• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #470665  autor: agaak
 14 kwie 2011, 19:18
Witajcie, kilka lat temu, zrezygnowałam z TP. Został mi kabel stacjonarny w domu :) Linia jest martwa. I teraz jak się zabrać aby tego trupa ożywić? Musi iść osoba, która widniała w TP jako Klient tej linii?
I jak tu podłączyć Internet BEZ telefonu? Czy jest to możliwe, sama np. neostrada/netia??? Ktoś przerabiał?

#470666  autor: Arturos
 14 kwie 2011, 19:27
Zamówienie nie musi być na tą samą osobę. Jeśli chcesz neostradę bez telefonu będziesz płacił 30 zł za łącze techniczne + cena neostrady. Możesz też założyć telefon z abo najtańszym 34 zł (umowa 24 mc) + neostrada lub po założeniu telefonu zawieś go za 21,5 miesięcznie

Pozdrawiam Arturos

#470685  autor: agaak
 14 kwie 2011, 21:02
czyli WIELKA LIPA - w naszym demokratycznym kraju? nie mogę mieć TYLKO Internetu? A jak by była np. Netia? też haracz zwany "łącze techniczne" opłacam?
Linie mam do centrali TP.

#470871  autor: Spioszek
 15 kwie 2011, 21:04
Tak będziesz płacił, ja mam tak że Neostrade od TP i tel w Netii, i jakbym chciał tel zrezygnować to musiałbym płacić za utrzymanie lini...

To właśnie minusy po kablu tel...

#471090  autor: jahu
 17 kwie 2011, 11:37
podepnę sie jeszcze tutaj :) - jak wygląda koszt aktywacji łącza w Netii zakładając korzystanie z LLU czyli na kablach TP net i telefon od Netii - w lokalu jest położony kabel i gniazdko - nie używane od 2 lat ?

#471138  autor: szoq
 17 kwie 2011, 15:12
Ja także nie posiadam telefonu w TP choć kabel jest. Więc najpierw podpisuje umowę na telefon w TP np . 40 zł na 1 rok. Zaraz po aktywacji linii składam wniosek o zawieszenie linii (czy tak można zrobić gdy jest umowa? ). Jeśli tak to czy "okres zawieszenia" sprawia że umowa się sama przedłuża o ilość miesięcy zawieszonych ?

#471210  autor: Arturos
 17 kwie 2011, 20:24
szoq pisze:czy tak można zrobić gdy jest umowa?
można, zawieszenie linii zadziała od najbliższego miesiąca, zawieszenie można zlecić jednorazowo na 12 mc, umowa nie przedłuża się

Pozdrawiam Arturos

#471586  autor: gory-szalenstwa
 19 kwie 2011, 21:37
jahu pisze:podepnę sie jeszcze tutaj :) - jak wygląda koszt aktywacji łącza w Netii zakładając korzystanie z LLU czyli na kablach TP net i telefon od Netii - w lokalu jest położony kabel i gniazdko - nie używane od 2 lat ?
o ile masz możliwości na llu to za aktywację łącza zapłacisz 150 zł. Ta kwota naliczana jest \tylko wtedy, kiedy masz nieaktywne łącze.

wysokość opłaty aktywacyjnek za telefon i internet jest uzależniona od tego, jak długo pozostaniesz klientem netii. W nowej promocji nie ma lojalki, ale są opłaty aktywacyjne (300 zł za internet i 123 zł za telefon), które nie są naliczane od razu. co miesiąc pierwsza z opłat maleje o 12 zł, druga o 5 zł. Naliczone zostaną na rachunku dopiere wtedy, kiedy zrezygnujesz, albo zmienisz oferte. Jeżeli zrobisz to po miesiącu, to zapłacisz 288 + 118 zł. Jeżeli po 2 miesiącach 276 + 113. Opłaty te zmniejszaja się maksymalnie do 0,01 zł i kiedy osiagną taką wartosc (po 24/25 miesiącach), zostana naliczone na kolejnej fv ;)