• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 67 z 217
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 217

#471940  autor: st.konsultant
 21 kwie 2011, 23:14
Gumis_81 pisze:
st.konsultant pisze:
kasik pisze:czy wiadomo kiedy bedzie juz realnie dostepny, dla przedluzajacych, samsung galaxy ace??
bo jak na razie jest "wkrotce w ofercie", chociaz oczywiscie nowi abonenci moga go juz kupic... ;/

Ten model jest już od 19 kwietnia w ofercie dla przedłużających. Nie wiem czemu jeszcze na era.pl nie został zmieniony cennik.
A w jakiej jest cenie przy przedłużeniu i R60?

Nie pamiętam, ale jak nie zapomnę to sprawdzę jutro.

#471962  autor: She
 22 kwie 2011, 07:30
Dostałam dziś na konto abonenta ofertę na telefon. I powiem, że jestem rozczarowana. Owszem oferują upust promocyjny na telefon, ale są na liście promocyjnej modele, o których nie myślałam. Jak już z ciekawości kliknęłam na X8 to okazało się, że mogę ją kupić, ale jedyna taryfa jaka jest do niej przypisana to R60. A jak zerknęłam na listę aparatów bez promocji, to też nie ma dostępnych na liście wszystkich a jedynie wybrane. Jeśli interesuje mnie Arc, a tego modelu na stronie iBOA nie ma, jak wybieram z oferty SE, tzn że nie mogę go wybrać przy przedłużeniu umowy? Dziwi mnie to, bo niby w nagłówku oferty mogę przeczytać, że oferują mi pełną ofertę dostępnych modeli telefonów. Czy Arc dostępny już nie jest?

#471970  autor: Milon
 22 kwie 2011, 08:40
Witam!
podzielę się wynegocjowanymi warunkami przedłużenia umowy:
Rodzina 40 (220 minut) - 45 zł brutto na cały okres
grupa 2 os na 24 miesiące
warunki będą obowiązywać do końca trwania umowy bez zmian cen promocyjnych
kurier gratis
telefon SE X8 za 1 (dodano 450 pkt EP do zniżki 150 zł)
co ciekawe po uzgodnieniu wszystkich szczegółów w trakcie rozmowy bateria mi padła na szczęście na drugi dzień warunki były aktualne (sam zadzwoniłem do BOA to szeregowy konsultant stwierdził że ktoś dając mi takie warunki chyba się przejęzyczył :mrgreen:)

#472028  autor: st.konsultant
 22 kwie 2011, 16:44
Co do Samsunga Galaxy Ace to w Rodzinie 60 jego koszt 299 zł.

[ Dodano: 2011-04-22, 16:46 ]
She pisze:Dostałam dziś na konto abonenta ofertę na telefon. I powiem, że jestem rozczarowana. Owszem oferują upust promocyjny na telefon, ale są na liście promocyjnej modele, o których nie myślałam. Jak już z ciekawości kliknęłam na X8 to okazało się, że mogę ją kupić, ale jedyna taryfa jaka jest do niej przypisana to R60. A jak zerknęłam na listę aparatów bez promocji, to też nie ma dostępnych na liście wszystkich a jedynie wybrane. Jeśli interesuje mnie Arc, a tego modelu na stronie iBOA nie ma, jak wybieram z oferty SE, tzn że nie mogę go wybrać przy przedłużeniu umowy? Dziwi mnie to, bo niby w nagłówku oferty mogę przeczytać, że oferują mi pełną ofertę dostępnych modeli telefonów. Czy Arc dostępny już nie jest?
IBOA czasami ogranicza wybór niektórych modeli. W takiej sytuacji zadzwoń do BOA i zamów to co potrzebujesz.

Xperia Arc jest w takiej samej cenie i przez IBOA i przez konsultanta.

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

#472038  autor: She
 22 kwie 2011, 18:53
St.konsultant dzięki za informację.

Mam jeszcze jedno pytanie: co proponuje Era jeśli do obecnego konta będę chciała dodać trzeci numer? Obecnie są dwa na abonamenty (jeden z rachunkami ok 40zł, drugi ok 120zł). Interesuje mnie oferta z telefonem. Czy jest to standardowa oferta jak dla nowego klienta, czy może jakaś odrębna jak kiedyś przy podpisywaniu umowy na drugi numer?

#472041  autor: Gumis_81
 22 kwie 2011, 19:44
st.konsultant pisze:Co do Samsunga Galaxy Ace to w Rodzinie 60 jego koszt 299 zł.
Hmmm a nie 199??? bo znalazłem na stronie ery inny cennik "Załącznik cenowy „Promocyjne telefony” dla taryf Rodzinnych" Tutaj i tam są średnio o 100 droższe telefony i jest też Samusung ACE w cenie 299 ale w takiej samej cenie jest Samsung Wave 723 a w cenniku ery przy przedłużeniu jest on już w R60 za 199?

