• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 217
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 217

#471334  autor: kondziu
 18 kwie 2011, 16:49
limakcki pisze:w pakiecie dla biznesu albo rabat albo minuty dodatkowe, co może dać w taryfach rodzina znajdziesz kilka stron wstecz. wciąż jednak nie ogarniam czy można wynegocjować 10 numerów za grosz bez opłaty 5zł w taryfach niższych niż PB80.
Tak, 10 numerów za grosz jest za 0zł. Ale w ofercie z telefonem można wybrać numery tylko do Ery i Tak Tak, a bez telefonu mogą być też stacjonarne. Tak przynajmniej wynika z maila.*

Czy ktoś może mi powiedzieć czy rozmowy za grosz schodzą z pakietu wartościowego?

*edit: jednak zawsze obowiazują na stacjonarne, patrz niżej :)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 17:39 przez kondziu, łącznie zmieniany 1 raz.

#471337  autor: st.konsultant
 18 kwie 2011, 16:59
kondziu pisze:
limakcki pisze:w pakiecie dla biznesu albo rabat albo minuty dodatkowe, co może dać w taryfach rodzina znajdziesz kilka stron wstecz. wciąż jednak nie ogarniam czy można wynegocjować 10 numerów za grosz bez opłaty 5zł w taryfach niższych niż PB80.
Tak, 10 numerów za grosz jest za 0zł. Ale w ofercie z telefonem można wybrać numery tylko do Ery i Tak Tak, a bez telefonu mogą być też stacjonarne. Tak przynajmniej wynika z maila.

Czy ktoś może mi powiedzieć czy rozmowy za grosz schodzą z pakietu wartościowego?

W taryfach PDB połączenia za grosz rozliczane są z pakietu wartościowego. Numery są do Ery i na stacjonarne zarówno w opcji z telefonem jak i bez telefonu.

#471357  autor: kasik
 18 kwie 2011, 19:19
czy wiadomo kiedy bedzie juz realnie dostepny, dla przedluzajacych, samsung galaxy ace??
bo jak na razie jest "wkrotce w ofercie", chociaz oczywiscie nowi abonenci moga go juz kupic... ;/

#471435  autor: timot
 19 kwie 2011, 00:22
witam was.
mam pytanie. czy w rodzinie 20 moge liczyc na to ze wyciagne cos od ery?
czy jest w ogole taka mozliwosc zeby mi cos dali?

#471443  autor: ywis
 19 kwie 2011, 07:46
kasik pisze:czy wiadomo kiedy bedzie juz realnie dostepny, dla przedluzajacych, samsung galaxy ace??
Z tego co kojarzę, to bodajże od dzisiaj, ale 100% pewności nie mam, bo nie pamiętam wszystkich informacji na pamięć.

#471444  autor: andrzejb22
 19 kwie 2011, 08:15
Czy w erze jest coś takiego jak "ogranicznik kosztowy" ?
Przedłużam umowę, chcę kupić jakiegoś HTC lub Nokie i obawiam się wirusów, dzwoniących do Indi lub wysyłających sms premium.
Czy jest taka usługa że mam abonament 59 zł, ale jak dojdę np do 200zl to już nie mogę nigdzie zadzwonić czy wysłać sms. Jeżeli nie to zostaje chyba karta.

#471448  autor: ywis
 19 kwie 2011, 09:12
andrzejb22 pisze:Czy jest taka usługa że mam abonament 59 zł, ale jak dojdę np do 200zl to już nie mogę nigdzie zadzwonić czy wysłać sms.
Nie ma czegoś takiego, abonament właśnie jest po to, aby to samem się kontrolować. Gdyby można było blokować po pewnej kwocie, to dla mnie telefony na kartę by były zbyteczne.

#471462  autor: bannau
 19 kwie 2011, 10:55
Czy użytkownik podpisujący aneks dla kilku numerów jednocześnie ma jakąś mocniejszą pozycję niż kilku pojedynczych abonentów? Czekam z dwoma numerami jeszcze 2 miesiące zeby aneksowac na 3 jednoczesnie. Ma to sens?

Obrazek
Obrazek

#471467  autor: ywis
 19 kwie 2011, 11:19
bannau pisze:Czy użytkownik podpisujący aneks dla kilku numerów jednocześnie ma jakąś mocniejszą pozycję niż kilku pojedynczych abonentów? Czekam z dwoma numerami jeszcze 2 miesiące zeby aneksowac na 3 jednoczesnie. Ma to sens?
Nic więcej poza informacjami jakie znajdują się na pierwszej stronie nie będziesz miał zaproponowane pomimo, że podpiszesz aneksy w jednym momencie dla trzech numerów. Czekanie nie ma sensu, to co zaoszczędzisz, to po prostu jedna opłata za trzy telefony jeśli chodzi o przesyłkę kurierską, nic poza tym.

#471524  autor: thonka
 19 kwie 2011, 16:32
waskiii pisze:Moglby ktos powiedziec jaka jest stawka za minute polaczenia/sms/dane po wykorzystaniu bezplatnych minut dla oferty bez telefonu?
obowiazuje wtedy standardowy cennik taryf rodzinnych (jest taki zapis w regulaminie promocji) czyli 39gr/30gr za minute do ery, plusa i orange (39gr obowiazuje w 2 najnizszych pakietach tj. R20 i R40), do innych sieci 59gr, sms to 20gr, a mms to 41gr. 100kB liczone oddzielnie za dane wyslane i odebrane (czyli jedno polaczenie to na dzien dobry 2 paczki po 100kB) kosztuje 12gr.
timot pisze:czy w rodzinie 20 moge liczyc na to ze wyciagne cos od ery?
czy jest w ogole taka mozliwosc zeby mi cos dali?
5zl znizki na abonament to wszystko co mozesz dostac.
Ja uzyskałem informację, zgodną z tym co napisał Thonka na 1 stronie tematu, tj. warunki obowiązują wyłączenie przez 24 miesiące.
widzisz. dostaje sprzeczne informacje. sam jak przedluzalem to tez nikt do konca nie byl w stanie mi wytlumaczyc co z pozostalymi miesiacami na drugim numerze.

