetowych, 24 kwietnia 2011 roku zostały naliczone opłaty za przesył danych zrealizowany w roamingu. Uprzejmie informuję, iż blokada została ponownie założona 25 kwietnia 2011 roku.
Za zrealizowane transmisje danych naliczona została opłata w wysokości 12 zł. Chcąc jak najszybciej i najdogodniej dla Pani rozwiązać sytuację, proponuję następujące rozwiązanie: opłacenie faktury, która wystawiona zostanie na początku maja, natomiast w ramach rekompensaty pakiet 60 minut lub 100 SMSów krajowych. Z pakietu będzie można skorzystać w ciągu 30 dni od daty aktywacji. Jeżeli wyraża Pani zgodę na taką formę rozwiązania sprawy - bardzo proszę o ponowny kontakt w celu zlecenie podłączenia wybranej formy rekompensaty.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem:
[email protected]
lub poprzez stronę internetową
www.24.playmobile.pl
, gdzie można również na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia, zobaczyć odpowiedź, uzyskać informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług
Zachęcam do oceny udzielonej odpowiedzi, której można dokonać poprzez wysłanie darmowego SMSa (w sieci PLAY) na numer: 8009 i wpisanie w treści odpowiedniej cyfry oznaczającej: 6- doskonale, 5- bardzo dobrze, 4- dobrze, 3- przeciętnie, 2- słabo, 9- trudno powiedzieć.
Z poważaniem
Powyższa odpowiedź wyczerpuje drogę postępowania reklamacyjnego. Informujemy, iż przysługuje prawo wniesienia odwołania od podjętej decyzji do Działu Rozpatrywania Odwołań od Reklamacji w terminie 30 dni od daty otrzymania niniejszego pisma. Zgodnie z §7 ust. 2 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r. w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. nr 226 poz. 2291) dalszych roszczeń można dochodzić również w postępowaniu sądowym przed sądem powszechnym właściwym dla miejsca zawarcia umowy, w postępowaniu mediacyjnym przed Prezesem UKE, lub przed Stałym Polubownym Sądem Konsumenckim przy Prezesie UKE.
P4 SP. Z O. O., UL. TAŚMOWA 7, 02-677 WARSZAWA KRS 0000217207 NIP 951-21-20-077, REGON 015808609 KAPITAŁ ZAKŁADOWY 48 456 500,00 ZŁ.
Chodzi o to że ja nie chcę 60 minut lub 100 smsów ponieważ i tak nie wykorzystuje tego co mam
skoro reklamację uznano za zasadną to powinni mi jakoś zwrócić 12zł,czy tak się nie da ?
Wydaje mi się że można na fakturze która wystawią odjąć 12zł.
Nie wiem czemu zawsze tylko proponują minuty/smsy jak nawet drożej to ich kosztuje
liczyłem i wychodzi mi 18zł(Minuta 0,29/Sms 0,18)
Ps. pisze pani bo abonament jest na moją mamę ale ja z niego korzystam