Gazo pisze:Dużo nacisk jest na sprzedaż (zarówno Abo, telefonów pre-paid jak i akcesoriów), ale równie duży, jak nie większy, nacisk jest na jakość obsługi.
A jednak, wszędzie chodzi o kasę
Gazo pisze:Vodafone ma niektóre rzeczy których inna sieć nie ma, ale to działa w dwie strony więc trudno wskazać lepszego.
Czyli, coś jak w PL.
Gazo pisze:Plakatów nie mam, na reszte zgadamy się na PW.
Dzięki
Gazo pisze:Three - sieć budująca tylko i wyłacznie nadajniki 3G - tak jak PLAY u nas korzystają z roamingu krajowego ale nie pamiętam której sieci.
Gazo pisze:Three jako najmłodsza sieć ma parcie na nowych klientów (porównanie z PLAY jest tu nieuniknione).
Tak, porównanie Three, do P4 jest raczej nieuniknione

Tym bardziej, żę operatorem tej sieci jest Hutchison Whampoa. Pamiętam, jak w Polsce, w 2005r., niektórzy ubolewali, że pozwolenia na budowę 3G nie wygrał właśnie operator sieci Three. I do dziś niektórzy uważają, że dobrze byłoby, aby P4 przejął właśnie Hutchison

Pewnie wiesz, że (na szczęście) P4 ma też pozwolenie na neutralne technologicznie pasmo 900MHz'ów. Niestety to tylko 25 kanałów. Co ciekawe, chyba dzięki dostawcy sprzętu Huawei, operator sieci
PLAY próbuje na tym robić, nie tylko E-GSM, ale również 3G, z czego się cieszę
Gazo pisze:Orange i T-Mobile - pisze o nich razem bo w tej chwili się zaczynają łączyć.
Tak, wiem.
Gazo pisze:O2 - druga najsatrsza sieć (która istnieje), bardzo dobrze rozwinięta, swoje pierwsze nadajniki odkupili od BT (które jest głównym dostawcą stacjonarnych usług) które zrezygnowało z telefonii komórkowej (teraz jest tez opem wirtualnym), Bardzo dobry zasięg 2G i całkiem niezły zasięg 3G, chociaż ich internet lubi przysparzać problemy (szczególnie na komórce)
Z tego, co wiem, to pomysł na markę
O2, powstał właśnie w UK
Gazo pisze:Vodafone - nasjatrsza sięc w UK, najlepszy zasięg 2G w UK i jeden z lepszych na 3G. Jedna z najlepszych sieci.
A to Vodafone jest najstarszą siecią w Wielkiej Brytanii. Zresztą Vodafone, to też "oryginalnie" brytyjski operator?
Jeszcze jedno mnie zastanawia. Oczywiście zawsze mogę wygoogle'ować. Może wiesz (albo znasz jakiś link do ciekawej strony) czy brytyjscy operatorzy budują 3G tylko w paśmie 2100MHz'ów, w tym oczywiście
Telefónica O2 Europe? Może też testują UMTS na innych częstotliwościach, jak 900 albo nawet 1800MHz'ów?
Gazo pisze:Z własnego doświadczenia wiem że tak samo jak w PLAY można trafić na dobrego konsultanta tak samo w O2 czy Vodafone można trafić na gorszą osobę.
Właśnie
Gazo pisze:Ogólnie tutaj sieci głównie stawiają na zadowolenie klienta z obsługi,
Jakoś w PL, coraz częściej, zauważam, że szeroko rozumiana jakość obsługi Klienta, trochę się pogorszyła. Kiedyś BOK PTC słynął z profesjonalnej obsługi Klienta. A ostatnio nie raz czytałem, sam również się spotkałem, z mniejszą jakością obsługi Klienta, choćby u operatora- jeszcze- sieci
Era. Z drugiej strony nie dziwię się, skoro konsultanci mają inne wytyczne, jak choćby skoncentrowanie się na sprzedaży usług dodatkowych, itp.
POZdrawiam.