#472045  autor: st.konsultant
 22 kwie 2011, 19:52
Gumis_81 pisze:
st.konsultant pisze:Co do Samsunga Galaxy Ace to w Rodzinie 60 jego koszt 299 zł.
Hmmm a nie 199??? bo znalazłem na stronie ery inny cennik "Załącznik cenowy „Promocyjne telefony” dla taryf Rodzinnych" Tutaj i tam są średnio o 100 droższe telefony i jest też Samusung ACE w cenie 299 ale w takiej samej cenie jest Samsung Wave 723 a w cenniku ery przy przedłużeniu jest on już w R60 za 199?
To jest cennik dla nowych aktywacji.

#472128  autor: danielkl
 23 kwie 2011, 11:04
thonka dodaj w 1 poscie info ze np w multimedialnej za 139zl obecnie jest o 150minut mniej niz bylo w wrzesniu 2010r bo przekopalem temat od strony 38 do ostatniej i nikt o tym nie pisal a to wazne info

#472130  autor: st.konsultant
 23 kwie 2011, 11:35
danielkl pisze:thonka dodaj w 1 poscie info ze np w multimedialnej za 139zl obecnie jest o 150minut mniej niz bylo w wrzesniu 2010r bo przekopalem temat od strony 38 do ostatniej i nikt o tym nie pisal a to wazne info

Na 1 stronie tematu jest informacja co można uzyskać więcej. Multimedialna nie jest negocjowalna więc po co zamieszczać informację, która znajduję się na stronie era.pl?

#472131  autor: thonka
 23 kwie 2011, 11:36
danielkl, kazdy chyba widzi jaka oferte ma dostepna i ile jest w niej minut.
informacje na pierwszej stronie dotycza ew. negocjacji cenowych i minutowych.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#472142  autor: Gypsy
 23 kwie 2011, 13:49
Witam. Jeszcze raz się tu wtrącę ze swoim problemem, bo podejrzewam, że tutaj są osoby lepiej poinformowane od tych w BOA i w salonach. Chodzi o to rozwiązanie umowy ze skutkiem natychmiastowym z zachowaniem nr. Umowa kończy się 27maja, ale chciałem ją zerwać już teraz zachowując nr. Jakiś czas temu w salonie Ery powiedziano mi, że spokojnie mogę to zrobić płacąc ok 50zł i przenieść nr na TAK TAK składając pismo przed okresem rozliczeniowym, który wypada 28kwietnia. Aby się upewnić rozmawiałem 3razy z BOA, ale niestety tam nikt nic nie wiedział i odsyłał do salonu. Dziś wkroczyłem do salonu i babka powiedziała, że jak rozwiązuję umowę z karą to nie ma opcji przeniesienia nr na TAK TAK, czyli jego zachowania... Oczywiście musiała wykonać tel w tej sprawie, bo sama nie wiedziała. Potem dowiedziawszy się stwierdziła, że gdzieś jest tak w regulaminie, ale nie wie gdzie. Zatem piszę do Was fachowcy z prośbą o rzetelną informację w tej sprawie! Z góry dziękuję i życzę wszystkim wesołego jajka 8)

#472191  autor: SACZI
 23 kwie 2011, 19:12
Gypsy pisze:...Umowa kończy się 27maja, ale chciałem ją zerwać już teraz zachowując nr. Jakiś czas temu w salonie Ery powiedziano mi, że spokojnie mogę to zrobić płacąc ok 50zł
Nie wiem co Tobą powoduje, ze chcesz zrzucić się na premie dla zarządu za zyski zrywając umowę przed czasem i płacić karę, choćby te 50 PLN.
Przechodząc na TT i tak będziesz musiał doładować telefon, czyli zapłacić za połączenia (chociaż podejrzewam, że planujesz dezercje do Playa).
Za bardzo się to nie opłaca, ale Twoja sprawa.

#472232  autor: Marens
 24 kwie 2011, 02:14
Gypsy pisze:Zatem piszę do Was fachowcy z prośbą o rzetelną informację w tej sprawie!
Oficjalnie nie da się zerwać umowy przed czasem i przenieść numeru do TakTaka.
Możesz to zrobić jedynie z końcem umowy.

Jest na to sposób przez przeniesienie numeru.
Przenosisz numer w trybie 24godzinnym do Orange/Play (najbardziej się opłaca), następnie przenosisz numer z powrotem do Ery (TakTak).

Koszty operacji:
:arrow: 1 miesięczny abonament w Erze (wyrównanie za zerwanie umowy w trybie 24godz)
:arrow: właściwa kara umowna (wg. Ciebie 50zł, ale radzę się dopytać)
:arrow: koszt przeniesienia do Play (0-10zł) lub koszt przeniesienia do Orange (0zł)
:arrow: 20zł koszt powrotu do Ery jako przeniesienie numeru do TakTak

#472264  autor: Gypsy
 24 kwie 2011, 11:56
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Opcja Marensa chyba nie wchodzi w grę, ponieważ docelowo właśnie planuję przejść do Play i to już teraz, ale sytuacja jest skomplikowana, bo nr muszę przepisać na siebie, a nie mam umowy o pracę, z pewnych względów... Zatem muszę przejść na kartę w Erze, przepisać na siebie i wtedy wkroczyć do Play. Dlaczego już teraz? Obecny telefon mi się sypie, a mam w nim nawigację - którą bardzo często używam. Na osobną navi nie chcę teraz przeznaczać pieniędzy, zatem najtaniej mi wyjdzie zapłacić tą karę - w salonie wyliczyli dokładnie 48zł.

