• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 68 z 217
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 217

#472342  autor: st.konsultant
 24 kwie 2011, 21:12
negra pisze:Witam
Po przeczytaniu prawie wszystkich postów w temacie w głowie zrobił mi się prawdziwy mętlik :roll: Prawie półtora roku temu podpisałem aneks na 18 m-cy. i mam takie pytanie czy ewentualne wypowiedzenie usług mam składać z miesięcznym wyprzedzeniem? Druga sprawa to czy czasem nie obowiązuje mnie okres pierwszej umowy którą miałem na 24 m-ce i która kończyła się 29 12. Przepraszam jeżeli zamieszałem , ale sam już nie do końca wiem jak moja sytuacja wygląda.
Skoro umowa Ci się kończy 29 grudnia to dopiero wtedy możesz ją zakończyć. Rozwiązanie umowy we wcześniejszym terminie będzie skutkowało karą umowną.

[ Dodano: 2011-04-24, 21:14 ]
jensen pisze:Mnie się kończy umowa i niedawno otrzymałem ofertę przedłużenia:

Skłaniam się ku Rodzina 20 - abonament 25 zł miesięcznie w tym 40 minut + prezent do wyboru (+40 minut, 0 zł do 1 osoby na zawsze, tańszy telefon o 100 zł).

Najbliższy jestem wybraniu dodatkowych 40 minut - czyli za 25 zł miesięcznie będę miał 80 minut wymiennych 1:1:1:1 na SMS/MMS/MB/Minuty. Zastanawiam się tylko czy wystarczy mi MB czy dokupić pakiet 100MB za 9 zł. Co istotne, oferta prawdopodobnie jest ważna do końca kwietnia. Później albo będzie korzystniejsza albo wręcz przeciwnie. Dlatego nie wiem czy brać już teraz czy czekać na Coś lepszego :D Biorę pod uwagę telefon Samsung Wave 533. Pozdrawiam.

Szkoda tylko, że 1 minuta = 1 SMS, a nie jak w Tak Tak Fonie np. 3 smsy.

Ciekawi mnie też czy istnieje możliwość wynegocjowania nieco lepszych warunków.
Chyba coś Ci się pomieszało. To jest oferta dla nowych aktywacji. Przeczytaj może sobie pierwszą stronę tematu. Tam będziesz miał info odnośnie oferty przedłużeniowej.

#472357  autor: negra
 24 kwie 2011, 22:08
Skoro umowa Ci się kończy 29 grudnia to dopiero wtedy możesz ją zakończyć. Rozwiązanie umowy we wcześniejszym terminie będzie skutkowało karą umowną.
Może jeszcze raz pierwszą umowę podpisałem w dniu 29.12.2007 na 24m-ce czyli do 29.12.2009r. W dniu 25.11.2009 r.podpisałem aneks do umowy na okres 18 m-cy. a więc umowa została przedłuzona o 18 m-cy. do dnia 29.06.2011r. Przepraszam że jeszcze raz zapytam do którego terminu obowiązuje mnie umowa ? , czy jeżeli do Grudnia 2011r. to w przypadku nie podpisania nowego aneksu jaki będę płacił abonament?

#472397  autor: st.konsultant
 25 kwie 2011, 02:40
negra pisze:Skoro umowa Ci się kończy 29 grudnia to dopiero wtedy możesz ją zakończyć. Rozwiązanie umowy we wcześniejszym terminie będzie skutkowało karą umowną.
Może jeszcze raz pierwszą umowę podpisałem w dniu 29.12.2007 na 24m-ce czyli do 29.12.2009r. W dniu 25.11.2009 r.podpisałem aneks do umowy na okres 18 m-cy. a więc umowa została przedłuzona o 18 m-cy. do dnia 29.06.2011r. Przepraszam że jeszcze raz zapytam do którego terminu obowiązuje mnie umowa ? , czy jeżeli do Grudnia 2011r. to w przypadku nie podpisania nowego aneksu jaki będę płacił abonament?
Sam sobie odpowiadasz na pytanie...skoro umowę przedłużyłeś do 29.06.2011 to właśnie do tego czasu ona obowiązuje. Z upustami różnie bywa. Czasami po wygaśnięciu umowy terminowej zostają a czasami nie. Tylko BOA może dać Ci 100% odpowiedź na to pytanie.