bannau, mi brakowalo ponad 400 punktow do najwyzszego progu znizki i konsultantka tylko zapytala, czy jezeli doda mi te punkty to przedluze w tym dniu umowy w obu numerach.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#471572  autor: vicor
 19 kwie 2011, 20:12
Witam ponownie. Rozmawiałem z biurem obsługi abonenta, także mailowałem do BOA. Niestety mimo, iż stwierdziłem, że jeśli nie uzyskam korzystniejszych warunków opuszczę sieć operatorowi ani się śni obniżyć cenę telefonu z 400zł na 200zł w taryfie multimedialne 89zł. Przeciwnie konsultant z działu utrzymania klienta stwierdził w mailu ,że oferta jest ostateczna. Czy da się coś jeszcze wskórać czy nadszedł czas opuścić ere?

#471576  autor: thonka
 19 kwie 2011, 21:02
vicor, niestety jezeli nie masz odpowiedniej ilosci punktow era premia to nie musza Tobie obnizyc ceny telefonu.

o znizce na telefon decyduja glownie punkty.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#471648  autor: She
 20 kwie 2011, 07:27
Witam. Do tej pory miałam na swoim koncie abonenckim ofertę na minuty. Dziś ona zniknęła, a w jej miejsce pojawił się komunikat, że niebawem w tym miejscu pojawi się oferta specjalna dla tego numeru. Domyślam się, że chodzi o ofertę z telefonem, bo jakoś tak licząc od daty podpisania umowy wychodziłoby się jej pojawienie. Moje pytanie brzmi: czy poza ofertą z telefonem pojawi się też oferta na same minuty tylko inna niż dotąd? I co to w języku Ery oznacza "niebawem"? Po ilu dniach od takiego komunikatu dostawaliście ofertę?

Ktoś orientuje się kiedy będzie następna zmiana cennika? I czy lepiej przedłużać umowę już teraz na gorąco, czy odczekać miesiąc, dwa? Chodzi mi o ceny telefonów. Interesuje mnie głównie Arc. Z tego co obiło mi się o uszy ceny niektórych modeli w Erze ostatnio potrafiły rosnąć zamiast wraz z upływem czasu spadać. I bądź tu człowieku mądry co począć...

#471659  autor: ywis
 20 kwie 2011, 10:11
She pisze: Moje pytanie brzmi: czy poza ofertą z telefonem pojawi się też oferta na same minuty tylko inna niż dotąd?
Pojawi się również oferta bez telefonu równoległe do oferty z telefonem. Jeśli chodzi o ofertę minut, to będzie ona nieco inaczej wyglądała niż ta, którą wcześniej miałaś na koncie, różnica będzie tylko w podziale minut, gdzie cała pula minut będzie na cały okres umowy. Natomiast w obecnej ofercie bez telefonu jaką miałaś było tak, że miałaś 160 minut które dzieliły się na 120 minut + PR40 minut na 12 miesięcy, czyli w rezultacie przez okres 12 miesięcy miałaś 160 minut, a po 12 miesiącach przez okres 6 miesięcy było 120 minut. W nowej ofercie bez telefonu wszystkie minuty będą na cały okres umowy.

#471683  autor: She
 20 kwie 2011, 13:38
Dziwne, komunikat z ranka zniknął i znów mam tą samą ofertę na same minuty.

#471823  autor: k_luke
 21 kwie 2011, 09:08
Eriszkigal pisze: Jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła, to wejście uprawnienia przedłużenia umowy - 4 miesiące i 1 tydz. (rachunki ok. 60 pln)
No właśnie od czego to zależy? Zawsze automat z wysokością rachunków (wg 1 strony), czy np. liczy się też ile przekracza się abonament?

#471877  autor: st.konsultant
 21 kwie 2011, 16:37
kasik pisze:czy wiadomo kiedy bedzie juz realnie dostepny, dla przedluzajacych, samsung galaxy ace??
bo jak na razie jest "wkrotce w ofercie", chociaz oczywiscie nowi abonenci moga go juz kupic... ;/

Ten model jest już od 19 kwietnia w ofercie dla przedłużających. Nie wiem czemu jeszcze na era.pl nie został zmieniony cennik.

#471922  autor: Arxel
 21 kwie 2011, 21:50
A czy wiadomo coś o Galaxy (S) 2 ?
Czekam na ten model już od miesiąca. Jakiekolwiek info kiedy może być i za jaką cenę ?

#471928  autor: thonka
 21 kwie 2011, 22:12
Arxel, jeszcze nie bylo nawet polskiej premiery tego telefonu, a Ty chcesz go miec w cenniku?

zejdz na ziemie... a co do ceny: jezeli w sklepach bedzie za ok. 2100zl (w przedsprzedazy jest za 2300zl) to odejmij od tego 400-500zl i bedziesz miec cene w abonamencie za ok. 60zl.
nie zdziwie sie jak zostanie wyceniony na poziomie SE arc lub nokii e7.

#471938  autor: Gumis_81
 21 kwie 2011, 23:05
st.konsultant pisze:

Ten model jest już od 19 kwietnia w ofercie dla przedłużających. Nie wiem czemu jeszcze na era.pl nie został zmieniony cennik.
A w jakiej jest cenie przy przedłużeniu i R60?
  • Strona 66 z 217
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 217
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66