#472278  autor: Marens
 24 kwie 2011, 13:28
Gypsy pisze:Opcja Marensa chyba nie wchodzi w grę, ponieważ docelowo właśnie planuję przejść do Play i to już teraz
Może w takim razie niech właściciel numeru przeniesie go w trybie 24godz do Orange/Plus na kartę. Następnie zrobić cesję w salonie firmowym (jest wykonywana online). Później przeniósłbyś do Play w procedurze ze skróconą listą dokumentów.

Inny wariant to właściciel numeru przenosi go do Play na kartę, robicie cesję na Ciebie.
Tylko nie polecam tego wariantu gdyż cesje w Play to osobny temat. Wiele mitów krąży na ten temat po internecie. Później wymagane jest więcej "papierkologii" aby podpisać umowę.

Jak chcesz przenieść w trybie 24godz to w Erze nie unikniesz opłaty wyrównawczej za jeden miesięczny abonament + kara.

#472290  autor: Dibbs
 24 kwie 2011, 14:28
Witam
Niedługo kończy mi się kolejny aneks w Erze, w związku z tym mam pytanie o warunki przedłużenia jakie mogę wywalczyć dzwoniąc na DUK.
Ogólnie umowa jest na firmę ojca który swój numer ma w erze już spokojnie z 10 czy 12 lat chyba, natomiast mój numer jest od 2005. I właśnie 30 sierpnia kończy mi się aneks.
Ostatnio kiedy przedłużałem wywalczyłem o 30 zł tańszy abo przez pierwszy rok (nowa era 80) czyli płaciłem 40zł pierwszy rok i teraz 70zł. Na telefon nie dostałem wtedy żadnego upustu, ale myślę, że i tak nieźle ich przydusiłem.
Jak myślicie, jakie teraz mógłbym stawiać warunki, takie w rozsądnych granicach, żeby nie przegiąć? :)

#472291  autor: limakcki
 24 kwie 2011, 14:36
tak właściwie to wszystko masz kilka stron wstecz, ale skoro telefon jest na firmę napisz co tak naprawdę jest Ci potrzebne (minuty, internet, darmowe rozmowy do grona znajomych, tani telefon) i ile tego jest Ci potrzebne, może się okaże, że bardziej korzystne są umowy firmowe niż indywidualne. Pytam, bo mój ojciec miał identyczną taryfę jak Ty i teraz np. przedłużę mu już na firmowej, bo na indywidualnych są wg jego potrzeb o wiele gorsze warunki.

#472292  autor: Dibbs
 24 kwie 2011, 14:43
Przede wszystkim mniejsze koszty są ważne lub więcej minut ewentualnie.
Na zniżki na telefon raczej nie liczę, choć byłoby miło. Internet w telefonie nie jest mi potrzebny zbytnio.
Jedynie przydałoby się też nielimitowane do 1 numeru w erze.

#472298  autor: jensen
 24 kwie 2011, 15:02
Mnie się kończy umowa i niedawno otrzymałem ofertę przedłużenia:

Skłaniam się ku Rodzina 20 - abonament 25 zł miesięcznie w tym 40 minut + prezent do wyboru (+40 minut, 0 zł do 1 osoby na zawsze, tańszy telefon o 100 zł).

Najbliższy jestem wybraniu dodatkowych 40 minut - czyli za 25 zł miesięcznie będę miał 80 minut wymiennych 1:1:1:1 na SMS/MMS/MB/Minuty. Zastanawiam się tylko czy wystarczy mi MB czy dokupić pakiet 100MB za 9 zł. Co istotne, oferta prawdopodobnie jest ważna do końca kwietnia. Później albo będzie korzystniejsza albo wręcz przeciwnie. Dlatego nie wiem czy brać już teraz czy czekać na Coś lepszego :D Biorę pod uwagę telefon Samsung Wave 533. Pozdrawiam.

Szkoda tylko, że 1 minuta = 1 SMS, a nie jak w Tak Tak Fonie np. 3 smsy.

Ciekawi mnie też czy istnieje możliwość wynegocjowania nieco lepszych warunków.

#472310  autor: negra
 24 kwie 2011, 17:06
Witam
Po przeczytaniu prawie wszystkich postów w temacie w głowie zrobił mi się prawdziwy mętlik :roll: Prawie półtora roku temu podpisałem aneks na 18 m-cy. i mam takie pytanie czy ewentualne wypowiedzenie usług mam składać z miesięcznym wyprzedzeniem? Druga sprawa to czy czasem nie obowiązuje mnie okres pierwszej umowy którą miałem na 24 m-ce i która kończyła się 29 12. Przepraszam jeżeli zamieszałem , ale sam już nie do końca wiem jak moja sytuacja wygląda.
  • Strona 67 z 217
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 217
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67