#472408  autor: Mel
 25 kwie 2011, 09:56
negra pisze:pierwszą umowę podpisałem w dniu 29.12.2007 na 24m-ce czyli do 29.12.2009r. W dniu 25.11.2009 r.podpisałem aneks do umowy na okres 18 m-cy. a więc umowa została przedłuzona o 18 m-cy. do dnia 29.06.2011r. Przepraszam że jeszcze raz zapytam do którego terminu obowiązuje mnie umowa ? , czy jeżeli do Grudnia 2011r. to w przypadku nie podpisania nowego aneksu jaki będę płacił abonament?
Musisz wziac jeszcze pod uwage okres rozliczeniowy. Jesli okres rozliczeniowy w czerwcu konczy Ci sie przed 29.06 to umowa przedluza sie automatycznie o jeden miesiac.
Np. okres rozliczeniowy konczy Ci sie 24.06, to ostatnia fakture dostaniesz wlasnie za okres 25.05-24.06 (poniewaz abonament placi sie z miesiecznym wyprzedzeniem), a telefon masz "czynny" do 24.07. Jesli jednak przekroczysz kwote abonamentu, to dostaniesz fakture na przekroczona kwote w okresie 25.06-24.07 i w tym czasie nadal masz wszystkie upusty. Potem to juz jak napisal st. konsultant.

#472409  autor: negra
 25 kwie 2011, 10:07
Dzięki za odpowiedzi.

#472509  autor: limakcki
 25 kwie 2011, 19:47
Dibbs pisze:Przede wszystkim mniejsze koszty są ważne lub więcej minut ewentualnie.
Na zniżki na telefon raczej nie liczę, choć byłoby miło. Internet w telefonie nie jest mi potrzebny zbytnio.
Jedynie przydałoby się też nielimitowane do 1 numeru w erze.
zajrzyj na pierwszą stronę, tam są z tego co się nie mylę na bieżąco aktualizowane oferty przedłużeniowe dla abonentów indywidualnych... myślę, że R40 Cię zainteresuje...

#472908  autor: mrktos
 27 kwie 2011, 15:40
29 maja konczy mi sie umowa z era (srednei rachunki ok.90zl)
w najblizszym zcasie wyjezdzam do kanady na ok11miesicy i nie chce stracic swojego numeru
w Kanadzie nie bede korzystal z telefonu, ale chce mic go aktywnego (w razie jakby ktos sie do mnei dobijal, pisla smsy itd.)
wydaje mi sie ze najrozsadneij przejsc na taktak i doladowywac za 50zl raz na 3miesiacie,
a po powrocie do katrju podpsiac umowe na abo na warunkach jakie beda za rok (czego chyba nikt nie ejst w stanie przewidziec)
czy moze rozsadneijsze ejst teraz pzredluzyc umowe na jkais nizszy abon i poznije po powrcoie do polski podwyzszyc taryfe
sluchawka nie jest mi zadna potrzebna, wiec moge brac bez phona

chodzi mi o jak najnizszy koszt utrzymania sowjego numeru telefonu

czy oreintuje sie ktos czy usluga blueconnect w telfeonei (abo lub takatk) dizla za te 9zl normalnei w roamingu (tj czy mam mozliwosc sciagania za "free" poczty email w telefonie, )

#472911  autor: lubiepiwo
 27 kwie 2011, 15:53
Ja zaciskam zęby i czekam do nowej oferty. Pod logiem T będzie od 1 czerwca - nie ma innej opcji wg mnie.

na dowód - wyciągnięte z obecnego regulaminu przedłużeniowego.
Warunki Oferty Promocyjnej ”Wymiana telefonu” (III/03/2011)
Niniejsze warunki Oferty Promocyjnej Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o., zwanej dalej Operatorem, są dostępne w okresie od 30.03.2011 r. do odwołania jednak nie dłużej niż do dnia 31.05.2011 r.
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 112009.pdf
A od czerwca właśnie zaczyna się proces zmiany marki (wg Dziennika Gazety Prawnej)
http://biznes.onet.pl/era-coraz-blizej- ... rasa-detal

Zobaczymy czy się opłaci czekanie:)

