Ricki1980 pisze:przez co sygnał GSM z tego obiektu jest u mnie słabszy niż kiedyś,
Pewnie musieli tak zrobić, po odpaleniu NodeB 900.
Ricki1980 pisze:że będą ubiegać się o pozwolenie na U900 z masztu na Armii Krajowej, gdyż obiekt ten bardzo dobrze sieje GSM i U2100, a przy U900 mógłby zwiększyć liczbę użytkowników PO.
Dziwię się, że jeszcze odpalają BTS'y, łącznie z NodeB 900. Oby to była prawda z tymi ficzerem Huawei (czy jak to tam się nazywa), który "płynnie" reguluje "przepływ ruchu", czyli inaczej pisząc obciążenie między BTS'em, a NodeB 900MHz'ów.
Ricki1980 pisze:Wychodzi na to, że Play oszczędza zasoby dolnego 3G i stara się za wszelką cenę przerzucić ruch głosowy na GSM i UMTS 2100.
Jak ruch jest kierowany na NodeB 2100, przy odpowiednim zasięgu, to jest dla mnie zrozumiałe. Bardziej mnie martwi, dlaczego na BTS'a? Mam nadzieję, że wiedzą, co robią
Ricki1980 pisze:Zdjęcia już kiedyś umieściłem w tym temacie
Tak, zapomniałem, a nawet tam się udzieliłem
Ricki1980 pisze:Kiedyś w tym miejscu był maszt z prawdziwego zdarzenia,
Było dość głośno o zawaleniu się tej konstrukcji, także na forum. Z tego, co pamiętam, na tamtym maszcie swoją stację miał też Centertel?
Odnośnie jeszcze masztu P4, to- jeśli dobrze widzę na zdjęciach- nawet pomalowany na biało-czerwono i może nawet oświetlony? Po raz kolejny stacja wybudowana obok masztu Polkomtela

Rzeczywiście, jak na razie mają tylko jeden typ masztu kratowego. Pytanie czy ktoś widział, aby na maszcie były zainstalowane anteny tworzące cztery sektory?
A tu:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=471549#471549 wrzuciłem kilka zdjęć, bo chyba ten temat bardziej odpowiedni.
POZdrawiam.