#472962  autor: gerth
 27 kwie 2011, 21:20
Najtaniej i najkorzystniej to przejść na Taktaka: nie stracisz wpłaconych pieniędzy - a jeszcze lepiej to przejść na prepaida Orange lub Playa (Orange ma za 1 doładowanie 50zł przedłuzenie waznosci konta na wychodzace o 3mc ale na PRZYCHODZĄCE (ważność numeru) - ROK - tak więc za 50zł masz przedlużenie waznosci nru o rok. W Playu chyba podobnie. Po powrocie do PL - zawsze mozesz wrocic z nr do Ery (jeszcze Ci znizke dadzą)
mrktos pisze: czy oreintuje sie ktos czy usluga blueconnect w telfeonei (abo lub takatk) dizla za te 9zl normalnei w roamingu (tj czy mam mozliwosc sciagania za "free" poczty email w telefonie, )
Takie rzecy tylko w Erzie. No nie, nawet w Erze nie ma tak dobrze.
ps. W okresie przejsciowym T będzie się reklamował "T-Era (czas na) T"?

#472973  autor: SACZI
 27 kwie 2011, 23:00
mrktos, ja bym podpisał umowe na R20 bez telefonu i z oferta SUK.
15 PLN/miesiąc to rzeczywiście niewiele, a utrzymujesz ciagłość u operatora.
W Erze jest to ważne, bo akurat maja ciekawe warunki przedłużeniowe, a to sie przyda przy nastepnym aneksie.
Inna opcja jest zawieszenie abonamentu, ale to po prostu wydłużenie umowy na starych warunkach.

lubiepiwo, ja bym nie był taki happy co do poprawy oferty po wejściu T w miejsce ery.
Przypomnij sobie jak na zmianie nazwy wyszli klienci Idei ...

#473015  autor: jowita
 28 kwie 2011, 08:32
SACZI pisze:
lubiepiwo, ja bym nie był taki happy co do poprawy oferty po wejściu T w miejsce ery.
Przypomnij sobie jak na zmianie nazwy wyszli klienci Idei ...
Właśnie, ja też się zastanawiam - w maju będę mogła przedłużyć aneks cioci (telefon jest ważny, bo poprzednia Nokia ma pęknięy ekran..) Czy sprawdzą się moje moje obawy, że nowy właściciel pójdzie raczej w dodatkowe ekstra usługi, których starsi ludzie nie potrzebują, zamiast dodać więcej minut lub/i obniżyć cenę telefonów?(Tym razem chodzi mi o poczciwe słuchawki bezdotykowe, np. Nokię 6700 classic, więc może mam szansę?..)

#473018  autor: Mel
 28 kwie 2011, 08:52
gerth pisze:Najtaniej i najkorzystniej to przejść na Taktaka: nie stracisz wpłaconych pieniędzy - a jeszcze lepiej to przejść na prepaida Orange lub Playa (Orange ma za 1 doładowanie 50zł przedłuzenie waznosci konta na wychodzace o 3mc ale na PRZYCHODZĄCE (ważność numeru) - ROK - tak więc za 50zł masz przedlużenie waznosci nru o rok. W Playu chyba podobnie.
W Play Fresh doladowanie juz za 5zl wydłuza waznosc konta na polaczenia wychodzace o rok.

http://www.playmobile.pl/pl/oferta/play ... index.html

#473019  autor: deni28s
 28 kwie 2011, 09:05
po pierwsze podziekowanie dla thonka za 1 strone tego watku i wklad w ten watek :)
po drugie - zostaje w erze

chcialem : mniej placic, dostac wiecej minut, telefon niekoniecznie (obecnie 70zl/180min)
dostalem :
znizka na era rodzina 60 czyli 59zl ,360min,100mb netu, era rodzinna 3 osoby, htc wildfire za 99zl(minus 50zl za 2500pkt)

sposob : zadzwonilem do BOA, poprosilem o przelaczenie do DUK, powiedzialem ze oferta dla nowych przy era rodzinna 60 jest praktycznie taka sama jak dla przedluzajacych i wolalbym mniej placic

co smieszniejsze, pare miesiecy temu moja dziewczyna przedluzala pobyt w erze i nie oplacalo sie brac telefonu,a teraz ?
oferta bez telefonu : 60zl , 300min + 100min na 12 miesiecy .... kpina przy tym co dostaje sie w ofercie z telefonem :)

ps. sprzedam nowy htc wildfire (kurier jeszcez w drodze), kupie galaxy s (moze byc uzywany)

#473111  autor: Tomcis
 28 kwie 2011, 14:25
Witam,dzisiaj spotkałem się z nietypową sytuacją dla mnie. W godzinach porannych otrzymałem telefon z Play(normalny numer,niezastrzezony) z jakąś tam ofertą przygotowaną dla mnie, której to nawet nie chciałem usłyszeć.Zdziwił mnie ten fakt,czyżby Era udostępniła mój numer konkurencji, w co nie chce mi się akurat wierzyć,ale nasuwa się pytanie skąd mieli mój numer. Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją. Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam

#473197  autor: tomus261
 28 kwie 2011, 22:58
Ja spotkałem się z taką ofertą a posiadam telefon w Orange. Powiedziałem że jeśli pokryją koszty związane z zerwaniem umowy to przeniosę numer do nich :-D
Nie zdążyłem się nawet dowiedzieć skąd mają mój nr.

B

#473230  autor: bannau
 29 kwie 2011, 00:55
deni28s pisze:co smieszniejsze, pare miesiecy temu moja dziewczyna przedluzala pobyt w erze i nie oplacalo sie brac telefonu,a teraz ?
oferta bez telefonu : 60zl , 300min + 100min na 12 miesiecy .... kpina przy tym co dostaje sie w ofercie z telefonem :)

ps. sprzedam nowy htc wildfire (kurier jeszcez w drodze), kupie galaxy s (moze byc uzywany)
Dlatego ja, zanim podejmę decyzję o tym, jaki abonament chcę wziąć biorę pod uwagę WSZYSTKIE abonamenty operatora (od najtańszych do najdroższych)
wliczam cenę telefonu (w abonamencie lub na wolnym rynku)
koszty dodatkowych usług (lub brak tych kosztów)
nadpłata za przekroczenie minut w tańszych ofertach

liczę koszt 24 lub 18 miesięcy i dopiero taki koszt całkowity można porównywać między ofertami operatora oraz innych.

(jakby ktoś chciał, mogę podesłać excela)

Obrazek
Obrazek

#473238  autor: She
 29 kwie 2011, 07:55
W nowej ofercie dla nowych amonentów pojawił się galaxy s II.

http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... 100519.pdf

Na różnych portalach można przeczytać, że Plus i Play wprowadziły ten model. O Erze cisza. Czy ktoś wie kiedy pojawi się też w ofercie dla stałych abonentów?

Teraz mam przez to dylemat. Chciałam SE Arc, ale po pojawieniu się tak z zaskoku SGSII... No cóż... Nie wiem :-)

Ciekawe jak długo oba modele będą trzymały cenę...

EDIT: a może ten cennik to pomyłka jakaś? Bo Plus i Play wprowadziły ten telefon póki co tylko dla biznesu...

Czy dla nowych klientów nie ma taryf multimedialnych? Bo nie widzę na stronie Ery...
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2011, 10:53 przez She, łącznie zmieniany 2 razy.

#473239  autor: raffde
 29 kwie 2011, 08:48
Witam.
Przedłużam właśnie umowę w taryfie biznesowej. Interesują mnie taryfy Biznes 240 lub 140 . Czy ktoś orientuje się jakie upust mogę dostać do nich. Konsultant zaproponował 240 - 25%, 140 - 40%. Oraz Iphona w cenie cennikowej. Czy da się coś więcej. Przeglądałem 15 stron tego wątku ale o tych taryfach nie ma nic. Dlatego proszę o pomoc.

#473259  autor: She
 29 kwie 2011, 11:12
http://telepolis.pl/news.php?id=21399

Jeśli dla utrzymaniowej to czemu nie ma na stronie Ery nowego cennika dla stałych abonentów? Czy Telepolis coś poplątał?

#473260  autor: dedeman
 29 kwie 2011, 11:32
Jak nie ma jak jest?
Cennik telefonów z dn.29.04.2011

Niedługo kończy mi się umowa w szanownej sieci Era, ale oferowane warunki trochę mnie śmieszą. Przejrzałem Waszą dyskusję, więc raczej nie ma co liczyć na lepszą ofertę na dzień dzisiejszy. Orientuje się ktoś kiedy może nastąpić zmiana obecnej oferty dla klientów indywidualnych? Niby jest, że maksymalnie do końca maja, ale umowa mi się kończy 1 czerwca i nie wiem czy czekać i ryzykować.
  • Strona 68 z 217
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 217
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68